Ανασύνταξη, όχι ισοπέδωση

Το έζησε έντονα ο Λέτο (pics)

Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα πολύ κακό παιχνίδι κόντρα στην Ξάνθη, ηττήθηκε και έπεσε από την κορυφή. Το βασικό ζητούμενο είναι να μην τα ισοπεδώσουμε όλα και να καταφέρει η ομάδα να συνέλθει σύντομα.
Γράφει ο Παναγιώτης Χριστουλάκης.

Δεν είμαι από αυτούς που τους αρέσει να ισοπεδώνουν πράγματα. Ούτε θα πω ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να “ξηλώσει” τον Στιλ, ούτε ότι πρέπει να “σπάσει” το συμβόλαιο του Γουακάσο, όπως είπαν άλλοι, τόσο συνάδελφοι όσο και οπαδοί.

[ads2]

Όλοι έχουν δικαίωμα στο να βρεθούν σε μία κακή μέρα. Αλήθεια, ο Στιλ την τελευταία διετία έχει κάνει μόλις δύο άσχημα παιχνίδια, μία με τον Πανιώνιο πέρσι και ένα σήμερα. Υπάρχει παίκτης που δεν έχει “κακή μέρα”. Είτε αυτός λέγεται Μπουφόν, είτε Μέσι, είτε Μπεργκ, είτε Στιλ. Σίγουρα είναι πολύ βαρύ το ότι είχε ευθύνη και στα δύο γκολ της Ξάνθης, από τη στιγμή που δεν υπάρχει και κάποια επέμβαση στο ενεργητικό του, αλλά δεν γίνεται ξαφνικά να “θάβεις” κάποιον που αποθέωνες. Ούτως ή άλλως από το καλοκαίρι μπορούσαμε να δούμε ότι χρειάζονταν μία αξιόπιστη αλλαγή του Στιλ, από τη στιγμή που Κοτσόλης-Βλαχοδήμος δεν έπειθαν.

Πέρα από τον Στιλ, σε κακή μέρα βρέθηκαν και άλλοι παραδοσιακά σταθεροί παίκτες όπως ο Λουντ, ο Μπεργκ και ο Μέστο. Επιπλέον, για άλλη μία φορά ήταν φανερή η απουσία του Ιμπάρμπο και ίσως θα ήταν καλό να είχε ξεκινήσει από την αρχή ο θετικός Μ’Ποκού, ο οποίος μαζί με τον Μπουμάλ έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με τον Κολομβιανό μεσοεπιθετικό.

Ακόμη, όσον αφορά την περίπτωση Γουακάσο. Στον Παναθηναϊκό γνώριζαν από πριν τον χαρακτήρα του Αφρικανού μέσου. Ήξεραν ότι αυτός ήταν ο λόγος που δεν έκανε την καριέρα που του άξιζε και ότι για αυτό δεν στέριωνε σε σοβαρά κλαμπς. Στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να βρουν οπωσδήποτε έναν τρόπο να αξιοποιήσουν το ταλέντο του χωρίς να κινδυνεύει σε κάθε παιχνίδι να δεχθεί κόκκινη κάρτα.

Aυτό που έχει όμως τώρα σημασία είναι η ομάδα να ανασυνταχθεί και να κοιτάξει μπροστά τα επόμενα σημαντικά παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός ΟΦΕΙΛΕΙ να κάνει το 2/2 μέχρι το ντέρμπι (Βέροια εκτός, Ηρακλής εντός), να πάρει 4-6 πόντους από την Σταντάρντ και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου (1ο ματς στις 27/10 με Ηρακλή στη Λεωφόρο), πριν πάει στον Πειραία για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Οπότε καλό είναι, τόσο ο κόσμος όσο και οι παίκτες να αφήσουν πίσω αυτήν την ήττα και να προετοιμαστούν όσο καλύτερα γίνεται για τη συνέχεια.

Τέλος, θέλω να αναφερθώ στην θετική παρουσία των Μ’Ποκού και Σαμπά και να αναφέρω το πως ο Αντρέα Στραματσιόνι θα πρέπει να μάθει να μην φοβάται τα παιχνίδια. Δεν γίνεται να περνάει στο 70′ τον Μ’Ποκού και στο 90′(!) τον Ρινάλντι σε ένα ματς που δεν ήταν ποτέ μπροστά στο σκορ! Για το παιχνίδι με την Σταντάρντ θα τα πούμε τις επόμενες μέρες.

Ατομική Αξιολόγηση: Στιλ -, Μέστο 2, Μολέντο 7, Σαμπά 6, Χουλτ 5, Λεντέσμα 4, Ζέκα 6, Βιγιαφάνες 6, Γουακάσο 4, Λουντ 5, Μπεργκ 4, Λέτο 7, Μ’Ποκού 6, Ρινάλντι –

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News