Τα δύο μεγάλα «στοιχήματα» του Στραματσόνι

Τα δύο μεγάλα «στοιχήματα» του Στραματσόνι

Είναι αλήθεια πως για τον Αντρέα Στραματσόνι συγκεντρώθηκε πολύ μεγάλη «γκρίνια» τους τελευταίους δύο μήνες όσον αφορά τα πεπραγμένα του στον «πράσινο» πάγκο.

Κακώς, από ένα σημείο και μετά, διότι στην όλη διαδικασία μπήκαν και τεράστιες δόσεις υπερβολής, που ξεπερνούσαν το δυσδιάκριτο όριο της κριτικής.

[ads2]

Σαφώς και ο Ιταλός έχει κάνει λανθασμένες επιλογές, σαφώς και υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσε (και όφειλε) να έχει χειριστεί διαφορετικά. Ομως από το «κριτικάρω τα λάθη του προπονητή» μέχρι το «διώξ’ τον μωρέ τον… μυρωδιά, ρε πρόεδρε» υπάρχει μεγάλη απόσταση, ρε αδερφέ! Και η ουσία είναι πως με αυτήν τη λογική χάνεται η μπάλα…

Ο Στραματσόνι είχε και έχει ως τώρα ένα μεγάλο «ελαφρυντικό»: Η ομάδα που διαχειρίζεται αυτήν τη στιγμή δεν είναι εξ ολοκλήρου δική του ή για να ακριβολογούμε είναι «δική» του κατά το ήμισυ. Ο «Στράμα» είχε έναν πολύ δύσκολο και άχαρο ρόλο, σε μια σεζόν που ήταν σε εξέλιξη, με τους όποιους στόχους είχαν απομείνει στην ομάδα. Να την προετοιμάσει για την επόμενη χρονιά, χωρίς να έχει κλείσει η φετινή.

Πλέον, απ’ το καλοκαίρι κι έπειτα αυτό θα πάψει να υπάρχει ως «άλλοθι» και η κριτική θα γίνει -απολύτως λογικά- πολύ πιο σκληρή και συγκεκριμένη. Ο δε Ιταλός έχει μπροστά του δύο πολύ σημαντικά «στοιχήματα», τα οποία πρέπει να «κερδίσει» εάν θέλει να βάλει σε ράγες ηρεμίας και σταθερότητας την πορεία του Παναθηναϊκού την επόμενη σεζόν.

Το πρώτο είναι τα πλέι οφ, όπου η πρωτιά είναι… must. Το δεύτερο είναι τα καλοκαιρινά προκριματικά, όπου ο ίδιος οφείλει να προετοιμάσει γρήγορα και σωστά τους «πράσινους» για να μπουν σε γκρουπ ευρωπαϊκής διοργάνωσης και να μη ζήσουν το περσινό «εφιαλτικό» καλοκαίρι.

Εχοντας όμως πολύ πιο δύσκολες συνθήκες πλέον, ως προς τον βαθμό δυσκολίας και τα μεγέθη των αντιπάλων που θα συναντήσει στο διάβα του ο Παναθηναϊκός στα προκριματικά…

[ “Goal” ]

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News