Επειγόντως 6άρι, 8άρι και αριστερό μπακ

Επειγόντως 6άρι, 8άρι και αριστερό μπακ

Επειγόντως 6άρι, 8άρι και αριστερό μπακ με μισές δουλειές δεν γίνεται. Και από τη στιγμή που τον Γενάρη αποφασίστηκε από τη διοίκηση να γίνει αποδεκτή η εισήγηση του Αντρέα Στραματσόνι για ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ της ομάδας και για χτίσιμο απ’ την αρχή, θα έπρεπε να εντοπιστούν καλύτερα οι αδυναμίες του Παναθηναϊκού στο έμψυχο υλικό του.

Και πάνω απ’ όλα να γίνει από τώρα η προεργασία για το προσεχές καλοκαίρι σε συγκεκριμένες θέσεις, όπου αποδεδειγμένα δεν υπάρχει αυξημένος ανταγωνισμός και άρα το απαιτούμενο βάθος.

[ads2]

Ειδικά στον άξονα της μεσαίας γραμμής, εκεί όπου κρίνεται ο έλεγχος του ρυθμού και κατ’ επέκταση το ποιος είναι το αφεντικό στη διάρκεια ενός αγώνα, ο Παναθηναϊκός δείχνει φτωχός, μην έχοντας άξιο αντικαταστάτη του Κάρλος Ζέκα, που καθιερώθηκε (σωστά) ως 6άρι από τον Στραματσόνι, με τον Εσιέν να έχει μείνει στο ρόστερ, αλλά να είναι φευγάτος και να μην αξιοποιείται, τον Αμπεΐντ να θυμίζει σωσία τού προ διετίας παίκτη που αλώνιζε τα ελληνικά γήπεδα και τον Λουντ να χρειάζεται ακόμα «ψωμιά» για να σηκώσει το βάθος της φανέλας, τα κουκιά είναι μετρημένα και ελλιπή μαζί.

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε εννέα ποδοσφαιριστές τον χειμώνα, φόρτωσε στους στόπερ όπου πλέον είναι σούπερ καλυμμένος, γέμισε με ακραίους που πράγματι δεν είχε και είναι πλέον υπερπλήρης, πήρε κανονικό δεξί μπακ, αλλά τον άξονα της μεσαίας γραμμής τον άφησε γυμνό, με μοναδική προσθήκη τον Εβανζελίστα, ο οποίος δεν χρησιμοποιείται ως αμυντικός μέσος (όπως και ο Εσιέν), αλλά ως 8άρι ή ως πλάγιος μεσοεπιθετικός.

Μοιραία, υπάρχει ανισορροπία στον χειμερινό σχεδιασμό και αυτό «φωνάζει» ιδίως όταν απουσιάζει ο Ζέκα, και πρέπει πάση θυσία να γίνουν οι απαιτούμενες κινήσεις με ποιοτικούς παίκτες το καλοκαίρι, γιατί αυτός είναι ο πιο σημαντικός χώρος στο ποδόσφαιρο. Εκτός από 6άρι και 8άρι, ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να κινηθεί έγκαιρα και για αριστερό μπακ εάν θέλει να μην εξελιχθεί σε «κατάρα», όπως συνέβη επί μακρόν με τη θέση του δεξιού μπακ…

[ “Goal” ]

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News