Νικ, πάρε και μια σκούπα!

Νικ, πάρε και μια σκούπα!

Είναι λογικό όταν μια ομάδα μετρά τόσες απουσίες (Διαμαντίδης, Γκιστ, Κούζμιτς, Γούλιαμς, Χαραλαμπόπουλος, Παππάς) να έχει τόσα κενά διαστήματα στο παιχνίδι της.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να χρησιμοποιηθούν διάφορα σχήματα που δεν μοιάζουν τόσο …ορθόδοξα και είναι νορμάλ κάποιοι παίκτες να καλούνται να τραβήξουν λίγο παραπάνω το κάρο. Πριν πάμε στο …μάθημα της αναμέτρησης με τον μαχητικό Απόλλωνα Πάτρας θα σταθούμε στον Μαρκέζ Χέινς.

[ads2]

Ο Αμερικάνος έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση βοηθώντας σε τομείς που η ομάδα …πονούσε. Κατέβασε τη μπάλα με απόλυτη ασφάλεια παίρνοντας βάρος από τις πλάτες του Καλάθη, σκόραρε έντεκα πόντους και έπαιξε άμυνα. Αυτά όλα αποδεικνύουν πως δεν θα έχει ιδιαίτερο πρόβλημα προσαρμογής γνωρίζοντας πολύ καλά την Ευρωλίγκα. Το βάρος πέφτει τώρα στα ταχύρυθμα μαθήματα στον Έλιοτ Γουίλιαμς που θα κληθεί να …κολυμπήσει με το «καλημέρα» στα βαθιά. Πάντως από τις πρώτες προπονήσεις φαίνεται η αθλητική του ικανότητα και η ταχύτητα του.

Οι «πράσινοι», λοιπόν, κέρδισαν έχοντας ξανά τον Ραντούλιτσα σε μεγάλα κέφια (18π.) και τους Γιάνκοβιτς, Πάβλοβιτς να κάνουν πολλές και καλές δουλείες στο παρκέ. Αυτός, όμως, που για ένα ακόμη ματς έμεινε μετά τη λήξη για να …σκουπίσει το παρκέ ήταν ο Καλάθης. Καλές οι μεταγραφές, καλά όλα τ’ αλλά, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Νικ θα ήταν δύο σκάλες κάτω.

Ο διεθνής γκαρντ αποτελεί το απόλυτο παράδειγμα για όλη την ομάδα. Στον αγώνα με τον Απόλλωνα σημείωσε 15 πόντους, μοίρασε εννέα ασίστ, μάζεψε τρία ριμπάουντ και έκανε πέντε κλεψίματα παίζοντας άμυνα για έναν, δύο ή και παραπάνω συμπαίκτες του. Όπως συμβαίνει σε κάθε ματς. Σαφώς και δεν κάνει ο Καλάθης χατίρι σε κανέναν, αλλά σε κάθε περίπτωση το παρκέ αποτελεί τον καθρέφτη και ένα μέρος που δεν λέει ποτέ ψέματα.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες το ρόστερ του Παναθηναϊκού θα έχει πάρει την τελική του μορφή. Η αγορά των ψηλών δεν είναι εύκολη όταν ψάχνεις για παίκτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ειδικά, οι περιπτώσεις από τις ΗΠΑ όσο θελκτικές και αν μοιάζουν θέλουν ενδελεχή έλεγχο διότι τα περιθώρια λάθους δεν υπάρχουν.

ΥΓ: Ο Βλάντο έχει έφεση στο να ποστάρει επιτυχώς τον αντίπαλο του αλλά πρέπει να δουλέψει ακόμη περισσότερο στα τελειώματα των φάσεων.

ΥΓ2: Το ταλέντο και η ταχύτητα του Παπαγιάννη είναι κάτι που βγάζει μάτια, στην άμυνα θέλει ωστόσο να δουλέψει σκληρά.

ΥΓ3: Ο κάθε ατζέντης μπορεί (και καλά κάνει) να κάνει …διαφήμιση, πασαρέλα, να, να, να, οι παίκτες όμως και δη οι νέοι οφείλουν να είναι προσγειωμένοι και αφοσιωμένοι στο παιχνίδι.

ΥΓ4: Η πεντάδα που καθότανε απ’ έξω με πολιτικά θα μπορούσε να πάρει Πρωτάθλημα!

onsports.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News