Το βιολί τους τα σιχάματα!

Το βιολί τους τα σιχάματα!

Για τον Παναθηναϊκό το χθεσινό στα Γιάννενα. Οχι μόνο διότι ήταν η πρώτη αναμέτρηση για την ομάδα μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από τον Ατρόμητο στο Κύπελλο και έπρεπε να βγάλει αντίδραση και χαρακτήρα αλλά και επειδή οι συνθήκες που αντιμετώπισε ήταν για να μη σηκώσει κεφάλι και να βυθιστεί (για πολλοστή φορά) στην εσωστρέφειά του.

Ο ρέφερι Δελφάκης έδωσε την απόλυτη ερμηνεία των δύο μέτρων και δύο σταθμών, απέβαλε σωστά τον Ζέκα με δύο κίτρινες σε τέσσερα λεπτά και έκλεινε τα μάτια σε κάθε παράβαση των γηπεδούχων στα μαρκαρίσματά τους, και δη στο πέναλτι-μαρς με το διπλό χέρι του Φερφελή.

[ads2]

Ο Παναθηναϊκός όμως δεν αποσυντονίστηκε. Συσπειρώθηκε και μετέτρεψε μία απλή νίκη σε θρίαμβο με 3-0, και με αριθμητικό μειονέκτημα για περίπου μία ώρα αγώνα.

Η ευρεία αυτή νίκη προήλθε αφενός μεν εξαιτίας της επιστροφής του «βασιλιά» Μάρκους Μπεργκ στην ενδεκάδα, που μας έκανε να θυμηθούμε πόσο απλό είναι το να στέλνεις την μπάλα στα δίχτυα όταν βρίσκεσαι σε πλεονεκτική θέση, αφετέρου δε λόγω της διαχείρισης του ματς από τον Αντρέα Στραματσόνι.

Οσα λάθη έκανε στο Περιστέρι, άλλα τόσα σωστά έκανε ο Ιταλός τεχνικός στα Γιάννενα, τόσο στον καταρτισμό της ενδεκάδας (ντεμπούτο με γκολ Βλαχοδήμου, επιλογή Λουντ αντί Εσιέν, που του βγήκε) όσο και στη διαχείρισή της (ιδανικό τάιμινγκ εισόδου στο ματς ως αλλαγή του εξαιρετικού στον χώρο Κλωναρίδη, θωράκιση του άξονα με τον Λαγό), επιβεβαιώνοντας ότι όλοι οι προπονητές έχουν καλές και κακές στιγμές και πρέπει να κρίνονται συνολικά, υπομονετικά, ψύχραιμα και σε βάθος χρόνου.

Goalnews

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News