J…okers

J…okers

Ήταν από τα παιχνίδια που έβλεπες από το πρώτο δεκάλεπτο πως κυλάνε και μύριζες …γκέλα. Απόλυτος υπνωτισμός από τη Μάλαγα, εκνευριστικά αργός ρυθμός (αυτό μπορούσε και αυτό έκανε ο Πλάθα), μεγάλα σουτ ενώ στον αντίποδα κολύμπι στα ρηχά από το 70% της ομάδας, πολλά φάουλ, λάθη και τίποτα να μην πηγαίνει καλά.

Ειδικά δε, στο τέταρτο δεκάλεπτο και το τελευταίο δίλεπτο το …φάσμα της ήττας είχε αρχίσει να σχηματίζεται πάνω από το ΟΑΚΑ.

[ads2]

Το ευχάριστο για τον Παναθηναϊκό είναι πως τα τελευταία χρόνια οι γκρίζες ευρωπαϊκές βραδιές στο ΟΑΚΑ δεν κατέληξαν σε νίκη, αλλά σε ήττες που κόστισαν και πληρώθηκαν. Κόντρα στη Μάλαγα δεν συνέβη τίποτε από τα παραπάνω και οι «πράσινοι» απέφυγαν μια τεράστια παγίδα. Ένα εμπόδιο που αν τους έριχνε ίσως και να τους καταπόντιζε.

Ο τρόπος, όμως που ήρθε η νίκη και η σημασία αυτής μπορεί ν’ αποτελούν και το θέμα συζήτησης μέχρι το τέλος του ΤΟΡ-16. Ίσως αυτή η βραδιά και η αποφυγή της ήττας να είναι από τα μεγαλύτερα (όπως εξελίχθηκε ο αγώνας) αποτελέσματα για το ευρωπαϊκό ταξίδι.

Τα δύο «J» ο Διαμαντίδης και ο Πάβλοβιτς αποτέλεσαν την αγία τετράδα για τον Σάλε με τον Μήτσο να κάνει ματσάρα με 17 πόντους και εφτά ασίστ! Μην τρώγεστε ότι σκάει και τα σχετικά. Γουστάρει, απολαμβάνει την τελευταία του χρονιά και δεν έχει κανένα θέμα. Από την άλλη, ο Πάβλοβιτς ήταν μετά από καιρό σημαντικός και ουσιαστικός για την ομάδα. Αφήσαμε για το τέλος τους δύο ήρωες της βραδιάς.

Θέλει κιλά καρυδιών ή άγνοια κινδύνου για να χάσεις τρίποντο στα 24 δεύτερα και να βάλεις το μεγάλο σουτ 11,4 πριν τη λήξη. Ειδικά στη χειρότερη σου βραδιά στο ΟΑΚΑ από τη μέρα που ήρθες στην ομάδα. Ο Φελντέιν αλλάζει το ατομικό του επίπεδο στον Παναθηναϊκό και γίνεται παίκτης πρώτης γραμμής. Για να γίνει αυτό βέβαια έπρεπε ένας Γκιστ να πάρει ένα ριμπάουντ από χρυσάφι, να κάνει μια τάπα και ν’ αλλάξει σε όλες τις άμυνες με τους κοντούς της Μάλαγα.

Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν για το «τριφύλλι» που είδε τον …Χάρο με τα μάτια του αλλά έμεινε ζωντανός. Αφού απέφυγε αυτό το στραβοπάτημα τότε περνάει. Αρκεί να βάλουν άπαντες μυαλό. Λες και κάποιες φορές δεν είναι πνευματικά έτοιμοι για αυτά τα ματς κάποιοι παίκτες του. Δεν είναι η πρώτη φορά που παίζουν με τη φωτιά, ωστόσο, αυτό το …κάψιμο θα ήταν και το χειρότερο.

ΥΓ: Ο Πλάθα ήταν εξαιρετικός για 39 λεπτά, στο τέλος …ζήλεψε τον Ιβάνοβιτς και έδωσε τη μπάλα στα χέρια του Νέλσον.

ΥΓ2: Περίπου 13.000 με τη Μάλαγα είναι μια καταπληκτική εικόνα για το ΟΑΚΑ.

onsports.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News