Το… «λαβράκι» του Εξάστερου

Το... «λαβράκι» του Εξάστερου

Όταν ο Παναθηναϊκός υπέγραφε τον Τζέιμς Φελντέιν όλοι μιλούσαμε για στοίχημα, ερωτηματικό και όλα τα σχετικά. Έχοντας διανύσει το 1/3 της σεζόν ο Δομινικανός είναι ο άνθρωπος που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και αποδεικνύει στους πράσινους πως πέτυχαν διάνα με την απόκτηση του.

Άλλωστε, αποτελεί μακράν τον πιο σταθερό παίκτη της ομάδας, έναν τύπο που βγάζει ιδιαίτερο φιλότιμο στην άμυνα, δουλεύει στο 101% στις προπονήσεις, χαμογελά και εκτελεί τις αντίπαλες άμυνες.

[ads2]

Ο Φελντέιν με 25 πόντους οδήγησε τον Παναθηναϊκό σ’ ένα εύκολο διπλό στην Αμαλιάδα, σ’ ένα παιχνίδι που βάσει του …δεδικασμένου έκρυβε πολλές παγίδες. Εξάλλου, ο Κόροιβος αποτελεί μια εξαιρετικά δουλεμένη ομάδα που φάνταζε ένας δυσκολότερος γρίφος σε σχέση με αυτούς του Απόλλωνα, του Ρεθύμνου ή του Λαυρίου. Έδρες που ταλαιπώρησαν τους «πράσινους» μέχρι να τις ξεκλειδώσουν.

Ο Δομινικανός, ωστόσο, είχε μεγάλα κέφια για ένα ακόμη ματς. Να σημειωθεί πως ο Φελντέιν είναι ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού στην Α1 με 12.9 πόντους ανά αγώνα, ενώ στην Ευρωλίγκα είναι μέσα στην τριάδα με 11.7! Αν μην τι άλλο νούμερα που δικαιώνουν αυτούς που τον επέλεξαν και αποδεικνύουν πως η θέση αυτού του παίκτη είναι στην Ευρωλίγκα.

Κάπως έτσι λοιπόν είναι το …λαβράκι σε μια μεταγραφική περίοδο. Κάπως έτσι είναι το «value for money» για μια ομάδα που ψάχνει πέραν των δυνατών της χαρτιών (Καλάθης, Ραντούλιτσα) το καλοκαίρι και έναν – δύο παίκτης που θα της βγουν. Ε, ο Φελντέιν είναι η επιτομή της κερδοφόρας μεταγραφής.

Οι «πράσινοι» μπαίνουν πλέον στην τελική ευθεία του 2015 και μετά τη νίκη στην Αμαλιάδα οδεύουν για τον αγώνα με την Καβάλα, το νοκ άουτ ματς με τον Άρη και το ντέρμπι με τη Φενέρ του Ζοτς στην Πόλη. Πρόβλημα; Ίσως η μεγάλη καταπόνηση των «βασικών» παικτών που βλέπουν τις ανάσες τους να μειώνονται αντί ν’ αυξάνονται στην Ελλάδα. Σε …συμβατικούς αγώνες του Ελληνικού Πρωταθλήματος ίσως να έπρεπε ν’ ανοίξει το ροτέισον και να πάρουν οι μικρότεροι χρόνο. Να …κολυμπήσουν σε αυτά τα παιχνίδια ώστε να είναι σε θέση να δώσουν και μια χείρα βοηθείας στα δυσκολότερα παιχνίδια. Κανείς δεν θα πει να παίξουν με τη Φενέρ, αλλά στην Αμαλιάδα και σε ανάλογα παιχνίδια ίσως να είναι κάτι που θα κερδίσει η ομάδα μέσα από αυτό. Αν συνεχίσουν έτσι οι «πράσινοι» θα είναι πολύ λίγοι ποσοτικά σε βάθος χρόνου και θα κλατάρουν, ενώ θα χαθούν και αγώνες – ευκαιρίες για …ψήσιμο.

onsports.gr

Exit mobile version