Να η ευκαιρία!

Να η ευκαιρία!

Το «διπλό» στο Κάουνας απέτρεψε τον «ελληνικό εμφύλιο» στο Top 16 της Euroleague, μα κυρίως έδωσε στον Παναθηναϊκό την ευκαιρία να κοιτάξει την πορεία του στη διοργάνωση με μεγαλύτερη ηρεμία. Για την ασφάλεια του πράγματος δεν αρκεί το πρόγραμμα ή το όνομα των αντιπάλων, αλλά μόνο η απόδοση των παικτών του Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Είναι σαφές πάντως πως ο Παναθηναϊκός απέφυγε τον όμιλο των… λεόντων, έχοντας την ευκαιρία να «χτίσει» μέσα στους επόμενους τρεις μήνες την ευρωπαϊκή του πορεία, δίχως να χρειαστεί να «σκοτωθεί» από εβδομάδα σε εβδομάδα. Αρκεί βέβαια, οι «πράσινοι» να μην παρουσιάσουν τις ίδιες παθογένειες κι αδυναμίες. Γιατί σε αυτό το σημείο της σεζόν θα το «πληρώσουν» και θα βρεθούν προ εκπλήξεως.

[ads2]

Ας είμαστε ειλικρινείς: όπως έχει διαμορφωθεί ο όμιλος, ο Παναθηναϊκός έχει μια μεγάλη ευκαιρία (παρόμοια δεν είχε την τελευταία τριετία) να τερματίσει στην πρώτη δυάδα της βαθμολογίας και να αποκτήσει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Τούτο βέβαια δεν σημαίνει πως η παρουσία στο Final Four θα προκύψει ως φυσικό επακόλουθο, αλλά ως ένα ακόμη «συν» στη γενικότερη προσπάθεια για επιστροφή στο μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού.

Τι πρέπει να γίνει; Σχεδόν τα αυτονόητα. Ήτοι, να προστατευθεί το εντός έδρας αήττητο στο Top 16, όπως επίσης να μην επαναληφθούν φαινόμενα καθίζησης όταν το «τριφύλλι» αγωνίζεται μακριά από το ΟΑΚΑ. Γιατί -πέραν αυτής του Ερυθρού Αστέρα- καμία έδρα δεν τρομάζει (από άποψη κλίματος, κόσμου και συνθηκών).

Σε όλα αυτά βάλτε όμως κάτι ακόμη στην εξίσωση. Την ανάγκη μεταγραφικής ενίσχυσης, για να έχει ο Παναθηναϊκός μία έξτρα λύση. Είπαμε άλλωστε: από εδώ και στο εξής τα λάθη απαγορεύονται προκειμένου να μην αποκτήσει αγκάθια ο δρόμος που αυτή τη στιγμή μοιάζει να είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

prasinanea.gr

Exit mobile version