Στην Κέρκυρα δικαίωσαν τον “Στράμα”, στην Ριζούπολη άλλη μία πρόκληση!

Στην Κέρκυρα δικαίωσαν τον "Στράμα", στην Ριζούπολη άλλη μία πρόκληση!

Είδα και τα δύο παιχνίδια με μεγάλη προσοχή. Στο ένα ο Ολυμπιακός ήταν κακός , αλλά κέρδισε τον Απόλλωνα με 2-1 και στο άλλο ο Παναθηναϊκός ήταν κακός , αλλά έφερε ισοπαλία 1-1 με την Κέρκυρα. Ποια ήταν η διαφορά.

Στο ένα παιχνίδι Παππάς και Γεωργαράκος διαμόρφωσαν αποτέλεσμα, στο άλλο η διαιτησία ήταν άψογη και ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που έπρεπε να πάρει με βάση την απόδοσή του, ίσως και κάτι παραπάνω. Ισοπαλία και πολύ του ήταν.

[ads2]

Στην Ριζούπολη γκολ οφ-σάιντ το δεύτερο του Φουστέρ, και δεν δίνεται πέναλτι-μαρς σε χέρι του Μποτία που κάνει την κίνηση με το χέρι του και αποκρούει την μπάλα και κίτρινη, που θα ήταν η δεύτερη και θα αποβαλλόταν από το παιχνίδι στο 40’. Ο Παππάς συνέχισε με κεκτημένη ταχύτητα , από την μη….διεξαγωγή του ντέρμπι με δική του απόφαση και έκανε αυτό που …..έπρεπε.

Ο δε Γεωργαράκος(άλλος …..σεσημασμένος που παίζει συνέχεια τον Ολυμπιακό και τον …..σφάζει όπως όλοι οι διαιτητές και οι βοηθοί εδώ και 20 χρόνια) εκτός από το γκολ-οφσάιντ του Φουστέρ(με γυμνό μάτι φαίνεται) έκοψε με ανύπαρκτα οφ-σάιντ άλλες δύο φορές τους παίκτες του Απόλλωνα. Ναι ξέρω θα μου πουν κάποιοι το γνωστό. Μα έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός την διαιτησία, για να κερδίσει τον Απόλλωνα; Κανονικά δεν θα έπρεπε με την μεγάλη διαφορά που έχει στο ρόστερ, αλλά στο γήπεδο άλλο φάνηκε, άλλο φαίνεται. Φάνηκε, ότι αν δεν ήταν ο Παππάς και ο Γεωργαράκος μπορεί ο Ολυμπιακός να έχανε και να παρακαλάει να χάσει ο Πλατανιάς στο Αίγιο(όπως και έγινε τελικά) , για να μην πάθει το κάζο και αποκλειστεί από την πρώτη φάση του κυπέλλου.

Όπως το ίδιο φάνηκε στο γήπεδο και με τον Πανθρακικό(ο Καλογερόπουλος πέναλτι σε βουτιά του Φιμπόγκασον στο 1-1), όπως το ίδιο φάνηκε στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό(ο Παπαδόπουλος δεν έδωσε τα δύο επιθετικά φάουλ του Ιντέγε και στη συνέχεια έδωσε την κόκκινη στον Κυριακίδη, που βρήκε την μπάλα με το χέρι και ….ξέχασε να αποβάλει τον Τσόρι , που του κατέβασε το χέρι όταν του έδειξε κίτρινη και στη συνέχεια ο Τσόρι σκόραρε). Το ίδιο φάνηκε στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης( ο Κύζας έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι σε πέσιμο του Μιλιβόγεβιτς όταν το ματς ήταν ισόπαλο).

Κάθε αγωνιστική και πρόκληση ακόμα και στο θεωρητικά εύκολο ματς κυπέλλου με τον Απόλλωνα έπρεπε να μιλήσουν και οι ….μουγγοί με αυτά που έκαναν Παππάς και Γεωργαράκος, για να φθάσει η ομάδα του Πειραιά στη νίκη. Τουλάχιστον υπάρχουν-διότι μου το λένε οι ίδιοι- και υγιείς φίλοι του Ολυμπιακού που δεν αντέχουν αυτό το πράγμα και αποδοκίμασαν μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναιτωλικό και στη συνέχεια τους κατηγόρησε για αυτό ο πιο γραφικός παράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στην Κέρκυρα , όπως είπα , ο Παναθηναϊκός ήταν μαύρα χάλια, κακός. Και στο τέλος ισοφάρισε με μία κεφαλιά του Κλωναρίδη και δεν έχασε. Η ήττα δεν θα άλλαζε κάτι στην πρόκριση , αλλά θα ήταν πλήγμα στο γόητρο της ομάδας. Θα πει κανείς ότι ο Παναθηναϊκός έκανε ευκαιρίες στην Κέρκυρα στο πρώτο ημίχρονο και δεν τις έβαλε. Δεν μου λέει τίποτα αυτό. Αυτό έλειπε να μην έκανε και ευκαιρίες με την Κέρκυρα, που είναι ομάδα Football League. Eυκαιρίες έκανε και ο Ολυμπιακός στην Ριζούπολη με τον Απόλλωνα , αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι και στην δική του κακή εικόνα. Αυτό που μου έδειξαν κάποιοι παίκτες στην Κέρκυρα είναι , ότι σωστά δεν έχουν πάρει πολλές ευκαιρίες από τον Στραματσόνι, όπως δεν είχαν πάρει και πριν από τον Αναστασίου.

Κάποιοι από αυτούς δείχνουν, ότι δεν μπορούν να παίξουν καλύτερα, κάποιοι είδαν σαν αγγαρεία ένα παιχνίδι, που θα έπρεπε να «σκιστούν», για να δείξουν στον Ιταλό τεχνικό, ότι τους αδικεί. Όπως έκανε ο Καλτσάς και με τον Αστέρα όταν μπήκε αλλαγή , αλλά και χθες στην Κέρκυρα, που μπήκε επίσης αλλαγή και βοήθησε την ομάδα να κάνει κάτι στην επίθεση στα τελευταία λεπτά. Το σίγουρο είναι , ότι ο Στραματσόνι δύσκολα θα δώσει ευκαιρίες άλλες σε κάποιους παίκτες, που αγωνίστηκαν χθες και θα φτιάξει ένα γκρουπ 15-16 παικτών, που μαζί με τις μία-δύο προσθήκες που θα γίνουν τον Γενάρη θα πορευτεί με αυτούς μέχρι το τέλος της σεζόν.

ΥΓ: Επειδή η βλακεία είναι ανίκητη μην αρχίσετε να γράφετε πάλι «μα αφού λες και εσύ ότι κάποιοι παίκτες δεν κάνουν τι σου φταίει γενικά η διαιτησία;». Η απάντηση είναι απλή. Δεν είμαι υπέρ αυτών που λένε «φτιάξε ομάδα για να κερδίζεις και την διαιτησία», είμαι υπέρ αυτών που λένε ότι «είτε έχω πολύ καλή ομάδα, είτε έχω τραγική ομάδα θέλω από την διαιτησία ίση αντιμετώπιση προς εμένα και τις άλλες μεγάλες ομάδες». Τόσο απλά…

gazzetta.gr

Exit mobile version