Νίκες, σενάρια και παιδικές ασθένειες

Νίκες, σενάρια και παιδικές ασθένειες

Ο πρώτος στόχος του Παναθηναϊκού επετεύχθη με τους «πράσινους» να κλείνουν με θετικό πρόσημο τον όμιλο έχοντας ρεκόρ 6-4 και έχοντας πετύχει τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Οι δύο εξ’ αυτών μακριά από το σπιτικό τους. Πλέον, περιμένουν να δουν τα …μαγειρεία για την επόμενη φάση ώστε να μάθουν όλους τους αντιπάλους τους στο ΤΟΡ-16.

Όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα θα βρουν δεδομένα στο διάβα τους τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τη Φενέρ, τη Νταρουσάφακα πως απέκλεισε τη Μακάμπι και τη Τσεντεβίτα.

[ads2]

Από εκεί και πέρα περιμένουν τον νικητή του Λοκομοτίβ Κούμπαν – Μπαρτσελόνα, τον ηττημένο του ΤΣΣΚΑ – Μάλαγα και τον τρίτο στον πρώτο όμιλο όπου Χίμκι και Ρεάλ ισοβαθμούν και Ερυθρός Αστέρας – Μπάγιερν Μονάχου σφάζονται για τον τέταρτο εισιτήριο. Στην περίπτωση που κερδίσουν οι Σέρβοι τότε η Χίμκι θα είναι δεύτερη, η Ρεάλ τέταρτη, άρα στον όμιλο του Παναθηναϊκού πάει ο Ερυθρός Αστέρας. Σε αντίθετη περίπτωση πάμε σε μια τριπλή ισοβαθμία μεταξύ Μπάγιερν, Χίμκι και Ρεάλ όπου θα βγουν τα κομπιουτεράκια γιατί οι τρεις τους έχουν στην τριπλή ισοβαθμία ρεκόρ 2-2. Στις μεταξύ τους διαφορές, λοιπόν, η σειρά είναι Ρεάλ, Μπάγιερν και Χίμκι, άρα οι Γερμανοί πάνε στο δρόμο του Παναθηναϊκού. Τέλος, αν η Εφές νικήσει στο ΣΕΦ θα έρθει στον όμιλο με το «τριφύλλι» αν όχι θα είναι η Λαμποράλ!

Αυτά για τα σενάρια γιατί υπάρχουν ζητήματα που ο Παναθηναϊκός οφείλει να λύσει. Οι «πράσινοι» κάνουν παιδαριώδη λάθη και δυστυχώς τα επαναλαμβάνουν. Με τον ΠΑΟΚ …πρόλαβαν σε εννέα δέκατα να χάσουν τον Βασιλειάδη που αστόχησε στο τρίποντο από τη γωνιά με το σκορ στο 70-69, ενώ με τη Ζαλγκίρις κατάφεραν να χάσουν τον Μότουμ που σούταρε και αυτός από τη γωνία αστοχώντας με το ταμπλό να γράφει 72-75. Είναι προφανές πως η τρίτη θα είναι και φαρμακερή στο ΤΟΡ-16 ή σε κάποιο νοκ άουτ ματς.

Παράλληλα, δεν μπορεί σε αυτό το επίπεδο να έχεις χάσει 26 βολές σε δύο ματς. Αδιανόητο νούμερο. Δεν μπορεί να γίνονται τόσα ατομικά λάθη στην άμυνα και να χαρίζονται τόσες μπάλες στην επίθεση. Εντάξει, στην αντιμετώπιση του πικ εν ρολ ήταν γνωστό πως θα έχουν θέμα με τα βαριά κορμιά, αλλά ας ήταν μέχρι εκεί το θέμα. Μέσα σε όλα ήρθε και μια αχτίδα φωτός από τον Πάβλοβιτς που είχε «double-double».

Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να τα δουλέψει σκληρά ο Παναθηναϊκός και ο Σάλε να καταφέρει να κάνει περισσότερο ομάδα τα παιδιά του μέσα στις τέσσερις γραμμές. Να μη χάνονται και να προβαίνουν σε τέτοια φτηνά λάθη. Αν δε θέλουν να …κλαίνε στο τέλος του ΤΟΡ-16. Το ευτύχημα είναι πως τα περισσότερα είναι πράγματα που διορθώνονται μέσα από τη δουλειά, το μαστίγιο και το καρότο.

onsports.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr