Εξάστερε… απλά τα πράγματα!

Εξάστερε... απλά τα πράγματα!

Η τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας έφτασε με τον Παναθηναϊκό ν’ ανοίγει την αυλαία της στο Κάουνας απέναντι στη Ζαλγκίρις.

Οι δύο μονομάχοι παίζουν στα …τυφλά καθώς το μόνο δεδομένο που έχουν στο μυαλό τους είναι πως ο νικητής είναι τρίτος και ο ηττημένος τέταρτος. Άρα, ο τρίτος πάει στον όμιλο της Φενέρ του Ζοτς και ο ηττημένος σε αυτόν του Ολυμπιακού.

[ads2]

Από εκεί και πέρα οι άλλοι θα διαλέξουν που και πως θα πάνε. Ακόμη μια …ομορφιά την τελευταία αγωνιστική. Ακόμη μια παγκόσμια πρωτοτυπία με την Ευρωλίγκα να μη βάζει τα παιχνίδια ίδια ημέρα και ίδια ώρα ώστε να παιχτούν τα πάντα στα ίσια.

Για παράδειγμα Λοκομοτίβ Κούμπαν και Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ και Μάλαγα θα ξέρουν τ’ αποτελέσματα των υπολοίπων και θα είναι στη διακριτική τους ευχέρεια να επιλέξουν το …κουμπάκι της νίκης ή της ήττας. Σαφώς και μπορεί όλα να παιχτούν καθαρά, ωστόσο, ουδείς πιστεύει πως ζούμε σ’ έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο. Έτσι, λοιπόν, θα καταρτιστούν οι όμιλοι την Παρασκευή το βράδυ κατόπιν δεύτερων και τρίτων σκέψεων.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, πρέπει να κερδίσει πρώτον για να συνεχίσει το σερί του, να πάρει ακόμη μια εκτός έδρας ήττα και να βάλει ακόμη έναν γρίφο στους αντιπάλους του. Να τους κάνει να θέλουν να τον αποφύγουν. Παράλληλα, να αποδείξουν οι παίκτες πως άκουσαν τον Σάλε και κατάλαβαν τι εννοούσε μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ. Να του δείξουν πως είναι έτοιμοι να …πεθάνουν για την ομάδα. Να του δείξουν πως αποφάσισαν να …λιώσουν στις προπονήσεις. Όπως έκαναν οι σημερινοί ηγέτες του Ελληνικού μπάσκετ, που έκαναν τέσσερις ώρες προπόνηση με τους υπόλοιπους και άλλες τόσες μόνοι τους. Ειδάλλως, θα είχαν μείνει απλά καλοί παίκτες και δεν θα τους είχε γράψει η ιστορία.

onsports.gr

Exit mobile version