Να πιστοποιήσει την αλλαγή του

Να πιστοποιήσει την αλλαγή του

Ο αγώνας με την Καρσίγιακα ήταν αυτός που θεωρητικά γύρισε το τσιπάκι καθώς οι «πράσινοι» κατάφεραν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους έχοντας ένα μεγάλο «πρέπει» πάνω από το κεφάλι τους.

Η αναμέτρηση με τη Μπαρτσελόνα μας απέδειξε τι μπορεί να κάνει αυτή η ομάδα αν πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης. Το ματς με τη Ζιέλονα Γκόρα θα μας δείξει αν ο Παναθηναϊκός όντως άλλαξε μονοπάτι και δεν έχει διάθεση γι’ αστεία. Γιατί;

[ads2]

Πρώτον, γιατί θα έχει προκριθεί κάνοντας ένα πειστικό τρία στα τρία και δεύτερον θα …τιμωρήσει μια ομάδα που τον υποχρέωσε σε μια ανώμαλη προσγείωση στην Πολωνία, ενώ παράλληλα θα της κόψει και τις όποιες ελπίδες – πρόκρισης έχει στο μυαλό της. Άλλωστε, οι Πολωνοί κυνηγούν μόνο τον Παναθηναϊκό έχοντας αναθαρρήσει μετά το διπλό στην έδρα της Λοκομοτίβ Κούμπαν πριν από μία εβδομάδα.

Οι «πράσινοι» κρατούν την τύχη στα χέρια τους αλλά πολύ περισσότερο θέλουν να γυρίσουν μια και καλή σελίδα. Να πείσουν τους εαυτούς τους και μετά τους αντιπάλους τους πως είναι «εδώ».

Παράλληλα, όσο περνά ο καιρός τόσο ανεβαίνουν και οι απαιτήσεις του Τζόρτζεβιτς. Ο Σάλε έδειξε απόλυτη κατανόηση στα προβλήματα, στη νέα ομάδα, στα δύσκολα ταξίδια δείχνοντας ένα απόλυτα συγκαταβατικό πρόσωπο προς τους παίκτες του. Από εδώ και στο εξής όλα δείχνουν πως ο προπονητής του Παναθηναϊκού θα γίνει ο πιο σκληρός κριτής. Συνάμα όμως και ο πιο δίκαιος.

Άλλωστε, όσα φτάνουμε προς το ΤΟΡ-16 και η ομάδα μπαίνει στα δύσκολα τόσο θα πρέπει ν’ ανεβαίνει και ο βαθμός εμπιστοσύνης προς τους παίκτες του. Στο χέρι τους είναι να του δείξουν πως είναι πανέτοιμοι για κάθε μπάλα, κάθε φάση, κάθε λεπτό που θα τους αφήνει πάνω στο παρκέ.

Αυτά για την ώρα. Τα υπόλοιπα μετά το ματς που θα οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην επόμενη φάση και μετά τα επόμενα συμπεράσματα που θα βγουν.

ΥΓ: Ο Παναθηναϊκός είναι δίπλα στα παιδιά και θα πρέπει να συγχαρούμε τους ανθρώπους που τρέχουν τις ενέργειες με το «Χαμόγελο του παιδιού». Συγχαρητήρια.

ΥΓ2: Στο ΤΟΡ-16 ο Παναθηναϊκός θα είναι ενισχυμένος.

onsports.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News