Αχνοφαίνεται η ομάδα του Στραματσόνι

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει παρόμοια εικόνα με το πρόσφατο παρελθόν, αλλά με διαφορετική προσέγγιση και φιλοσοφία από τον Ιταλό προπονητή. Γράφει ο Ηλίας Λαλιώτης.

Η συνολική εικόνα του Παναθηναϊκού στο χθεσινό παιχνίδι στη Βέροια εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται και πολύ διαφορετική σε σχέση με ότι μας έχει συνηθίσει από την αρχή της σεζόν. Ειδικά σε ότι αφορά τα εκτός έδρας παιχνίδια. Δεν έθελξε το «τριφύλλι» με την απόδοσή του, ενώ ταυτόχρονα σπατάλησε για μια ακόμα φορά το πρώτο ημίχρονο (χωρίς γκολ σε 7 ματς μακριά από τη Λεωφόρο). Πέτυχε όμως μια νίκη που φαινομενικά έμοιαζε πολύ με αυτή στην Ξάνθη πριν από δύο μήνες.

[ads2]

Κι όμως η αίσθηση που υπήρχε ακόμα και στο… 80’, όταν τα πράγματα είχαν ζορίσει, ήταν πολύ διαφορετική σε σχέση με παιχνίδια επί εποχής Γιάννη Αναστασίου. Παρότι ο Μπεργκ ήταν νοκ άουτ, παρότι ο απειλητικός Πέτριτς δεν άντεχε να παίξει πολύ περισσότερο από μία ώρα και είχε αντικατασταθεί, η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο σε έπειθε πως κουτσά-στραβά θα έρθει το γκολ.

Ρόλο σε αυτό έπαιξε και ο Αντρέα Στραματσόνι. Η πρώτη νίκη του Ιταλού στη Superleague πιστώνεται αρκετά και στον ίδιο, μιας και η φιλοσοφία του κάνει σταδιακά την εμφάνισή της στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ιταλός όσο περνάνε οι μέρες δένει ακόμα περισσότερο αμυντικά τον Παναθηναϊκό. Η είσοδος του Τελάντερ στο πλευρό του Σάντσεθ δικαιώνει όσους «φώναζαν» στον Γιάννη Αναστασίου να το κάνει. Όπως και η επιμονή του να δουλεύει στα στημένα. Κάποια από τις κομπίνες πάλι δεν βγήκε, αλλά από… καθιερωμένο χτύπημα φάουλ ήρθε το νικητήριο γκολ.

Ο Παναθηναϊκός του «Στράμα» φαίνεται πως θα είναι μια ομάδα που θα δέχεται δύσκολα γκολ. Ομάδα που θα ψάχνει άμεσα και συνέχεια το επιθετικό δίδυμο για να συνεργαστεί και να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ. Μια ομάδα που δεν θα πιέζει τον αντίπαλο σε όλο το γήπεδο, αλλά θα τον «πνίγει» μόλις φτάσει στη σέντρα για να κλέψει μπάλες και να αντεπιτεθεί γρήγορα. Και η οποία δεν θα βασίζεται στην κατοχή της μπάλας (51%-49% χθες υπέρ της Βέροιας).

Σημαντικό και ότι (όπως πολύ σωστά τόνισε ο Ιταλός στις δηλώσεις του) οι παίκτες του Παναθηναϊκού έβγαλαν… θυμό στο παιχνίδι τους. Γιατί τώρα είναι που θέλει ψυχή και εγωισμό από όλους για να μην τους πάρει η μπάλα από κάτω.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News