Το παράδειγμα του Νικ!

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για τον μονόδρομο της επιτυχίας που έχει χαραγμένο πάνω του τ’ όνομα του Νικ Καλάθη.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε τόσο όσο χρειάστηκε προκειμένου να κάμψει την αντίσταση των Τρικάλων «καθαρίζοντας» ουσιαστικά τη …μπουγάδα από το πρώτο ημίχρονο. Εδώ θα πρέπει να πούμε πως αυτό είναι κάτι που δεν το συνηθίζει, αλλά όταν δέχεται μόλις 25 πόντους σ’ ένα ημίχρονο δεν χρειάζεται ν’ ανησυχεί για τίποτα. Υπάρχουν, όμως, στοιχεία που πρέπει και οφείλουμε να σταθούμε. Πράγματα που δεν αφορούν μονάχα το παιχνίδι με τους μαχητικούς Θεσσαλούς, αλλά μια γενικότερη φιλοσοφία και στάση.

[ads2]

Ο Νικ Καλάθης άγγιξε με τα Τρίκαλα του το triple – double. Είχε 15 πόντους, εννέα ριμπάουντ και οκτώ ασίστ, όντας και πρώτος στην άμυνα! Θυμίζει κάτι αυτό; Μήπως μια φιλοσοφία Διαμαντίδη, μήπως παραπέμπει στον …μονόδρομο για να γίνει κάποιος ηγέτης του Παναθηναϊκού; Σαφώς και έχουμε να κάνουμε με δύο διαφορετικούς παίκτες, σαφώς και Διαμαντίδης δεν πρόκειται να βγει ξανά. Το καλούπι το έσπασε ο Θεός μετά τον Μήτσο, ωστόσο, ο Νικ είναι παράδειγμα της νέας γενιάς.

[ads2]

Δεν είναι μόνο τα λόγια του Τζόρτζεβιτς, δεν είναι αυτό που μας είπε ο ίδιος όταν έσπασε το δάκτυλο του λέγοντας «δεν μένω ούτε μέρα έξω», αλλά είναι όλη του η στάση της αθλητικής ζωής. Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Χωρίς πολλά λόγια βάζει την ομάδα πάνω απ’ όλα. Έχει φτάσει να είναι πρώτος ριμπάουντερ της ομάδας στην Ευρωλίγκα, πρώτος στις ασίστ και πρώτος στα κλεψίματα, ενώ παράλληλα είναι και το βασικότερο της όπλο στην άμυνα (μαζί με τον Γκιστ).

Όλα τα παραπάνω δικαιώνουν απόλυτα τον Παναθηναϊκό που …ταρακούνησε τον μπασκετικό κόσμο προκειμένου να τον φέρει πίσω στην Ευρώπη. Εξάλλου, εδώ και δύο χρόνια οι άνθρωποι της ομάδας έλεγαν πως είναι ο μοναδικός παίκτης που μπορεί να πάρει το φορτίο από τις πλάτες του Μήτσου.

Αφήσαμε για το τέλος τα …ωραία της ημέρας! Χαιρετισμούς έστειλαν από τον Πειραιά. Η ανταπόδοση θα γίνει επισήμως από το βάθρο! Άλλωστε, αυτή είναι μια αγαπημένη συνήθεια που έγινε λατρεία και παράδοση! Αν εκείνοι «χάρηκαν» μία για την ενδεχόμενη επιστροφή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, οι Παναθηναϊκοί θα πρέπει να χαίρονται επί 100 εάν και εφόσον αυτό γίνει πράξη.

ΥΓ: Ο Τζόρτζεβιτς είναι μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχει αναδείξει το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Αν μην τι άλλο μπορεί να διαχειριστεί τα πάντα.

ΥΓ2: Ο Παππάς σε κάθε ματς ανεβάζει τα λεπτά της συμμετοχής του. Δεν είναι εύκολος ο δρόμος μετά απο τέτοιο τραυματισμό αλλά κάθε λεπτό που παίζει βοηθά όλη την ομάδα.

Πηγή: Onsports

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News