Ο Παναθηναϊκός έχει χρέος με κεφαλαία γράμματα!

Ο Παναθηναϊκός έχει χρέος με κεφαλαία γράμματα!

[ads]

Η ωμή αλήθεια αναφέρει πως ο Παναθηναϊκός μετά από 6 αγωνιστικές, βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας – μαζί με την Καρσίγιακα – με 2 νίκες και 4 ήττες. Μια εικόνα περίεργη, αλλά δίκαιη βάσει της εικόνας που έχει παρουσιάσει η ομάδα. Οι «πράσινοι» έχουν 8 βαθμούς στο σακούλι τους με αρκετά σκαμπανεβάσματα. Είναι κάτι σαν το… ασανσέρ. Ή του ύψους ή του βάθους στο φετινό τους ξεκίνημα στην Ευρωλίγκα.

[ads]

Κόντρα στην Λοκομοτίβ Κουμπάν ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε τις παραπάνω απαντήσεις που όφειλε να έχει όταν επέστρεφε πάλι στο… κόλπο ή προσπερνούσε. Αφηνε τις ευκαιρίες να πάνε χαμένες και έτσι οι Ρώσοι που είχαν εξαιρετικά ποσοστά στα τρίποντα (13/27, 48%) πήραν αυτό που ήθελαν. Το θέμα λοιπόν είναι η επόμενη μέρα. Η αυτοκριτική, η ανάλυση εντός των τειχών και η αντίδραση. Διότι η ομάδα χρειάζεται αντίδραση και μάλιστα άμεσα! Γιατί; Είναι πολύ απλό! Εχει μπροστά της ένα «τεράστιο» ματς.

Αυτό απέναντι στην Καρσίγιακα στις 27 του μήνα για την 7η αγωνιστική της διοργάνωσης. Σε αυτή την αναμέτρηση οφείλει με κεφαλαία γράμματα, να αποδράσει, οφείλει να «ξυπνήσει», οφείλει να εμφανίσει κομμάτια από το πρόσφατο ματς με την Ζαλγκίρις. Αν δεν το καταφέρει, τι μπορεί να κάνει μετά; Ο Φώτσης το είπε ξεκάθαρα. «Δεν μπορείς να προχωρήσεις εάν δεν νικήσεις και εκτός έδρας. Εκεί φαίνονται οι μεγάλες ομάδες και εκεί πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα». Φυσικά όπως τα έκανε δεν αρκείται στο θέμα της πρόκρισης μόνο στο επερχόμενο ματς με τους Τούρκους. Εχει και άλλα «οφείλει» με κεφαλαία στην πορεία. Να νικήσει στις 11/12 την Ζιέλονα Γκόρα εντός έδρας και να κλείσει με νίκη την πρώτη φάση στο επικίνδυνο και δύσκολο Κάουνας (17/12). Θα μου πείτε υπάρχει και στις 4/12 το ματς με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ. Ε… ας κερδίσει τα άλλα ματς και σε αυτό το παιχνίδι ας αποκομίσει ό,τι μπορεί και το αναφέρω βάσει της τωρινής εικόνας που έχει δείξει.

Τελος πάντων η επόμενη μέρα, δηλαδή αυτή της προπόνησης και της κάθε προπόνησης που ακολουθεί είναι σημαντική για την αγωνιστική και την ψυχολογική ανάταση της ομάδας. Τα σημάδια της απογοήτευσης και τα σκυμμένα κεφάλια στα αποδυτήρια ήταν η φυσιολογική ροή της κατάστασης. Το ξέρουν και οι παίκτες, αλλά ξέρουν καλά ότι πρέπει να δράσουν όλοι μαζί και να αρχίζει να μπαίνει η ομάδα σε μία σειρά. Το βασικότερο, να πάρει την πρόκριση στο TOP16 και μέσα από αυτή την ψυχοφθόρα διαδικασία των 4 «τελικών» να βγει πιο δυνατή. «Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι προσπαθώντας να βελτιώσουμε τα προβλήματα μας. Να παλεύουμε, να παλεύουμε, να παλεύουμε κάθε μέρα», είπε ο Τζόρτζεβιτς και συμφωνώ απόλυτα. Η ισχύς εν τη ενώσει είναι μονόδρομος.
superbasket

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News