Να ποιος είναι ο Ολυμπιακός! (vids)

[ads]

Για να μιλήσεις για το βρώμικο παρελθόν τους και τις (με συγχωρείτε για την έκφραση αλλά έτσι είναι) πούστικες μεθόδους που έχουν χρησιμοποιήσει για να μας νικήσουν σε αυτή τη σάπια 20ετία, θέλεις ένα χρόνο και όχι μία βδομάδα. 

[ads]

Ανατρέχοντας στα… κατορθώματα τους, θαρρείς πως κάθε σεζόν γίνονταν και πιο βρώμικοι. Από τον Παπουτσέλη, στον Τεβεκέλη και από κει στον Ευθυμιάδη και αργότερα στον Καλόπουλο, στον οποίο θα αναφερθεί εκτενώς αύριο, παραμονές του… σαββατιάτικου κρεβατιού, ο alwaysloudalwaysproud. Και είπαμε, διαλέξαμε το top-5 των εγκλημάτων, αφήνοντας έξω αλήστου μνήμης διαιτησίες και… διδάγματα ήθους.

Απόψε, όμως μου έτυχε το πλέον εμετικό. Η 11η Μαιου 2003, το παιχνίδι ντροπής της Ριζούπολης, η πιο μαύρη νύχτα του ελληνικού ποδοσφαίρου, κατά τη γνώμη μου. Τότε που η ελληνική αστυνομία (εμετός), με την διοίκηση της Παε ολυμπιακός (εμετός2) και τους «επιστήμονες» οπαδούς (εμετός3 και μεγαλύτερος) συνεργάστηκαν για την αναπαραγωγή του μεγαλύτερου τερατουργήματος στην ιστορία!

Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση λοιπόν, να ανασύρω από το ντουλάπι του βρωμερού παρελθόντος της ομάδας-σκάνδαλο, το φάντασμα ενός ματς ντροπής και ξεφτίλας. Ένα παιχνίδι-τίτλος που δεν έπρεπε να γίνει ποτέ, να μηδενιστεί ο ολυμπιακός και να στεφθεί ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής ΠΑΝΑΞΙΑ!

Ερυθρόλευκοι και πράσινοι τελευταία αγωνιστική παίζουν τα ρέστα τους για τον τίτλο. Το Τριφύλλι με νίκη ή ισοπαλία ή ήττα με ένα γκολ διαφορά παίρνει τον τίτλο σε μια χρονιά που έφθασε εντυπωσιακά στα προημιτελικά του κυπέλλου Uefa, κερδίζοντας μεταξύ άλλων και τη μεγάλη Πόρτο του Μουρίνιο μέσα στο σπίτι της!

Όμως εδώ είναι Ελλαδιστάν… Ο Κόκκαλης και η κουστωδία του δε θα άφηναν να χαθεί ένα πρωτάθλημα τελευταία αγωνιστική και μάλιστα από την ομάδα που τους ΠΟΝΑΕΙ διαχρονικά.

Ο Παναθηναϊκός πάει στη Ριζούπολη χωρίς διοικητική κάλυψη. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ δεν πάει στο γήπεδο. Ο  πρόεδρος Αγγελος Φιλιππίδης δε συνοδεύει την αποστολή. Μοναδικό στήριγμα της ομάδας οι ηρωικοί οπαδοί που στριμώχνονται στο πέταλο.

Το πούλμαν της ομάδας με το που στρίβει για να σταθμεύσει έξω από το χώρο των αποδυτηρίων δέχεται… όλο το οπλοστάσιο των τζιχαντιστών! Ναι, των τζιχαντιστών μιας και οι «επιστήμονες» ουδέποτε τιμωρήθηκαν. Μια, δυο αγωνιστικές αν θυμάμαι καλά. Κλάιν, δηλαδή γι’αυτά που τσέπωσαν από τα εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ, ο πράκτορας και η μαφία του. Μπουκάλια, πέτρες, καπνογόνα εκσφενδονίζονται προς τους παίκτες του Παναθηναϊκού που για να κατέβουν από το πούλμαν έβαλαν τις αθλητικές τους τσάντες να κάνουν τις ασπίδες…

Στα αποδυτήρια τους παίκτες υποδέχθηκαν φουσκωτοί, που τους έβριζαν και χτύπαγαν δυνατά την πόρτα και απειλούσαν ότι «θα πεθάνετε εδώ μέσα σήμερα, αν δεν χάσετε».

Ο Κωνσταντίνου (που μπόρεσε μετά απ όλα αυτά να πάει στον γαύρο μετά ο ξεφτιλισμένος κ αυτός) αρπάζει μια καρέκλα και προσπαθεί να αποτρέψει το «ντου» των μπράβων στα αποδυτήρια. Οι παίκτες είναι σαστισμένοι, άλλοι (κυρίως ξένοι που δεν ήξεραν τι εστί κοκκαλιστάν) κλαίνε, άλλοι δε θέλουν να παίξουν…

Και μέσα σε αυτό το… φιλόξενο κλίμα οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού κάνουν κάποια στιγμή απόπειρα να βγουν για ζέσταμα. Πάνω από την είσοδο για το γήπεδο λιμανίσιοι… οικοδεσπότες έχουν τρυπήσει τη φυσούνα και ρίχνουν αβέρτα στα κεφάλια των ποδοσφαιριστών ότι μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Οι δυνάμεις των Ματ γύρω γύρω παίζουν… μπιρίμπα έχοντας πάρει σαφέστατες εντολές από τον αρχηγό, τότε, της ελληνικής αστυνομίας Τσιρώνη, που αργότερα έγινε υπάλληλος και με τη βούλα στο βρωμοσωματείο. Τί δεν ξεράσατε ακόμα; Συνεχίζω…

Ο Μπασινάς ήταν ο μόνος που κατάφερε να βγει στον αγωνιστικό χώρο και μόνο… τραπέζι σαλονιού δεν έφαγε στο κεφάλι! Για αρκετή ώρα οι άλλοι παίκτες ήταν εγκλωβισμένοι στη φυσούνα και τελικά όταν βγήκαν για ζέσταμα έβρεξε καπνογόνα και φωτοβολίδες από τον… ουρανό, μιας και όπως μας ενημέρωσαν τα επόμενα χρόνια, οι αβανταδόροι τους (μεταξύ των οποίων και ο γνωστός κηπουρός που τότε έπαιζε στον Παναθηναϊκό), στη Ριζούπολη δεν έγινε και τίποτα τρομερό. (!!!) Εννοείται, σε σχέση με όσα συνέβησαν πριν λίγες μέρες στο Παρίσι, δεν άνοιξε ρουθούνι. Το ζέσταμα έγινε… μισό αφού την ώρα του έπεφταν συνέχεια πάσης φύσεως αντικείμενα…

Μέσα σε αυτή την… όμορφη ατμόσφαιρα μια ομάδα που πήγε ΜΟΝΗ επί σφαγής με μοναδικό συμπαραστάτη τον κόσμο που έδινε μάχη στο πλευρό της κανείς δεν έπαιρνε την απόφαση να μη ξεκινήσει ο αγώνας-ντροπή.

Ο διαιτητής της συνάντησης Μποροβήλος ή Μποροθρύλος αν προτιμάτε, τωρινός πρόεδρος Σούπερ Λιγκ με αναβάθμιση αλά… Τσιρώνη,  σε συνεννόηση με την ΕΠΑΕ διατάσσει την κανονική ΈΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ!!!  Οι παίκτες του Τριφυλλιού σαφώς επηρεασμένοι από τα επεισόδια ρίχνονται αδύναμοι στη μάχη και υποκύπτουν με 3-0 στον ψευτοπρωταθλητή.

Η   συνέχεια γνωστή… Ο παρατηρητής του αγώνα, Μπαλώκας επιβραβεύτηκε και  έγινε και αυτός υπάλληλος της ομάδας-ντροπή.

Κάποιοι πρωταγωνιστές της Ριζούπολης, ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ, καθώς εκείνο το ματς τους στιγμάτισε ως λούζερς και έπρεπε αν μη τι άλλο να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ διαφορετικά, δηλώνουν χρόνια μετά….

Σέρτζιο Μαρκαριάν: «Δεν θέλω ούτε να θυμάμαι εκείνη την ημέρα. Είναι η μοναδική ήττα μου στο ελληνικό πρωτάθλημα όπου ήμουν αήττητος για 41αγωνιστικές και ακόμη αναρωτιέμαι τι έγινε και πώς είναι δυνατόν να συνέβη κάτι τέτοιο. Δεν έχω προβλήματα και επειδή δεν θέλω να αποκτήσω, δεν πρόκειται να πω τίποτα αναφορικά με το συγκεκριμένο αγώνα».

Γιούρκας Σεϊταρίδης: «Με το που φτάνουμε στο γήπεδο, βλέπουμε ότι είμαστε περικυκλωμένοι από οπαδούς. Η αστυνομία δεν έκανε τίποτα απολύτως. Από την κερκίδα μάς πέταγαν τεράστια τούβλα. Μερικά από αυτά βρήκαν τα τζάμια του πούλμαν και τα έσπασαν. Επαναλαμβάνω ότι οι αστυνομικοί απλώς κοίταγαν και είχαν κατεβασμένες τις ασπίδες.

Ο φροντιστής της ομάδας τους φώναζε: Δεν ντρέπεστε; Γιατί δεν βάζετε τις ασπίδες να περάσουν οι παίκτες και αυτοί τον κοίταζαν. Δεκαπέντε λεπτά αφού είχαμε μπει στα αποδυτήρια, σπάει η πόρτα και μπαίνουν μέσα τέσσερις φουσκωτοί με διακριτικά εταιρίας σεκιούριτι που αρχίζουν να μας βρίζουν με φράσεις όπως “θα σας γ…….ε”.

Τα υπόλοιπα τα είδατε. Μπήκαμε στο γήπεδο και μας σημάδευαν με πιστόλια με φωτοβολίδες. Ούτε προθέρμανση κάναμε, ούτε παιχνίδι παίξαμε. Είχαμε το μυαλό μας στην κερκίδα. Μη μας πάρει καμιά φωτοβολίδα στο μάτι ή στο λαιμό. Πώς να παίξεις μπάλα μετά;

Και μετά βγαίνει και ο κ. Φιλιππίδης -τότε πρόεδρός μας- και μας λέει: “έχουν δίκιο που σας είπαν κότες”.  Αντί να μας υποστηρίξει, μας εξέθεσε κιόλας. Βέβαια, ο ίδιος δεν ήταν στο γήπεδο, έκατσε στο σπίτι του να δει το ματς. Ο Βαζέχα και ο Καραγκούνης του απάντησαν. Ο Χρήστος του είπε “εμείς τουλάχιστον απ ΄ό,τι θυμάμαι ήμασταν εκεί. Εμείς πήγαμε στο γήπεδο” και ο “Κάρα” πώς να παίζαμε; Κινδυνεύαμε να μας βγάλουν το μάτι με τις φωτοβολίδες”. Πάντως, αυτό το ματς ήταν για να γίνει έτσι. Ήταν για να χάσουμε. Ξέχασέ το».

Aυτή λοιπόν ήταν η ντροπή της Ριζούπολης που για αρκετούς -μεταξύ των οποίων και «αντικειμενικών» δημοσιογράφων είναι ο ορισμός του.. πρωταθλήματος μαγκιάς!

Μέσα σε 20 δευτερόλεπτα, ο Γιώργος Καραγκούνης περιέγραψε και εκείνος, καθυστερημένα βέβαια αλλά με γλαφυρότητα, το τι ακριβως έγινε εκείνο το απόγευμα της δυσσωδίας.

Fighting Soul

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News