Το 4-4-2 του «Στράμα», που μπορεί να είναι και 4-4-1-1!

[ads]

Ο Τάσος Νικολογιάννης αναφέρεται στο 4-4-2, που σκέφτεται ο Στραματσόνι ενόψει ντέρμπι, στα συν και τα πλην του, καθώς και τους λόγους μπορεί να μοιάζει με 4-4-1-1.

[ads]

O Aντρέα Στραματσόνι είναι φανερό, ότι δοκιμάζει όλα τα πιθανά σχήματα μέχρι να πάρει την τελική του απόφαση ,για την αρχική ενδεκάδα στο ντέρμπι. Λογικό ακούγεται, αφού ο Ιταλός τώρα μαθαίνει την ομάδα και τους παίκτες και θέλει πριν πάρει την τελική απόφαση να κάνει διάφορες δοκιμές πάντα σε αυτό το 4-4-2 σε ευθεία. Μία τακτική, που δίνει στον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα να ελέγξει τα δυνατά άκρα του Ολυμπιακού, αλλά παράλληλα να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τους χώρους, που θα βρει σίγουρα από τους Μαζουακού, Ομάρ, που ανεβαίνουν συχνά στην επίθεση. Και όντως ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλούς ακραίους παίκτες, που μπορούν να κάνουν την ζημιά και την έχουν κάνει την ζημιά μέχρι τώρα και στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη.

Υπάρχει, όμως, ένας κίνδυνος, Καλύπτοντας τα άκρα ο Παναθηναϊκός να πάθει ζημιά από τον άξονα. Αν παίξει ο Καρέλης δίπλα στον Μπέργκ ο Ολυμπιακός θα έχει υπεραριθμία στον άξονα με Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνη. Απέναντι στους δύο του άξονα του Παναθηναϊκού που θα είναι Λαγός με Αμπεντ, όπως φαίνεται, αφού παρά τις δοκιμές δεν νομίζω, ότι ο Στραματσόνι θα ρίξει στην ενδεκάδα μετά από τόσο μεγάλη αποχή τον Εσιέν. Θα είναι πολύ μεγάλο ρίσκο και δεν νομίζω, ότι θα το πάρει ο Ιταλός.

Για μένα θα έμοιαζε πιο λογικό ένα 4-4-1-1 με ένα χαφ πίσω από τον Μπέργκ, για να έχει ισορροπία και στον άξονα ο Παναθηναϊκός, η ακόμα και ένα 4-2-3-1. Βεβαίως μέχρι τώρα ο Στραματσόνι δοκιμάζει . Το τι θα παρατάξει στο γήπεδο θα το δούμε το Σάββατο. Είμαι βέβαιος, ότι και ο ίδιος βλέπει , ότι με αυτό το 4-4-2 , υπάρχει κίνδυνος να κυριαρχήσει ο Ολυμπιακός στον άξονα. Οπότε δύο λύσεις υπάρχουν. Είτε οι δύο ακραίοι, να τρέχουν ασταμάτητα και όταν η μπάλα είναι στον άξονα να κάνουν τον τρίτο μέσο (Ζέκα από την μία , Αντζαγκούν, η Λουντ από την άλλη). Είτε να δοθεί εντολή στον Καρέλη, όταν ο Παναθηναϊκός αμύνεται να πρεσάρει τον έναν από τους δύο αμυντικούς μέσους του Ολυμπιακού με στόχο να κλέψει την μπάλα.

Οσον αφορά το που πρέπει να χτυπήσει ο Παναθηναϊκός νομίζω, ότι στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού υπάρχουν προβλήματα, που οι «ερυθρόλευκοι» μέχρι τώρα δεν έχουν πληρώσει, λόγω …Ρομπέρτο σε κάποια παιχνίδια. Και επειδή πιστεύω, ότι ο Ολυμπιακός δεν θα έρθει στην Λεωφόρο, για να παίξει άμυνα σίγουρα θα υπάρχουν χώροι και από τα άκρα της άμυνας του, όπως συνέβη και πέρυσι στο αντίστοιχο παιχνίδι στην Λεωφόρο.

Και φυσικά οι στημένες φάσεις είναι ένα θέμα σοβαρό για τον Παναθηναϊκό. Μακάρι να πέσω έξω, αλλά πολύ φοβάμαι, ότι αν βάλει γκολ ο Ολυμπιακός από κάποια στημένη φάση θα το κάνει.

ΥΓ: Οι δηλώσεις Γκιρτζίκη σήμερα μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν. Ο άνθρωπος πραγματικά δεν ξέρει του τι γίνεται, που πατάει και που βρίσκεται. Εχει χάσει την μπάλα τελείως…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News