Η αλήθεια για τον Πατέρα και όποιος αντέχει τη διαβάζει…

[ads]

Μια συνέντευξη του Νίκου Σπυρόπουλου στην ιστοσελίδα sport24.gr έγινε σημείο αναφοράς για τους φίλους του… Ολυμπιακού και για τους spin doctors της «ερυθρόλευκης» προπαγάνδας!

[ads]

Η ατάκα που έδωσε τροφή για σχόλια ήταν η εξής. Παραθέτουμε και την ερώτηση για να αντιληφθούμε και το ύφος της απάντησης:

– Τι το διαφορετικό είχε ο Παναθηναϊκός το 2010 και κατέκτησε το πρωτάθλημα;

«Ήμασταν πολλοί καλοί παίκτες. Είχε γίνει μεγάλη επένδυση στην ομάδα. Τότε ο κ. Πατέρας δούλευε πολύ το εξωαγωνιστικό κομμάτι».

Η τρίχα έγινε τριχιά και έτσι ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με όσα διαβάζουμε δεξιά και αριστερά πήρε το Πρωτάθλημα εξ’ αιτίας του… εξωαγωνιστικού κομματιού!

Ρίχνουν λάσπη, θεωρώντας ότι κάτι θα μείνει… Όπως βάφτισαν Πρωτάθλημα του… Δούρου, την κούπα του 2004, επειδή στο παιχνίδι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού έπρεπε να είχε αποβληθεί ο Κυργιάκος επειδή την «έχωσε» στον Ζιοβάνι και όχι (μόνο) ο Ζιοβάνι που την έχωσε στον Κυργιακό!

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε να παίζει με εννέα παίκτες, πριν από αυτή τη φάση, είναι απλά μια… λεπτομέρεια που αποσιωπεί η «ερυθρόλευκη» προπαγάνδα. Γεωργάτος και Καστίγιο έπρεπε να πάρουν την άγουσα προς τα αποδυτήρια, ενώ ο Δούρος φρόντισε σε ουκ ολίγες φάσεις να βοηθήσει την ομάδα του… Αλέφαντου.

Θυμίζω…

Μόλις στο 2ο λεπτό χαρίστηκε κίτρινη στον Γεωργάτο που τράβηξε από πίσω από τη φανέλα τον Σεϊταρίδη…

Στη συνέχεια γίνεται ανάλογη φάση, με τους ίδιους πρωταγωνιστές και πάλι με τράβηγμα, που ο Δούρος την χαρίζεται (και πάλι) στον Γεωργάτο.

Το… καλό (για τον Γεωργάτο) τριτώνει όταν κόβει την μπάλα με το χέρι και πάλι ορισμός της κίτρινης κάρτας, που επίσης δεν έδωσε ο Δούρος.

Τελικά αντί για τον Γεωργάτο την κάρτα την πήρε ο Μπασινάς για ένα μαρκάρισμα στον Τζόρτζεβιτς.

Νέο συγκλονιστικό φάουλ του Καστίγιο με εν ψυχρώ κλωτσιά στον Μπασινά (για κόκκινη κάρτα), το οποίο δεν τιμωρήθηκε ούτε με κίτρινη!

Με το σκορ στο 1-0 υπέρ του Παναθηναϊκού, ο Ανατολάκης κάνει πεντακάθαρο πέναλτι στον Μιχάλη Κωνσταντίνου. Τον τραβάει από τη φανέλα και τον ρίχνει στο έδαφος. Ο Δούρος δεν βλέπει τίποτα…
Ακόμη παραμένει X-files εάν πέρασε ποτέ η μπάλα στο γκολ της ισοφάρισης του Ολυμπιακού. Ο Δούρος έδειξε γκολ!

Υπόδειξη φάουλ πάνω στον Ολισαντέμπε, με τον Δούρο να αγνοεί ότι η μπάλα φτάνει στον Κωνσταντίνου που βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού!

Πάμε και στην περιβόητη φάση της αποβολής του Ζιοβάνι. Ο Δούρος αγνοεί το πεντακάθαρο επιθετικό φάουλ – αγκωνιά του Ζιοβάνι στον Κυργιάκο – και στη πορεία οι δύο ποδοσφαιριστές όντως ανταλλάσουν… χοντρές!

Ιδού και ο αδιάψευστος μάρτυρας η εικόνα:

Έρχομαι στα πιο πρόσφατα και στη δήλωση του Σπυρόπουλου για το γεγονός ότι «ο Πατέρας δούλευε πολύ το εξωαγωνιστικό κομμάτι».

Αυτό που δούλευε και κατάφερε ο Πατέρας είναι να μην… κλέβουν τόσο πολύ τον Παναθηναϊκό. Όσο τα προηγούμενα χρόνια.

Προσοχή δεν γράφω να μην τον κλέβουν καθόλου, αφού και πάλι ο Παναθηναϊκός ακόμη και εκείνη τη σεζόν έφαγε τις «πιστολιές» του. Όπως ήταν το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης (1-1), όταν ο Αμπάρκιολης δεν είδε πέναλτι (στον Βύντρα) που θα το έδινε ακόμη και ο Μποροβήλος!

Ωστόσο στην τοποθέτηση του Σπυρόπουλου δεν θα πρέπει να διαβάσουμε μόνο την… απάντηση, αλλά και την ερώτηση:

– Τι το διαφορετικό είχε ο Παναθηναϊκός το 2010 και κατέκτησε το πρωτάθλημα;

Τι το διαφορετικό…

Μα φυσικά αφού τα προηγούμενα χρόνια η διοίκηση είχε αφήσει την παράγκα να κάνει πλάκα στον Παναθηναϊκό και να του παίρνει τα Πρωταθλήματα με όλους τους τρόπους. Αυτό είναι το διαφορετικό…

Δεν είναι τυχαίο ότι τα χρόνια της πολυμετοχικότητας (της κανονικής 2008-2010), στελέχη του Ολυμπιακού μνημόνευαν τα χρόνια του Γιάννη Βαρδινογιάννη!

Τότε που έσφαζαν τον Παναθηναϊκό στο γόνατο και η διοίκηση αναζητούσε τους υπεύθυνους στους… λούζερ – ποδοσφαιριστές και στους κακούς δημοσιογράφους!

Τέλος είναι το λιγότερο τραγελαφικό να σπεύδουν να κατηγορήσουν μία ομάδα που πήρε δύο Πρωταθλήματα σε 19 χρόνια, αυτοί που έχουν πάρει… 17 Πρωταθλήματα, με τον τρόπο που έχουν πάρει την πλειοψηφία εξ αυτών.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News