O Eσιέν είναι ταπεινός, οι γύρω του γιατί είναι παπατζήδες;

O Eσιέν είναι ταπεινός, οι γύρω του γιατί είναι παπατζήδες;

[ads]

Μέσα στην εβδομάδα θα γνωρίζουμε ρεπορταζιάκα εάν ο Μάικλ Εσιέν έχει πιθανότητες να μπει για πρώτη φορά στην 18αδα του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό, αφού δεν λογίζεται ως «πρώτη» η παρουσία του στην αποστολή στο ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, αφού τελικά έμεινε εκτός των τελικών επιλογών του Αναστασίου.

[ads]

Αυτό είναι κάτι που θα κρίνει ο Αντρέα Στραματσόνι και οι συνεργάτες του (ιατρικό επιτελείο), με τις πιθανότητες να μην είναι με το μέρος του Γκανέζου. Ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα δούμε…

Χωρίς φανφάρες και παπαρολογίες…

Αυτό που δεν χρειάζεται να περιμένουμε να δούμε είναι η διαφορά νοοτροπίας που υπάρχει σε κάποιους που επιμένουν να παίζουν παιχνίδια σε βάρος του Παναθηναϊκού.

Διότι ο Εσιέν από την πλευρά του παραμένει ένα ταπεινό παιδί που ξέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και παλεύει με τους δαίμονές του. Άλλωστε όταν είσαι ποδοσφαιριστής «βιτρινάτος», πρώτο όνομα και έχεις περάσει δύο φορές χιαστούς, ξέρεις να παλεύεις.

Εάν θα βγει νικητής και αυτή τη φορά θα φανεί προσεχώς…

Αντιθέτως είναι εκτός τόπου και χρόνου όσοι επιχειρούν για μία ακόμη φορά ν΄ανεβάσουν τον πήχη και να δημιουργήσουν προσδοκίες, λες και ξεκινάει τώρα η σεζόν!

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε πολύ ακριβά τον προγραμματισμό που έγινε με τον Γκανέζο. Τον πλήρωσε γιατί αποκλείστηκε από την Ευρώπη, τον εκτροχίασε στην Ελλάδα και κατ” επέκταση του έκανε μπάχαλο τον προγραμματισμό του.

Συγχρόνως το ζητούμενο δεν είναι όπως το εμφανίζουν κάποιοι να μπορέσει το παλικάρι να αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό (και μόνο), αλλά να μπορέσει να επιστρέψει στη δράση και να παίξει… 15-20 παιχνίδια σε υψηλό επίπεδο!

Είναι λοιπόν αστειότητες να επιχειρούν να παρουσιάσουν τον… Εσιέν (με τις περγαμηνές που έχει…) ως έναν ποδοσφαιριστή που ήταν από μικρός… Παναθηναϊκός και ήρθε στην Ελλάδα για τη φανέλα και όχι για τα λεφτά.

Όπως είναι κουλαμάρες να προσπαθούν να δικαιολογήσοουν το λάθος τους, λέγοντας ότι ο Εσιέν ήρθε υγιής και τραυματίστηκε στην προετοιμασία.

Ένας ποδοσφαιριστής που δεν μπορεί να κάνει εργομετρικά, προφανώς έχει θέματα…

Λίγη ταπεινότητα δεν βλάπτει. Ας παραδειγματιστούν από τον ίδιο τον αθλητή και τον αγώνα που δίνει και ας σταματήσουν να μοιράζουν παπάδες.

Ας τον σεβαστούν…

Σπανουδάκης – sportit

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News