Να μείνει …καρχαρίας!

Να μείνει …καρχαρίας!

[ads]

Τα όσα είπε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς στη συνέντευξη Τύπου αποτυπώνουν μια γενική αλήθεια που δεν αρέσει σε κανέναν. Τα συμπτώματα μακριά από το ΟΑΚΑ τον έχουν τσαντίσει και αυτό θέλει να το διορθώσει άμεσα. Να μη γίνεται τροφή για καρχαρίες, αλλά να είναι αυτός ο καρχαρίας που θα προκαλεί τρόμο στον αντίπαλο.

[ads]

Πάμε, όμως, να τα πάρουμε από την αρχή. Ο Παναθηναϊκός έμεινε για πρώτη φορά τρεις μέρες συνεχόμενες στο σπίτι του, προπονήθηκε, ηρέμησε, ξεκουράστηκε και ισοπέδωσε τη Ζαλγκίρις. Οι φωνές του Τζόρτζεβιτς μετά την Πάτρα ήχησαν δυνατά στ’ αυτιά όλων και έπιασαν τόπο. Αυτή ήταν αντίδραση μεγάλης ομάδας. Αρκεί να συνεχιστεί.

Η αυταπάρνηση του Νικ Καλάθη και το «εμείς» πάνω (μα πολύ πάνω) από το «εγώ» έδωσε το σύνθημα σε όλους. Το είχαμε πει και στο τελευταίο μας ραντεβού πως η απόφαση του Νικ να παίξει ήταν αδιαπραγμάτευτη. Κάτι που το «βροντοφώναξε» στ’ αποδυτήρια και έδειξε τον δρόμο σε όλους.

Οι «πράσινοι» έπαιξαν άμυνα για σαράντα λεπτά και ορισμένοι παίκτες τους, έδειξαν σημάδια σημαντικής αντίδρασης. Πρώτος και καλύτερος ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα που ήταν επιτέλους Ραντούλιτσα. Η επιστροφή του Γκιστ έδωσε άλλη βαρύτητα στην άμυνα και παράλληλα στον Φώτση μια ευκαιρία να ξεκουραστεί, ο Φελντέιν τα …κάπνισε από παντού και ο Γιάνκοβιτς τα έκανε όλα και συνέφερε!

Από την πλευρά του ο Μήτσος περίμενε τον κολλητό του, τον Σάρας, στο ΟΑΚΑ για να τον πιάσει στην όγδοη θέση των σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκας με 2343 πόντους! Ωραίο συναπάντημα! Όσο για τον «τρελό»; Ήρθε στο ΟΑΚΑ και το χαμόγελο δεν έφυγε από το πρόσωπο του ούτε μετά την 35αρα. Μα είναι ένας από εμάς και αυτό δεν αλλάζει, ούτε θ’ αλλάξει ποτέ.

Τέλος για να ολοκληρώσουμε τα των αντιδράσεων μιας μεγάλης ομάδας αυτές έχουν να κάνουν και με το θέμα της μεταγραφής. Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να ενισχύσει την περιφέρεια του και θα το κάνει άμεσα. Όνομα δεν υπάρχει. Δεν θα καθόμαστε εδώ να κάνουμε διαψεύσεις αλλά ονόματα τύπου Γουόλτερς δεν έπαιξαν ποτέ. Οι «πράσινοι» έχουν μια μικρή λίστα και θα κινηθούν για να φέρουν στην Αθήνα έναν παίκτη με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Πρωτίστως, να κατεβάζει μπάλα (να παίζει στο «1» και το «2»), να είναι καλός αμυντικός και να έχει ευρωπαϊκή εμπειρία αν αυτό είναι δυνατό. Το Σαββατοκύριακο είναι κρίσιμο…

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News