Ο μύθος του Βαρδινογιάννη και της ψευτιάς «και εσείς τα ίδια κάνατε…»

Ο μύθος του Βαρδινογιάννη και της ψευτιάς «και εσείς τα ίδια κάνατε…»

[ads]

Το άκουσα χθες το βράδυ να το λέει ο δημοσιογράφος Νίκος Πετρουλάκης στην εκπομπή «Derby» στο «Μακεδονία» στον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Βασίλης Κωνσταντίνου και αντιλήφθηκα για μία ακόμη φορά ότι… καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα.

[ads]

Μετά τις αναφορές για εύνοια του Ολυμπιακού, ο Θεσσαλονικειός δημοσιογράφος απευθυνόμενος στον «αγριόγατο», όπως ήταν το παρατσούκλι του Βασίλη Κωνσταντίνου, του είπε: «Και εσείς τα ίδια κάνατε επί Βαρδινογιάννη…».

Παρά τη διάθεση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ να του απαντήσει (με επιχειρήματα και όχι άναρθρες κραυγές), η «φασαρία» του στούντιο έστειλε την κουβέντα παρακάτω.

Το συγκεκριμένο «ψέμα» είναι ένα από τα πολλά που έχουν ακουστεί κατά καιρούς για τον… Βαρδινογιάννη, δημιουργώντας ένα μύθο, που δεν είναι όμως πραγματικότητα.

Προσπερνώ το γεγονός ότι ο καλός συνάδελφος στην μανία να την πει στον Κωνσταντίνου, έλεγε ότι ο Βαρδινογιάννης έπαιρνε τα Πρωταθλήματα τη δεκαετία του ’70, όπου ΠΑΟΚ είχε ομαδάρα, διότι η οικογένεια ανέλαβε το καλοκαίρι του 1979! Στην απαρχή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου…

Ωστόσο η λογική τα κάνουμε όλα αχταρμά, πετάμε λάσπη και στο τέλος κάτι θα μείνει είναι για ανιστόρητους. Με κάθε συμπάθεια…

Και επειδή καλύτερη απάντηση από τους αριθμούς δεν υπάρχει έχουμε και λέμε:

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη ανέλαβε τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 1979 και αποχώρησε για άλλους το 2008 (με τη δημιουργία της πολυμετοχικότητας) και κατ” εμέ στις 18 Ιουλίου του 2012, οπότε παραχώρησε τις μετοχές στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία». Όπως τις παραχώρησε…

Ωστόσο θα «σπάσω» τις περιόδους «Βαρδινογιάννη» σε διάφορες φάσεις για να καταλάβουμε ότι ο μύθος της «πράσινης» κυριαρχίας είναι ένα παραμύθι δίχως δράκο…

Έχουμε και λέμε:

Από το 1979 μέχρι το 2008

Ο Παναθηναϊκός πήρε 6 Πρωταθλήματα

Ο Ολυμπιακός 16 Πρωταθλήματα

Η ΑΕΚ 4 Πρωταθλήματα

Ο ΠΑΟΚ 1 Πρωτάθλημα

και η Λάρισα 1 Πρωτάθλημα

Βλέπετε καμία κυριαρχία;

Εάν στην περίοδο Βαρδινογιάννη προσθέσουμε και την πολυμετοχικότητα (παρέμενε ως μεγαλομέτοχος), αλλά και τα χρόνια μέχρι να παραδώσει τις μετοχές, το καλοκαίρι του 2012, έχουμε και λέμε:

Ο Παναθηναϊκός πήρε 7 Πρωταθλήματα

Ο Ολυμπιακός 19 Πρωταθλήματα

Η ΑΕΚ 4 Πρωταθλήματα

ο ΠΑΟΚ 1 Πρωτάθλημα

και η Λάρισα 1 Πρωτάθλημα

Βλέπετε καμία κυριαρχία;

Και τέλος επειδή αρκετοί «υπολογίζουν» την εποχή Βαρδινογιάννη μέχρι τη δημιουργία της… παράγκας, το καλοκαίρι του 1996, τα νούμερα είναι εξίσου διαφωτιστικά:

Ο Παναθηναϊκός πήρε 6 Πρωταθλήματα

Ο Ολυμπιακός 5 Πρωταθλήματα

Η ΑΕΚ 4 Πρωταθλήματα

ο ΠΑΟΚ 1 Πρωτάθλημα

και η Λάρισα 1 Πρωτάθλημα

Βλέπετε καμία κυριαρχία;

Δηλαδή ακόμη και την περίοδο όπου ο Παναθηναϊκός (όπως λέγεται) ζούσε την… παντοκρατορία εκτός γηπέδων του Βαρδινογιάννη και ο Ολυμπιακός μέτραγε τους προέδρους που μπαινόβγαιναν στις φυλακές, η διαφορά των δύο ομάδων είναι μόλις ένα Πρωτάθλημα!!! Ένα Πρωτάθλημα!

Απ” όλα τα στοιχεία είναι εύκολα αντιληπτό, ότι ακόμη και τις δεκαετίες που ο Παναθηναϊκός ήταν παντοδύναμος αγωνιστικά και παρασκηνιακά και θα μπορούσε να είχε πάρει… 20 Πρωταθλήματα στη σειρά, όπως κάνει ο Ολυμπιακός, οι «πράσινοι» δεν έβαλαν… βέτο σε καμία ομάδα να πάρει τίτλο! Από τον Ολυμπιακό μέχρι τον ΠΑΟΚ και από την ΑΕΚ μέχρι τη Λάρισα.

Έτσι για να μην λένε ότι θέλουν…

Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά, που όσα χρόνια και εάν περάσουν, όση λάσπη και εάν ρίξουν στον ανεμιστήρα, ποτέ δεν θα βάλουν στο τσουβάλι το παρελθόν με το παρόν.

Σπανουδάκης – Sportit

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News