Μαζί σου Αντρέα για μια… (high tech) Πανάθα νέα!

Μαζί σου Αντρέα για μια… (high tech) Πανάθα νέα!

[ads]

Μια από τις μεγάλες αλλαγές που θα γίνουν στον Παναθηναϊκό, με την αλλαγή των ηνίων της τεχνικής ηγεσίας και της άφιξης του Αντρέα Στραματσόνι θα είναι στο κομμάτι της τακτικής και της ανάλυσης των αντιπάλων.

[ads]

Το απαρχειωμένο σύστημα που είχε επιλέξει ο Γιάννης Αναστασίου και ο Στιβ Ρούτερ, με την καταγραφή των αντιπάλων σε dvd, απομονώνοντας στη συνέχεια κάποιες φάσεις που χρησιμοποιούσαν στην ομιλία-ανάλυση, θα διαδεχτεί ένα σύστημα παρακολούθησης των αντιπάλων μέσα από πρόγραμμα κομπιούτερ. Με γραφήματα, θέσεις και τακτικές των αντιπάλων, αλλά και ειδικότερα κάθε ποδοσφαιριστή. Κάτι που ακολουθούν πιστά όλοι οι Ιταλοί προπονητές.

Γι” αυτό το λόγο ο Στραματσόνι θα φέρει στην Ελλάδα έναν αναλυτή αγώνων, πιθανότατα τον Βιντσέντζο Σάσο, τον οποίο είχε και στην Ίντερ.

Έτσι όλοι οι αντίπαλοι θα φακελώνονται και θα αναλύονται, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο την τακτική της ομάδας.

Άλλωστε επί εποχής Αναστασίου δεν ήταν και λίγα τα ματς που αλλιώς τα περίμενε ο Έλληνας τεχνικός και αλλιώς του προέκυπταν στο ξεκίνημα των αγώνων και έτσι αναγκαζόταν ν” αλλάζει συστήματα μέσα στο παιχνίδι.

Κόντρα στην προτοιμασία όλης της εβδομάδας…

Αυτά πλέον θα αποκτήσουν επιστημονική μορφή και θα βοηθήσει την ομάδα να καταλαβαίνει καλύτερα το παιχνίδι των αντιπάλων.

sportit

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News