Η επιλεκτική ευαισθησία του «υπουργού ισορροπιών»

[ads]

Στον κ. Κοντονή δεν άρεσαν τα… κόλπα της ΕΕΑ, όπως ο ίδιος τα θεωρεί. Όμως με τη στάση του παρεμβαίνει άκομψα στο έργο της Επιτροπής και δείχνει το δρόμο στον Β. Μαρινάκη για το πώς πρέπει να κινηθεί!

[ads]

Πολύς λόγος σχετικά με την αναπάντεχη και παντελώς άκομψη και παρεμβατική ανακοίνωση του Σταύρου Κοντονή, έγινε για την τελευταία παράγραφο αυτής, όπου αφήνει αιχμές για την απόφαση που πήρε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και σαφείς υπόνοιες ότι παραβιάστηκαν οι κανόνες και οι προβλεπόμενες διαδικασίες κατά την ψηφοφορία.

Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και πλέον πλήρως επιβεβαιωμένα:

Ο κ. Κοντονής θεωρεί την απόφαση της ΕΕΑ νομικά εσφαλμένη! Η γνώμη του είναι ότι η Επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα να επιληφθεί και μόνος αρμόδιος είναι ο ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης.

Αυτό που τον εξόργισε περισσότερο όμως και αντέδρασε άκομψα και άκρως παρεξηγήσιμα, είναι ότι ο πρόεδρος της ΕΕΑ, Κωνσταντίνος Παπαλάκης, δεν επέτρεψε στο μέλος της Επιτροπής και νομικό σύμβουλο του Υπουργείου, Παναγιώτη Περράκη να ψηφίσει, καθώς δεν είχε μετάσχει στην προηγούμενη συνεδρίαση, όταν και είχε κληθεί σε ακρόαση ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Όμως ο υφυπουργός Αθλητισμού, που «βράζει» τώρα για τον «αδάμαντα» -όπως τον είχε χαρακτηρίσει- Παπαλάκη, δεν επέδειξε την ίδια ευαισθησία και στις προηγούμενες σοβαρές περιπτώσεις, όπως αυτές του Δημήτρη Μελισσανίδη ή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, όπου είχε συμβεί το ίδιο. Αντίθετα, αυτή τη φορά επέδειξε σπουδή, ευαισθησία και άκομψη παρεμβατικότητα ώστε να «βγει» άμεσα «απέναντι» στην απόφαση της ΕΕΑ.

Η στάση του παρεξηγείται και δικαίως. Είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι τα τρία μέλη της ΕΕΑ που μειοψήφησαν και ήταν της άποψης ότι η Επιτροπή είναι αναρμόδια και δεν πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στον Βαγγέλη Μαρινάκη, οι δύο από αυτούς (Μανταίος, Παπασπύρου) είναι σύμβουλοι του ίδιου του  Σταύρου Κοντονή και ο τρίτος (Αρκούδης) είναι υψηλό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ; Και μάλιστα οι δύο πρώτοι, ήταν και εισηγητές της υπόθεσης!

Πώς σχολιάζει άραγε ο κ. Κοντονής ότι στη διάρκεια της συνεδρίασης, μέλος της Επιτροπής απευθύνθηκε στον Παναγιώτη Περράκη και τον ρώτησε εάν διατηρεί φιλική σχέση με τον δικηγόρο του Ολυμπιακού, Θεόδωρο Γιαννίκο και τον κ. Περράκη απλώς να απαντά «έτσι σου είπαν;».

Να σημειωθεί πως αν ο πρόεδρος της ΕΕΑ επέτρεπε στο κ. Περράκη (νομικό σύμβουλο του Υπουργείου Αθλητισμού και επικεφαλής της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής) να ψηφίσει, τότε η απόφαση θα έβγαινε 4-3 υπέρ Μαρινάκη! Και η δυσαρέσκεια που δημοσίως εξέφρασε ο Σταύρος Κοντονής για τη μη συμμετοχή του Περράκη στην ψηφοφορία, δεν μπορεί παρά να δημιουργεί συνειρμούς: Τελικά θέλει ο υφυπουργός την κάθαρση ως το τέλος; Θέλει να ξεκαθαρίσει το τοπίο; Ή θέλει να κρατάει ισορροπίες; Αν θεωρεί ότι με αυτή τη στάση κρατάει ισορροπίες, κάνει λάθος. Στην προκειμένη περίπτωση έπραξε ακριβώς το αντίθετο! Δεν κράτησε αποστάσεις και επέδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία!

Δείχνει το δρόμο στον Μαρινάκη!

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι στο περιβάλλον του έλεγε πως θέλει διαφάνεια παντού, ακόμα και στις «δικές του» επιτροπές και πως αυτή η διαφάνεια δεν θα έρθει με κόλπα… Σημείωνε δε, πως όπως θέλει να τηρείται ο νόμος και τα μέτρα για το ποδόσφαιρο, έτσι πρέπει να ενεργούν και τα αρμόδια όργανα που ο ίδιος έχει ορίσει και να μην παραβιάζεται η νομιμότητα.

Όμως κι εδώ έχει υποπέσει σε ένα ακόμη ατόπημα! Διότι στην πρότελευταία παράγραφο της ανακοίνωσής του, ουσιαστικά παρεμβαίνει δημοσίως στο έργο της Επιτροπής και όχι μόνο αυτό: Ο κ. Κοντονής υποδεικνύει και στον ίδιο τον Βαγγέλη Μαρινάκη τι να πράξει!

«Δεν επιθυμώ να υπεισέλθω στην ουσία οποιασδήποτε υπόθεσης ούτε να εκφράσω την προσωπική μου άποψη για την ορθότητα ή μη οποιασδήποτε απόφασης. Σε κάθε περίπτωση, κάθε θιγόμενος έχει τη δυνατότητα να ζητήσει τον έλεγχο κάθε απόφασης ή την επανεξέτασή της από την ίδια την Επιτροπή», αναφέρει ο υφυπουργός, δείχνοντας στον πρόεδρο του Ολυμπιακού τον δρόμο: Να ζητήσει, δηλαδή, επανεξέταση της υπόθεσης από την ίδια την Επιτροπή που του επέβαλε την «καμπάνα»!

Αυτό, κατά τα φαινόμενα, θα πράξει και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Και αν οι δικηγόροι του δεν ήξεραν τι να κάνουν (που ασφαλώς και ξέρουν), τους ενημέρωσε ο Σταύρος Κοντονής. Και μάλιστα δημοσίως!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News