Τα… αντιπαραδείγματα Χούτου-Βακουφτσή

[ads]

Μόνο επιθετικό κλάσης δεν έχει βγάλει ακόμα από τα σπλάχνα του ο Παναθηναϊκός.

Από εσωτερική παραγωγή γκολκίπερ, στόπερ, ακραίων μπακ, αμυντικών κι επιτελικών χαφ έχουμε χορτάσει στον Παναθηναϊκό, τα προηγούμενα χρόνια από την Παιανία έβγαιναν δεκάδες παιδιά που έκαναν αξιομνημόνευτη καριέρα κι όχι μόνο στο κλαμπ που ανέδειξε το ταλέντο τους. Το ΜΟΝΟ που δεν έχουμε δει να συμβαίνει είναι ν’ αναδείξει ο ΠΑΟ κι ένα επιθετικό κλάσης, κάτι που ίσως αλλάξει με τον Λάζαρο Λάμπρου. Στο παρελθόν είχαν ακουστεί ύμνοι για τις δυνατότητες Λάμπρου Χούτου/Στέφανου Βακουφτσή αλλά αμφότεροι επέλεξαν να πάνε σε συλλόγους του καμπιονάτο πριν κλείσουν τα 19 (Ρόμα, Φιορεντίνα) με αποτέλεσμα η καριέρα τους να φθίνει χρόνο με το χρόνο, καταλήγοντας ξεχασμένοι απ΄ όλους.

Για τον πρώτο είχε γραφτεί ότι επηρεασμένος από τον πατέρα του αποφάσισε με βαριά καρδιά να αφήσει την Ελλάδα και τον κολλητό Γιώργο Καραγκούνη για τους «τζιαλορόσι» που το μόνο που έκαναν ήταν να του εμπιστευτούν θέση στην Β΄ ομάδα τους, άλλωστε τι παραπάνω μπορούσε να ελπίζει ο πιτσιρικάς βλέποντας καθημερινά στις προπονήσεις των «μεγάλων», Φραντσέσκο Τότι, Μάρκο Ντελβέκιο, Εουσέμπιο Ντι Φρανσέσκο; Το 1999 γύρισε στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό, έμεινε στην ιστορία για την ατάκα στον Γιάννη Μαντζουράκη («βρωμάνε τα χνώτα σου»), κατόπιν έγινε γυρολόγος (Ίντερ, Αταλάντα, Ρετζίνα, Μαγιόρκα, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Πεσίνα), προλαβαίνοντας να τσακωθεί ΚΑΙ στη Νέα Σμύρνη όταν «αρπάχτηκε» με Εβάντ Λίνεν, Γιώτη Σταματόπουλο. Ο Γερμανός δεν καταλάβαινε γιατί ο Έλληνας φορ έπρεπε να έχει δικό του γυμναστή, ο δεύτερος έκανε το λάθος να μην τον βάλει βασικό σε ένα αγώνα με την ΑΕΚ κι ο παίκτης αποχώρησε απ’ το ξενοδοχείο!

Ο Γιώργος Βακουφτσής αποφάσισε να κάνει το άλμα στην Ιταλία το 1999 με τους γείτονες να του δίνουν το προσωνύμιο «μικρός Μπατιστούτα» λόγω του εντυπωσιακού του παραστήματος (1.92) τον καιρό που ο Αργεντινός επιθετικός ήταν για τους «βιόλα» κάτι παραπάνω από Θεός. Ο Τρικαλινός παραχωρήθηκε δανεικός σε Ραβένα , Ηρακλή και μετά τον υποβιβασμό του κλαμπ μεταγράφηκε στην Κύπρο, όπου από το 2002 ως το 2008 σκόραρε 52 φορές με ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια. Το 2008 ήταν η τελευταία του καλή σεζόν, αφού στη συνέχεια Εργοτέλης, Ξάνθη, Καρδίτσα, ΠΑΕΕΚ (Κύπρου) κατάλαβαν ότι είχαν να κάνουν με καμένο χαρτί.

Ο Λάζαρος Λάμπρου ήδη έχει απασχολήσει τις ηλεκτρονικές εκδόσεις «Guardian», «calcio24». Τον χαρακτηρίζουν ένα από τα σημαντικότερα ταλέντα παγκοσμίως που είναι αδύνατον να μακροημερεύσει στην Ελλάδα παίρνοντας σύντομα μεταγραφή για σωματείο του εξωτερικού συνεχίζοντας την πρόσφατη ιστορία πωλήσεων της ΠΑΕ (Μαυρίας, Καπίνο, Αρναούτογλου). Πέρσι με την Κ17 του Παναθηναϊκού, ο Λάζαρος συμμετείχε σε 23 αγώνες, σημείωσε 27 γκολ κι έδωσε 5 ασίστ, ενώ οι καλές του εμφανίσεις με τις εθνικές ομάδες Κ16 και Κ17 μόνο απαρατήρητες δεν έχουν περάσει από τους ξένους. Με τον Νίκο Καρέλη να θεωρείται υποψήφιος προς πώληση, τον Μλάντεν Πέτριτς να ολοκληρώνει την μεγάλη του καριέρα το καλοκαίρι ίσως του χρόνου ο νεαρός υπολογίζεται από τους προπονητές του ως …τριτοτέταρτη λύση για την επίθεση, σημαντική πρόοδο για ένα παλικάρι που δεν είναι ακόμα ούτε 18 ετών!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News