Γκιστ είπατε; Να, ο νέος Μπατίστ!

[ads]

[ads]

Ποτέ από πριν δεν είσαι σίγουρος για τίποτα. Αυτό ισχύει κυρίως για ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου, όχι τόσο μπάσκετ, όπου είναι πιο εύκολο να εκτιμήσεις ποιος θα είναι ο νικητής.

[ads2]

Όπως και να έχει, δεν περιμέναμε ότι θα απειληθεί ο Παναθηναϊκός μέσα στο ΟΑΚΑ από την Καρσίγιακα και οι λόγοι ήταν πολλοί. Ο πρώτος έχει να κάνει με το ότι οι “πράσινοι” είναι διαφορετικοί σε σχέση με πέρυσι. Είναι πολύ πιο ποιοτικοί και με μεγαλύτερη προσωπικότητα. Από κει και πέρα, η Καρσίγιακα μπορεί να νίκησε την Μπαρτσελόνα την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά τα κατάφερε μέσα στο “κάστρο” της. Αλλο είναι να παίζεις στο γήπεδό σου και άλλο μακριά από αυτό. Και ειδικά στο ΟΑΚΑ, όπου έχει δεινοπαθήσει κόσμος και κοσμάκης. Και τρίτον, μην τρελαθούμε, η Καρσίγιακα δεν έγινε ξαφνικά ομαδάρα, επειδή δικαίως και παλικαρίσια είναι η αλήθεια πήρε το πρωτάθλημα πέρυσι στην Τουρκία. Οπως και να το κάνουμε, ούτε Εφές είναι, ούτε Φενέρ. Ούτε Ομπράντοβιτς έχει, ούτε Ιβκοβιτς.

Κλείνοντας την εξίσωση σαφώς πρέπει να βάλουμε και ότι ο Παναθηναϊκός πλέον έχει φτερά στα πόδια. Πώς όχι άλλωστε από την στιγμή, που με το καλημέρα νίκησε δύο φορές τον Ολυμπιακό. Το λέτε λίγο πράγμα αυτό εσείς; Αν ναι, δεν έχετε παρά να πάτε λίγους μήνες πίσω, όταν οι Πειραιώτες έκαναν πλάκα στους “αιώνιους” αντιπάλους τους.

Αφού, λοιπόν, δεν περιμέναμε να χάσει ή να απειληθεί ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός, έμενε να δούμε ποιο θα είναι το “ζουμί” του παιχνιδιού με τους Τούρκους. Και καθώς αποδείχθηκε είχε και παραείχε “ζουμί”. Δεν μιλάμε για τίποτε άλλο παρά για το σόου του Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος, όπως είπε και ο Τζόρτζεβιτς, ίσως και να έκανε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του. Οταν μιλάμε για Γκιστ, μιλάμε για μία τεράστια μορφή (για τα ευρωπαϊκά δεδομένα) παίκτη, φτιαγμένη από υλικό….Μπατίστ. Ναι, ο Γκιστ είναι ο νέος Μπατίστ του Παναθηναϊκού. Και όταν ο 29χρονος Αμερικάνος έρχεται στο προσκήνιο, λόγω κάποιας εντυπωσιακής παρουσίας, το μυαλό μας δεν μπορεί να μην πάει στο φθινόπωρο του 2012 και στον τρόπο, με τον οποίο είχε έρθει στο “τριφύλλι”. Ο Παναθηναϊκός αλήθεια δεν ξέρει ποιον να ευχαριστήσει για αυτό το δώρο. Το λέμε αυτό, διότι οι υποψήφιοι είναι πολλοί.

Ο βασικότερος, βέβαια, είναι ο τότε προπονητής της ομάδας, Αργύρης Πεδουλάκης, που αποφάσισε την προσθήκη αυτή. Ο άλλος είναι ο “γίγαντας”, Γιασμίν Ρέπεσα, ο οποίος είχε τον Γκιστ στην Μάλαγα, αλλά δεν τον ήθελε. Ο ατζέντης του Γκιστ, Νίκος Σπανός, είναι ένα ακόμη πρόσωπο, που ο Παναθηναϊκός του οφείλει ένα δώρο (αν δεν το έχει κάνει ήδη). Αυτός έθεσε στο τραπέζι την πιθανότητα ανταλλαγής του Τζέιμς Γκιστ με τον Αντι Πάνκο. Τον θυμάστε τον Πάνκο ε; Και αυτόν πρέπει να ευχαριστούν οι Κυπελλούχοι Ελλάδας, γιατί δέχθηκε να πάει στην Μάλαγα ως αντάλλαγμα του Γκιστ. Χαμός είπατε; Και βέβαια χαμός. Από τότε ο Γκιστ έχει γίνει ένα με τα “πράσινα”, μόνο, που πέρυσι έκανε μία ανοησία και άφησε εκτεθειμένη την ομάδα του. Τα λάθη, όμως, είναι για τους ανθρώπους, ο κάποτε παίκτης της Μάλαγα και της Φενέρ έχει σκυλομετανοιώσει για την ανοησία, που έκανε, και δείχνει αποφασισμένος να βοηθήσει, ώστε ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει στα παλιά μεγαλεία. Η καλή αρχή από όλους στο “τριφύλλι” έχει γίνει, στο τέλος, βέβαια, ξυρίζουν τον γαμπρό, αφού τουλάχιστον όσον αφορά στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός είναι και θα είναι σαν το πληγωμένο θηρίο. Δεν θα τα παρατήσει εύκολα.

Με αυτά και με αυτά, θυμηθήκαμε και τον Αντι τον Πάνκο. Σε λίγες μέρες μπαίνει στα 39 του χρόνια και συνεχίζει να παίζει μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο. Βρίσκεται στην Γαλλία και την Νανσί και μάλιστα στο Eurocup παίζει σχεδόν 35 λεπτά ανά ματς. Δεν ήταν και δεν είναι κακός παίκτης, κάθε άλλο, μόνο, που τότε ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν έναν πιο αθλητικό φόργουορντ. Ο Γκιστ μία που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα και δη στην Αθήνα και μία που πιστεύουμε ότι θα πάρει σύνταξη στο ΟΑΚΑ. Είπαμε, είναι ο νέος ή μάλλον ο επόμενος Μπατίστ.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News