Είναι το απόλυτο αφεντικό

diarkeias_300x250

Ο Παναθηναϊκός έδειξε με το «καλημέρα» τις διαθέσεις του μέσα στον Πειραιά και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τη μεγάλη ομάδα που «χτίζει» ο Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Μετά τα όσα είδαμε χθες βράδυ στο παρκέ του άδειου Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας θα ήταν μεγάλη αδικία για τον Παναθηναϊκό στο να σταθούμε στη σύγκρισή του με τους «ερυθρόλευκους». Αυτή τη στιγμή που μιλάμε και με βάση τα όσα είδαμε οι δύο ομάδες δεν έχουν καμία σχέση η μία με την άλλη. Οι δύο ομάδες είναι η μέρα με την νύχτα.

Του πήρε την ταυτότητα

Φάνηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς πήρε την ταυτότητα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ο οποίος δεν είχε την παραμικρή απάντηση σε όσα του.. έθεσε πάνω στο παρκέ ο Σέρβος τεχνικός. Νικ Καλάθης και Δημήτρης Διαμαντίδης εξαφάνισαν με απίστευτο τρόπο Σπανούλη και… Σία, ενώ οι νέοι παίκτες του «τριφυλλιού» (Πάβλοβιτς, Φελντέιν, Κούζμιτς) έδωσαν απαντήσεις με την πρώτη ευκαιρία σε όσους βρέθηκαν όλο αυτόν τον καιρό να στάξουν χολή.

Ο καθένας τη… βλακεία του

Και τι δεν ακούσαμε… Ο Πάβλοβιτς που παίζει 10 χρόνια ΝΒΑ επειδή δεν βρέθηκε στο Πανευρωπαϊκό είναι.. κρέας, με τον Τζόρτζεβιτς να τον παίρνει στον Παναθηναϊκό για άλλους λόγους. Ο Φελντέιν είναι λίγος για τον Παναθηναϊκό και ο Κούζμιτς είναι… ξυλοκόπος.

Ήξερε ο «Σάλε»

Αηδίες. Ο Τζόρτζεβιτς ήξερε πολύ καλά τι διάλεγε. Γιατί ήξερε πολύ καλά τι μπάσκετ ήθελε να παίξει. Και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Ο Παναθηναϊκός χθες το βράδυ είχε πλάνο στο παιχνίδι του. Ο Ολυμπιακός δεν είχε. Ο «Σάλε» ήξερε καλά την κατάσταση των παικτών του και τους χρησιμοποίησε αναλόγως και ήξερε που πρέπει να «χτυπήσει». Και μέσω των ψηλών και μέσω των περιφερειακών οι «πράσινοι» έφθειραν την «πληγωμένη» front line του Ολυμπιακού και έκαναν τη δουλειά τους.

Θα τρίβουμε τα μάτια μας

Είναι ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός ξεχειλίζει από επιθετικό ταλέντο. Όλοι οι παίκτες του «Τριφυλλιού» μπορούν να πάρουν την μπάλα και να την κάνουν ότι θέλουν. Να τη βάλουν στο καλάθι με κάθε τρόπο, αλλά και να προσφέρουν στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας με πολλούς διάφορους τρόπους. Από τη στιγμή που οι «πράσινοι» θα ανεβάσουν ταχύτητα και στο αμυντικό τους παιχνίδι τότε θα… τρίβουμε τα μάτια μας.

ΥΓ: Το ματς μπορεί να είχε τελειώσει.. περίπατο από τη στιγμή που το σκορ ήταν 35-40 και η μπάλα έφτυσε με αισχρό τρόπο τον Πάβλοβιτς σε τρίποντο από τη γωνία. Το 35-43 δεν έγινε και εν συνεχεία ο Αθηναίου έκανε το 38-40.

ΥΓ2: Τα αντανακλαστικά του Τζόρτζεβιτς φάνηκε όταν το +15, έγινε +10 για την ομάδα του μέσα σε δύο κολλητές επιθέσεις. Αμέσως τάιμ άουτ. Ούτε δευτερόλεπτο χαμένο. Μπορεί για κάποιους να θεωρείται δεδομένο, αλλά για κάποιους άλλος δεν είναι. Και γι αυτό το επισημαίνουμε.

ΥΓ3: Πολύ σωστά το είπε ο Τζόρτζεβιτς στους παίκτες του. Ήταν απλά ένα ματς και τελείωσε. Προχωράμε.

ΥΓ4: Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι και πέρσι ο Παναθηναϊκός έτσι ξεκίνησε. Και το ταμείο στο τέλος δεν ήταν το επιθυμητό. Οπότε, υπάρχει δρόμος ακόμα.

ΥΓ5: Ο Σπανούλης ήξερε πολύ καλά πότε έπρεπε να φύγει από την Εθνική. Άλλωστε ο κάθε παίκτης γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το σώμα του και τον εαυτό του.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News