Παναθηναϊκός… έκπληξη

Ελάχιστες ώρες πριν από την νοκ άουτ πρεμιέρα της σεζόν στο ΣΕΦ, ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τους… ανέτοιμους αντιπάλους και τον Παναθηναϊκό που δεν έχουμε ξαναδεί.

Η μεγάλη ώρα έφτασε. Και έφτασε πολύ νωρίτερα του αναμενομένου. Έφτασε πολύ νωρίτερα απ’ ότι το περιμέναμε όλοι. Άλλωστε μετά το περσινό, ανάλογο, ματς στο ΟΑΚΑ, δεν ήταν και πολλοί εκείνοι που περίμεναν και φέτος ένα ματς «αιωνίων» να… σηκώνει την αυλαία της σεζόν στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σούπερ… ανέτοιμοι

Κακά τα ψέματα. Και ο Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός τη δεδομένη στιγμή είναι… σούπερ ανέτοιμοι. Δεν έχουν ούτε ένα επίσημο αγώνα στα πόδια τους, ενώ οι προετοιμασίες τους ήταν γεμάτες προβλήματα και σίγουρα δεν κύλησαν όπως θα φανταζόντουσαν οι Σάσα Τζόρτζεβιτς και Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Εκπλήξεις

Παρ’ όλα αυτά ο Παναθηναϊκός έχει προετοιμαστεί κατάλληλα. Έχει δουλέψει πάνω στο συγκεκριμένο παιχνίδι και ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που πρέπει να τονίσουμε, είναι ότι ο Παναθηναϊκός που θα δούμε απόψε στο ΣΕΦ, θα έχει πολλές… εκπλήξεις σε σχέση με την ομάδα που βλέπαμε στα φιλικά.

Γκιστ… Γκιστ… Γκιστ

Ο προφανής λόγος είναι ο Τζειμς Γκιστ. Ο Αμερικανός δεν έχει αγωνιστεί σε κανένα φιλικό και ουδείς μπορεί να γνωρίζει τη έχει στο μυαλό του ο «Σάλε» για τη χρησιμοποίησή του. Είναι δεδομένο ότι η… απουσία του από τα φιλικά, σε συνδυασμό με την απουσία του λόγω της τιμωρίας του (που τον έχει… τρελάνει αυτούς τους μήνες), τον καθιστά αυτομάτως ως έναν από τους κομβικότερους παίκτες του «τριφυλλιού».

«Κλειδιά» Ραντούλιτσα, Κούζμιτς, Μιλουτίνοφ

Μιας και ο λόγος για… κομβικούς. Κομβικοί αναμένονται να είναι και όλοι οι νέοι παίκτες της ομάδας. Και εξηγούμαστε. Όπως είδαμε και στα φιλικά, η μπάλα θα πάει πολύ στο… ζωγραφιστό και στα χέρια του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, ενώ και ο Όγκνιεν Κούζμιτς θα είναι… καταλυτικός. Από τη στιγμή μάλιστα που ο Ολυμπιακός «πονάει» στη ρακέτα με την απουσία του Οθέλο Χάντερ. Αυτό σημαίνει ότι ο Νικόλα Μιλουτίνοφ θα πάρει αυτόματα περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Ένας παίκτης που και ο Ραντούλιτσα και ο Κούζμιτς αλλά και ο Τζόρτζεβιτς τον ξέρουν καλά.

Στα… ψηλά

Ίσως ακουστεί περίεργο, αλλά το ψηλό σκορ ίσως να βολέψει τον Παναθηναϊκό μέσα στο ΣΕΦ. Είναι δεδομένο ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να τον κρατήσουν χαμηλά, αλλά αν οι Φελντέιν και Πάβλοβιτς βρουν ρυθμό τότε οι «πράσινοι» θα έχουν τον πρώτο λόγο.

Το… τιμόνι στον Καλάθη

Αλλά ο μεγάλος πρωταγωνιστής σε αυτό το κομμάτι θα είναι ο Νικ Καλάθης. Ο παίκτης του Παναθηναϊκού επιστρέφει στα Ελληνικά παρκέ κόντρα στους «ερυθρόλευκους» και θα αποτελέσει το… μυαλό της ομάδας. Αν ο Νικ είναι σε καλό βράδυ, τότε ο Παναθηναϊκός θα έχει τον έλεγχο του ρυθμού και θα μπορέσει να επιβάλλει τους κανόνες του. Κάτι που θα βάλει και σε θέση… ισχύος και τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Όλα τα παραπάνω, βεβαίως, σε… θεωρητική βάση. Ακόμα τα πράγματα είναι πολύ ρευστά. Οι δύο ομάδες δε γνωρίζονται, παρά μόνο από την… κατασκοπεία που έχει γίνει (ο Παναθηναϊκός ήταν πιο… διακριτικός σε αυτό το κομμάτι) και είναι σίγουρο ότι απόψε θα δούμε πολλά που θα μας εκπλήξουν.

ΥΓ1: Με τεράστιο ενδιαφέρον αναμένονται οι συνεργασίες Καλάθη… Γκιστ

ΥΓ2: Ο αποψινός αγώνας είναι ένας… τίτλος. Όμως ότι και να γίνει απόψε είναι μόνο η αρχή. Το ταξίδι ξεκινάει και είναι μακρύ. Μη το λησμονούμε αυτό

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News