«Έχω πολλά να πω για την τιμωρία»

«Έχω πολλά να πω για την τιμωρία»

Συνέντευξη στην κάμερα της Nova παραχώρησε ο Αντρέα Στραματσόνι. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε πως οι παίκτες του οφείλουν αντιδράσουν στο γήπεδο και να μιλήσουν μόνο με αποτελέσματα ώστε να ευχαριστήσουν τον κόσμο μετά και την τιμωρία που του επιβλήθηκε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την τελευταία ισοπαλία με τον Πανιώνιο: «Υπάρχουν δύο οπτικές. Από τη μία δεν είμαι ικανοποιημένος που δεν νικήσαμε. Από την άλλη, μέσα σε δύο μήνες καταφέραμε να έχουμε συγκεκριμένη δομή και στρατηγική στο παιχνίδι μας.

[ads2]

Αυτό βγαίνει στο γήπεδο, οι παίκτες έχουν ψυχολογία, παίζουν με τον τρόπο που θέλουμε. Αυτό που χρειαζόμαστε πλέον είναι περισσότερο χρόνο για να δουλέψουμε τη συγκεκριμένη δομή».

Για το αν η ομάδα έχει αρχίσει να αποκτά τα χαρακτηριστικά που θέλει: «Σε γενικές γραμμές ναι. Βέβαια, θα πρέπει να πούμε πως ποτέ δεν είναι εύκολο για έναν προπονητή να έρχεται στα μέσα της σεζόν. Υπάρχουν δυσκολίες. Η ομάδα είχε προβλήματα με τις τιμωρίες, ήταν σε κακό μομέντουμ. Από κει και πέρα, ιδιαίτερα στα τρία τελευταία παιχνίδια δεν δίνουμε ευκαιρίες στους αντιπάλους και έχουμε την κατοχή της μπάλας. Δεν είμαστε απόλυτα ευχαριστημένος, αλλά είμαι σχετικά ευχαριστημένος. Κοιτάμε μπροστά. Έχουμε δρόμο ακόμα να διανύσουμε».

Για τις ευκαιρίες που δημιουργεί η ομάδα: «Το τελευταίο διάστημα ακούω συνέχεια για τις ευκαιρίες του Παναθηναϊκού. Είναι ευχάριστο, αλλά αυτό που θέλω είναι να ακούσω είναι πως πετυχαίνει και πολλά γκολ. Είναι μια βάση το ότι δημιουργούμε ευκαιρίες, όμως πρέπει να χτίσουμε πάνω σ’ αυτό. Να μπορέσουμε να προχωρήσουμε, να βάζουμε γκολ και να παίρνουμε βαθμούς. Δεν ξέρω αν είναι θέμα συγκέντρωσης. Από τη στιγμή που γίνονται τόσες ευκαιρίες, θα πρέπει να είμαστε πιο αδυσώπητοι μπροστά στην εστία. Αυτή η λέξη ταιριάζει. Είναι σημαντικό οι ομάδες που μας αντιμετωπίζουν να έχουν στο μυαλό τους πως αυτός είναι ο Παναθηναϊκός, παίζει μ’ αυτόν τον τρόπο. Εμείς πρέπει να βελτιώσουμε τις ευκαιρίες και να τις κάνουμε γκολ».

Για το ματς με τον Λεβαδειακό: «Παίζουμε κόντρα σε μια δυνατή ομάδα, τον Λεβαδειακό, ξέρουμε πως θα έχουμε δύσκολες καιρικές συνθήκες απέναντί μας, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά μας και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Για το αν θα κάνει αλλαγές στο Κύπελλο: «Πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι χωριστά. Δεν μπορούμε να κοιτάμε το επόμενο, ενώ μεσολαβεί ένα άλλο παιχνίδι. Αυτό έχουμε στο μυαλό μας. Η ομάδα είναι συγκεντρωμένη. Μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι στη Λιβαδειά. Ίσως γίνουν κάποιες αλλαγές στο Κύπελλο, αναγκαστικά. Το γήπεδο μπορεί να μην είναι καλό, να μην μας επιτρέψει να χρησιμοποιήσουμε το στιλ παιχνιδιού που θέλουμε και να υπάρξουν διαφοροποιήσεις».

Για την εμπιστοσύνη που έχει στον Λούκας Εβαντζελίστα: «Στην Ουντινέζε τον διάλεξε η ομάδα. Ήταν ένας πολύ σημαντικός παίκτης, μεγάλη επένδυση 4 εκατομμυρίων για τους Ιταλούς. Είναι νεαρός παίκτης, με φιλοδοξίες. Μ’ αρέσει αυτή η πολιτική του Παναθηναϊκού, να συνδυάζονται έμπειροι παίκτες με πιο νεαρούς, για να δημιουργηθεί το μέλλον του Παναθηναϊκού. Είναι καλό μείγμα. Ο Λούκας είναι νεαρός παίκτες, όπως ο Λουντ, ο Μαρινάκης και άλλοι ακόμα παίκτες, αλλά και πιο έμπειροι, σαν τον Μπεργκ, τον Ζέκα και τον Εσιέν. Πήραμε τον Λούκας με μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, που εντάσσεται στο πλαίσιο αυτό».

Για την βαριά τιμωρία του Παναθηναϊκού: «Θέλω να είμαι προσεκτικός στα λόγια που θα χρησιμοποιήσω. Έχω πολλά να πω. Είπα και στους παίκτες μου πως πρέπει να αντιδράσουμε μέσα στο γήπεδο και να μιλήσουμε μόνο με αποτελέσματα. Ίσως είναι πολλά τα τέσσερα παιχνίδια χωρίς κόσμο, αλλά σεβόμαστε την απόφαση. Είναι κακό να παίζεις παιχνίδια χωρίς οπαδούς, όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για το ποδόσφαιρο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι στα παιχνίδια του Κυπέλλου, που θα έχουμε ξανά τον κόσμο στο πλευρό μας, να τους δείξουμε τη δουλειά που έχουμε κάνει, προκειμένου να ευχαριστήσουμε τους αγνούς οπαδούς του Παναθηναϊκού, που θέλουν να βλέπουν την ομάδα».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News