«Έχω μάθει να κερδίζω τίτλους στο γήπεδο, άλλοι αποφάσισαν να το πάρουν στα χαρτιά»

Ήττα «μαχαιριά» και αποκλεισμός με αμφισβητούμενη φάση

Η Πέννυ Ρόγκα μίλησε στον Alpha 98.9 για τον τίτλο που χάρισαν στα χαρτιά στον Ολυμπιακό, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και άλλα θέματα.

Αναλυτικά:

Για την απόφαση στο γυναικείο βόλεϊ: «Ένιωσα πολύ αδικημένη. Καλό είναι οι τίτλοι να κερδίζονται στο γήπεδο, έτσι έχω μάθει από μικρή. Τώρα άλλοι αποφάσισαν να το πάρουν έτσι στα χαρτιά. Ήμουν σίγουρη ότι στο τέλος θα συμβεί κάτι τέτοιο. Απλώς κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή και να παραδειγματίσει κάποιους άλλους. Δεν γίνεται αυτό να συμβαίνει τόσα χρόνια. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να απέχει από τίτλους αρκετά χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει επιστρέψει και δεν μπορούσε φέτος να κάνει την έκπληξη. Δεν λέω ότι ήμασταν φαβορί για το πρωτάθλημα, αλλά νομίζω ότι θα έπρεπε να μας δοθούν ίσες ευκαιρίες για να μπορέσουμε να το διεκδικήσουμε.

Έχουμε συνηθίσει σε τέτοιες αποφάσεις. Και με τα άουτ και τα μέσα που δεν τα βλέπουν οι διαιτητές. Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή για να μην αδικηθούν οι κόποι μίας ομάδας αδικήθηκαν οι κόποι των υπόλοιπων έντεκα. Αυτό εισέπραξα. Όλοι ιδρώναμε στο γήπεδο και το πιο δίκαιο θα ήταν να παιχθεί στο γήπεδο, όπως συνέβη και με τους άνδρες. Εκεί βέβαια είναι ΕΣΑΠ, εδώ είμαστε ΕΟΠΕ. Στις μέρες μας πρέπει να είμαστε πιο επιφυλακτικοί. Δεν μπορώ να μιλήσω για το αν υπήρξε κάτι πονηρό. Με αυτό που έγινε θιγόμουν ως αθλήτρια και ήταν άδικο. Δεν με σέβονται, όχι μόνο τον Παναθηναϊκό, αλλά κι όλες τις ομάδες».

Αν επικοινώνησε με τα κορίτσια του Ολυμπιακού κι αν θεωρεί ότι ενοχλήθηκαν με την ανάρτησή της: «Γιατί τις ενόχλησε, επειδή είναι στην ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα; Αν ήταν στην ομάδα μου ή σε άλλη ομάδα δεν θα τις ενοχλούσε; Άκουσα σχόλια ότι τις έθιξα. Σέβομαι κάθε μία, ξέρω τι έχει προσφέρει, έχω άριστες σχέσεις με όλες, ο σεβασμός θεωρώ ότι πρέπει να είναι αμοιβαίος. Δεν ονόμασα κανέναν και δεν έριξα ευθύνες σε κανέναν Ολυμπιακό. Δεν καταλαβαίνω γιατί άρχισε το μπαράζ επιθέσεων»

Για τη Ντουμιτρέσκου, που την συνεχάρη για την ανάρτησή της: «Μεγάλη μου τιμή να αναγνωρίζεται η ανάρτησή μου από την πρώην αρχηγό Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Τη θαύμαζα όταν έπαιζε και την έχω συμβουλευτεί για τον χειρισμό ορισμένων θεμάτων. Με βοήθησε πολύ και την εκτιμώ αφάνταστα».

Για την αντιμετώπιση της πολιτείας στο γυναικείο βόλεϊ: «Είμαστε περιθωριοποιημένες. Τις ίδιες προπονήσεις με τους άνδρες κάνουμε. Είναι αγαπητό το άθλημα στον κόσμο, γίνονται πολλές εγγραφές στις ακαδημίες και είναι άσχημο να μην προβάλλεται. Οι υποχρεώσεις μας είναι επαγγελματικές, αλλά τα δικαιώματά μας έχουν μεγάλη δόση ερασιτεχνισμού. Δεν υπάρχει ούτε ασφάλιση. Είμαι 32 ετών, σε κάποια χρόνια θα σταματήσω και θα βγω στην αγορά εργασίας και δεν θα έχω ένσημα, προϋπηρεσία. Μου δεσμεύει τα 2/3 της ημέρας η προπόνηση και οι υποχρεώσεις χωρίς να έχω τον χρόνο να δουλέψω κάπου αλλού».

Αν πεισμώνει για την ερχόμενη σεζόν: «Μου έκανε εντύπωση που δεν αντέδρασαν κοπέλες άλλων ομάδων. Είναι περίοδος μεταγραφών και δεν αντέδρασαν αθλήτριες άλλων ομάδων. Ίσως να μην θέλουν να κλείσουν πόρτες. Δεν το κατακρίνω. Φυσικά και πεισμώνω. Κι αλλιώς να γίνονταν τα πράγματα πάλι θα ήθελα να διεκδικήσω το πρωτάθλημα με την ομάδα μου. Υπάρχει δίψα, προσμονή για κάτι τόσο όμορφο. Το έζησα και με τους άνδρες με το Λιγκ Καπ. Ήταν φοβερά τα συναισθήματα».

Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: «Πρώτα απ’ όλα σημαίνει, ασφάλεια, σιγουριά. Θεωρώ ότι έχει ανέβει επίπεδο η ομάδα. Οργανωτικά και οικονομικά, γιατί κι αυτό ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα. Σε μένα έχει εξαλείψει κάθε ύπαρξη ανασφάλειας. Ξέρω ότι εφόσον είναι εδώ τίποτα δεν θα πάει στραβά και δεν θα μείνει αναπάντητο».

Για το αν θα πανηγύριζε τον τίτλο, όπως έκαναν ορισμένα κορίτσια του Ολυμπιακού: «Όχι, δεν θα το έκανα είτε ήμουν στον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό ή σε άλλη ομάδα. Δεν θα έβγαινα να πανηγυρίσω. Δεν έχει τη γλύκα ότι πάλεψες στο γήπεδο και άξιζες 100% αυτό που κέρδισες».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News