"Έχει όλο το πακέτο"

"Έχει όλο το πακέτο"

[ads]

Ο Γιάννης Βονόρτας μίλησε, στο συνάδελφο Κώστα Μανωλιουδάκη από το SDNA, για το Θοδωρή Μίγγο.

Ο νεαρός μέσος του Παναθηναϊκού πραγματοποίησε χτες το ντεμπούτο του και… άφησε υποσχέσεις για το μέλλον.

[ads2]

Διαβάστε όσα δήλωσε ο κύριος Βονόρτας :
«Ο Θοδωρής είναι από πολύ μικρός στον Παναθηναϊκό, δεν αποκτήθηκε στα 16-17 του από κάποια άλλη ακαδημία, αλλά είναι από 10 χρόνων εδώ.
Είναι οκτώ χρόνια στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού και τον γνωρίζω πολύ καλά γιατί τον προπονούσα για δύο σεζόν, το 2008 και το 2009, στις μικρότερες ηλικίες. Σε μία φουρνιά παικτών πολύ καλή που κέρδισε όλα τα τουρνουά και τον Ολυμπιακό παρότι έβαζε ένα χρόνο μεγαλύτερους παίκτες από εμάς.
Η καταγωγή του είναι από τη Βόρεια Ηπειρο, είναι από πολύ μικρός στον Παναθηναϊκό έχει εξαιρετικό οικογενειακό περιβάλλον, είναι δεμένος με το σύλλογο και ως χαρακτήρας είναι άψογος».

Για το πώς θα τον χαρακτήριζε ποδοσφαιρικά
«Με μία λέξη; Κομπιούτερ! Πιο μικρός είχε λίγο παραπάνω κιλά αλλά ξεχώριζε για το μυαλό του. Βλέπει γήπεδο και έχει πολύ γρήγορες αντιδράσεις με τη μπάλα. Μπορεί να αλλάξει επιλογή ανάλογα με τις συνθήκες, η τεχνική του είναι πολύ καλή, έχει καλά τρεξίματα και τακτικά είναι πειθαρχημένος. Φάνηκε ξεκάθαρα και στο ματς με τον Ηρακλή για μένα. Τα πήγε πάρα πολύ καλά το παιδί, είχε επικοινωνία με τους υπόλοιπους, έδειξε θάρρος, έβγαλε κάθετες, είχε γενικά πολύ καλή παρουσία και ήταν το πρώτο του ματς με την πρώτη ομάδα. Εχει τρομερή αντίληψη του, διαβάζει τις συνθήκες και μπορεί να παίξει και αμυντικός χαφ και επιτελικός χαφ και 8άρι γιατί έχει μεγάλο εύρος δημιουργίας και ισορροπία σε φάση άμυνας και επίθεσης. Είναι πολύ καλά τα τεχνικά και τα τακτικά του στοιχεία…».

Για το ρόλο του ως “6αρι” στην πρώτη ομάδα μελλοντικά
«Αυτή τη στιγμή, μόνος του ως 6άρι, όχι. Είναι μεγάλο το βάρος, χρειάζονται παραστάσεις, να πάρει παιχνίδια και θέλει την υποστήριξη ενός πιο έμπειρου δίπλα του. Δεν είναι εύκολο για τώρα. Αργότερα, ναι, το πιστεύω».

Για τον τομέα στον οποίο πρέπει να βελτιωθεί
«Ο Μίγγος δεν έχει κάποιο χτυπητό μειονέκτημα. Είναι ένα παιδί που διαθέτει το πακέτο για να παίξει σε υψηλό επίπεδο και θα βελτιωθεί με τον καιρό σε όλα. Αυτό που χρειάζεται για αυτό το επίπεδο είναι περισσότερη δύναμη, αλλά είναι μικρό παιδί ακόμα και φυσιολογικά αναπτύσσεται. Το κυριότερο είναι ότι αντιλαμβάνεται το παιχνίδι, τρεξίματα έχει, τεχνικά και τακτικά είναι άρτιος, είτε με, είτε χωρίς τη μπάλα, δεν φοβάται, είναι μεγάλα προσόντα αυτά και σπάνια…».

Για το εάν μπορεί να μπει στην πρώτη ομάδα και να καθιερωθεί, δεδομένου του προβλήματος στη θέση αυτή
«Φυσικά, τον πιστεύω πολύ τον Μίγγο. Υπάρχουν αρκετές τέτοιες στον Παναθηναϊκό. Κι εγώ κάπως έτσι έγινα επαγγελματίας, τον Γενάρη του 1982 συμπτωματικά σε ένα ματς Κυπέλλου με τον Ηρακλή, αν και αγωνίστηκα αργότερα με τον Αρη επειδή είχα κάνει 14 ράμματα στο κεφάλι. Και είχα γίνει επαγγελματίας επειδή υπήρχαν αναπάντεχα προβλήματα στην πρώτη ομάδα και θυμάμαι είχε τραυματιστεί και ο βασικός μας στόπερ ο Ανθιμος Καψής και έτσι βρήκα χώρο, πήρα την ευκαιρία και έπαιξα στον Παναθηναϊκό».

<h2><strong><a href=”http://bit.ly/2fcXZBy” target=”_blank”>Τι θα κάνει ο Εξάστερος. Δείτε εδώ…</a></strong></h2>

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News