Έχει χάσει τη μπάλα ο Κοντονής

Έχει χάσει τη μπάλα ο Κοντονής

Ο Κοντονής ποστήριξε ξανά πως ο Γιάννης Αλαφούζος του “ζήτησε” να κλείσει τη 13, δεν είπε κουβέντα για το αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας, ενώ συνεχίζει να προκαλεί καθώς δεν… μετανιώνει που μίλησε με τον Μαρινάκη.

Ανλυτικά όσα δήλωσε ο Κοντονής: «Έχω αντιληφθεί περιπτώσεις όπου ο κανονισμός ποδοσφαίρου δεν εφαρμόζεται από τα δικαιοδοτικά όπως πρέπει προς όλους.

[ads2]

Πρέπει να ξεκαθαρίσω όμως ότι άλλο ο νόμος που ψηφίσαμε για τη βία και άλλος ο ΚΑΠ. Δεν έχω δυνατότητα να επεμβαίνω σε θέματα διαιτησίας. Έχω πιέσει για ίδια κατεύθυνση, ίδια αντιμετώπιση προς όλους.

Το κράτος κάνει μεγάλη προσπάθεια για ισονομία. Αν θυμάστε όταν ξεκίνησα να προσθέτω μέτρα , UEFA, FIFA, ΕΠΟ και εφημερίδες φίλα προσκείμενες στον Ολυμπιακό είχαν πέσει να με φάνε.

Είμαστε κράτος δικαίου. Να μου φέρουν ένα παράδειγμα όπου εγώ δεν λειτούργησα με τον ίδιο τρόπο. Ο Αλαφούζος, όταν του αποκάλυψα τις σκέψεις μου για το κλείσιμο της Θύρας 13 μετά τα όσα έγιναν στη Λεωφόρο, μου είπε “να το κάνετε κύριε Υπουργέ”. Γιατί του δημιουργούσαν προβλήματα που δεν μπορούσε να ελέγξει.

Ζητάμε πάντα την συνεργασία με τις ΠΑΕ για να παταχθεί το φαινόμενο της βίας. Η απόφαση της ΕΕΑ για Μαρινάκη ήταν απολύτως σεβαστή στο περιεχόμενο της, αλλά είχα διαφωνήσει στη διαδικασία.

Το πρόβλημα στη Λεωφόρο προέκυψε μέσω της αποκαλωδιοποίησης στα τουρνικέ της Θύρας 14. Υπάρχει αντικειμενική ευθύνη των ομάδων σε τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει να το καταλάβουμε.

Επαναλαμβάνω ότι ο κανονισμός ποδοσφαίρου δεν έχει σχέση με τον Αθλητικό νόμο. Έχω βαρεθεί να ακούω κάθε σχετικό και άσχετο να βγάζει συμπεράσματα και αποφάσεις. Να δικάζουν αριστερά και δεξιά. Ας αφήσουμε την δικαιοσύνη και τους δικαστές να κάνουν τη δουλειά τους.

Το πειθαρχικό δεν έχει σχέση με την διοικητική ποινή. Το προβλέπει ο νόμος ως διοικητικό μέτρο. Η Βουλή των Ελλήνων έκρινε ότι αυτές οι περιπτώσεις χρειάζονται επιπρόσθετες ποινές.

Και ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε, και ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε και άλλες ομάδες. Όταν πέρσι θρηνήσαμε νεκρό, δεν είναι αδόκιμο να παίρνει θέση το κράτος. Έχουμε κάνει βήματα αλλά έχουμε δουλειά μπροστά μας. Χρειάζεται υπομονή και προσπάθεια. Δεν είμαι αιθεροβάμων, τα μέτρα για να λειτουργήσουν 100% θα χρειαστεί ένα εύλογο διάστημα.

Τώρα ξέρουμε πώς πέρασαν αυτά τα πράγματα στη Λεωφόρο. Πρώτα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους η ΠΑΕ. Δεν γίνεται πάντα να φταίει ο άλλος, να μεταθέτουμε ευθύνες. Αν αναλάβει ο καθένας το μερίδιο που του αναλογεί, τότε θα δούμε καλύτερες μέρες.

Ο νόμος θα εφαρμοστεί το ίδιο για όλους. Δεν έχουμε αδικήσει κανένα. Δεν κάνουμε βήμα πίσω, να το ξέρουν όλοι. Με γνώμονα την ισονομία λειτουργούμε και έτσι θα συνεχίσουμε.

Ήταν υποχρέωση μου να σηκώσω το τηλέφωνο στον κ. Μαρινάκη, στα επεισόδια της Λεωφόρου, δεν το μετανιώνω. Το έχω κάνει και για τον κ. Αλαφούζο, δεν με πήρε εκείνη τη μέρα ο άνθρωπος. Από τον Ολυμπιακό με πήραν δύο άνθρωποι.

Ο ασκών διοίκηση κ. Βρέντζος και ο μεγαλομέτοχος του, που τελεί υπό περιοριστικούς όρους. Τους συμβούλευσα να αποφύγουν τις δηλώσεις για να μην οξυνθούν τα πνεύματα και να αφήσουν τον διαιτητή ήσυχο να πάρει τις αποφάσεις του. Ο κ. Αλαφούζος δεν με κάλεσε, φυσικά και θα μιλούσα μαζί του, όπως έχω κάνει τόσες άλλες φορές».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News