Έχει βρει ταυτότητα, λείπει ο ρυθμός

Παναθηναϊκός - Εφές: Για την υπέρβαση... - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Μας αρέσει που ο Γιώργος Βόβορας παρότι κλήθηκε να σμίξει υλικά αξιόλογα μεν, ετερόκλητα δε, έχει προλάβει μέσα σε λίγες εβδομάδες να δώσει στην ομάδα ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Αυτός ήταν και ο μεγάλος βραχνάς του κλαμπ πέρσι που αν κι είχε καλύτερο υλικό ποτέ δεν καταλάβαμε τι σόι μπάσκετ ήθελε να αποδώσει. Ο Παναθηναϊκός της μετά Πιτίνο ημέρας αποτελεί στοίχημα καριέρας για τον νεαρό κόουτς.

Το γεγονός ότι το κουμάντο πέρασε σε Διαμαντίδη-Αλβέρτη αλλά κι ότι η ομάδα παίζει σε άδειο γήπεδο (ειδάλλως χαμένο ντέρμπι από τον αιώνιο στο ΟΑΚΑ δεν υπήρχε περίπτωση να μην σπείρει γκρίνια και ζιζάνια πέριξ του πάγκου) αποτελούν εχέγγυα προκειμένου να δοθεί στον προπονητή αρκετός χρόνος να δουλέψει. Άλλο μπάσκετ παίζει ο Μακ, άλλο ο Νέντοβιτς, άλλο ο Φόστερ για να περιοριστούμε στα πιο σημαντικά γρανάζια της μηχανής.

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αρκεί να λυθούν τα ζητήματα χημείας, να μοιραστούν ρόλοι και να βρεθούν τα δίδυμα ή τρίδυμα που θα μπορούν να βγάλουν συνεργασίες σε επίθεση και άμυνα. Το καλό είναι πως οι «παραμένοντες», μπορούν να εγγυηθούν την ομαλότητα ώσπου να μπουν στο πνεύμα οι νεοσύλλεκτοι, το ακόμα καλύτερο είναι πως οι Έλληνες έχουν δώσει το σύνθημα με Μποχωρίδη, Παπαγιάννη αγνώριστους προς το καλύτερο, Παπαπέτρου, Μήτογλου σοβαρούς (όπως πάντα) και Καλάϊτζάκη πεινασμένο για καλό μπάσκετ.

Η αναμέτρηση με την ισχυρή -παρά τις ελλείψεις της- Εφές θα αποτελέσει πρόγευση δυσκολιών που αχνοφαίνονται στον ευρωπαϊκό ορίζοντα, ενώ το εύκολα ματς της ελληνικής λίγκας θα βοηθήσουν ώστε να βρεθεί ρυθμός και να ξεμπουκώσει η ομάδα.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News