«Έχει καλούς παίκτες ο Παναθηναϊκός, δεν χάθηκε ο κόσμος για μια χρονιά»

Έξαλλοι στον Παναθηναϊκό για τους τρεις αποκλεισμένους διαιτητές και τον εκβιασμό του Ολυμπιακού!

Για τον Παναθηναϊκό, αλλά και την πορεία της Ζενίτ προς την κατάκτηση της VTB League, αναφέρθηκε ο Μάνος Παπαδόπουλος, που μίλησε στην εκπομπή “Pick ‘N Roll” της Cosmote TV.

Ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας της Αγίας Πετρούπολης τόνισε ότι οι «πράσινοι» έχουν καλούς παίκτες και δεν χάθηκε ο κόσμος για μια αποτυχημένη σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
– Για τους παίκτες που έφυγαν από τις ρωσικές ομάδες: 
«Η ΤΣΣΚΑ έχασε κάποιους μεγάλους αθλητές, αλλά κι εμείς το ίδιο. Ο βασικός playmaker, ο Νέιπιερ, δεν έπαιζε και όταν έγινε καλά έφυγε. Το τριάρι το βασικό, ο Πονίτκα, έφυγε, που είναι και ο αρχηγός τα τελευταία χρόνια. Το βασικό πεντάρι, ο Γκουντάιτις, έφυγε. Λέω αυτούς γιατί ήταν οι 3 πιο ακριβοπληρωμένοι. Στην ανατροπή δεν έπαιζε και ο Κουλάγκιν, ο δεύτερος playmaker».

– Για την ανατροπή από το 3-1 στους τελικούς της VTB: «Το 3-1 έγινε με ένα απίθανο ματς. Εκεί σκεφτήκαμε ότι δεν είναι καλύτερη η ΤΣΣΚΑ από εμάς. Όλα τα παιχνίδια μετά το 2-0 ήταν δύο ισάξιων ομάδων. Οφείλαμε να παλέψουμε για αυτό»

– Για το ενδιαφέρον που έδειξαν οι φίλαθλοι στη Ρωσία: «Ήρθαν πολλοί και μου είπαν πως κάναμε όλη τη Ρωσία να βλέπει μπάσκετ. Και στον Παναθηναϊκό θυμάμαι λέγαμε πως αν κερδίσουμε, έχουμε κερδίσει τις εντυπώσεις, γιατί το πρωτάθλημα είναι η τελευταία εντύπωση της χρονιάς. Το καταφέραμε εδώ να τους κάνουμε να ενδιαφερθούν για το μπάσκετ».

– Για το γεγονός πως “χάλασε” το αντίο του Ιτούδη στην ΤΣΣΚΑ: «Έχει πάρει τόσους τίτλους. Δεν του χρειαζόταν και αυτός».

– Για την αποχώρηση της Ζενίτ και των ρωσικών ομάδων από την Ευρωλίγκα: «Ακόμα είμαστε στεναχωρημένοι γιατί χτίζαμε μια ομάδα που ήδη πρωταγωνιστούσε στην Ευρώπη και ήμασταν στην πρώτη τετράδα. Χτίζαμε μια ομάδα που είχε ψυχή, με καλούς χαρακτήρες και μας λύπησε. Οι Αμερικάνοι κλαίγανε που φεύγουν».

– Για το αν είναι εφικτό να επιστρέψουν του χρόνου στην Ευρωλίγκα: 
«Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο. Καταφέραμε να βάλουμε ξανά τον αθλητισμό στην πολιτική. Το βλέπω πάντως πολύ δύσκολο».

– Για το ελληνικό στοιχείο της Ζενίτ: «Αυτό που έφερα στην Αγία Πετρούπολη ήταν το πάθος. Όταν πήγαμε εκεί τους είπα πως “Εμείς παίζουμε για να κερδίσουμε. Εσείς παίζετε, για να παίζετε”».

– Για τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός κάθε χρόνο παίρνει τίτλους. Αν μια χρονιά δεν είναι τόσο καλός, δεν χάθηκε ο κόσμος. Δεν είναι κάτι το απογοητευτικό. Και το να χάνεις τελικά μπορεί να σου φέρει καλό, να ‘σαι πιο δυνατός την επόμενη χρονιά, να κοιτάξεις τι έκανες λάθος, δεν είναι απογοήτευση. Άλλωστε έχει και καλούς παίκτες. Αν τους δεις έναν-έναν έχει καλούς παίκτες».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News