Εχασε τον τίτλο, έρχεται στον Παναθηναϊκό

Παναθηναϊκός 2022/23: Αυτή θα είναι η πρώτη μεταγραφή

Ο Πάρις Λι έχασε τον τίτλο ατη Γαλλία και πλέον ετοιμάζεται για νέα μονοπάτια, αυτα του Παναθηναϊκού.

Η Μονακό έφτασε κοντά στο πρωτάθλημα αλλά η Βιλερμπάν επικράτησε στην παράταση (84-82) στο Game 5 των τελικών και κατέκτησε για 3η σερί χρονιά τον τίτλο στην Γαλλία

Απόλυτη κυρίαρχος στην Γαλλία η Βιλερμπάν, η οποία επικράτησε 84-82 στην παράταση της Μονακό και έκανε το 3-2 στη σειρά των τελικών κατακτώντας για 21η φορά το πρωτάθλημα Γαλλίας. Μάλιστα αυτή ήταν η τρίτη σερί χρονιά (το 2019-2020 δεν είχε διεξαχθεί το πρωτάθλημα) που η Βιλερμπάν κατακτά το τρόπαιο, ενώ έκανε ένα ιστορικό three peat που κρατούσε 32 χρόνια και τo είχε σημειώσει η Λιμόζ το 1990.

Στην αντίπερα όχθη η Μονακό αν και βρέθηκε να προηγείται στη σειρά με 2-1 δεν κατάφερε να πάρει το πρώτο της πρωτάθλημα στην Γαλλία και μένει με την πικρή γεύση ότι έφτασε πάρα πολύ κοντά στο να το καταφέρει.

Για την Μονακό, ο Μάικ Τζέιμς είχε 16 πόντους και 10 ριμπάουντ, οι Ντιαλό και Μπέικον πέτυχαν από 14 πόντους έκαστος, ενώ ο Μοτεγιούνας σταμάτησε στους 11 πόντους. Ο Πάρις Λι που τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ είχε οκτώ πόντους με 0/5 δίποντα, 1/6 τρίποντα και 5/5 βολές, ενώ πήρε και τρία ριμπάουντ και τρεις ασίστ.

Μάλιστα ο Αμερικανός θα μπορούσε να είχε δώσει προβάδισμα στην ομάδα του, κλέβοντας την μπάλα και πηγαίνοντας προς το καλάθι με το σκορ στο 83-82 αλλά τον σταμάτησε ο Χάουαρντ με τάπα. Πάντως στην συγκεκριμένη φάση τόσο ο Λι όσο και όλοι οι συμπαίκτες του φώναξαν για αντικανονικό κόψιμο, ισχυριζόμενοι ότι θα έπρεπε να μετρήσει το καλάθι.

Ο αγώνας στα τελευταία λεπτά ήταν θρίλερ, με την Μονακό να παίρνει προβάδισμα με 75-73 με 1/2 βολές του Ντιαλό. Ο Τζέιμς έκανε φάουλ στον Οκόμπο δυο δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, με τον άσο της Βιλερμπάν να σκοράρει για το 75-75 έχοντας και την ευκαιρία να τελειώσει το ματς με μια βολή. Ωστόσο αστόχησε και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί, το ντέρμπι συνεχίστηκε, με τη Βιλερμπάν να προηγείται με 5 (80-75), αλλά τη Μονακό να περνάει εκ νέου μπροστά (80-81), μετά από μικρό σερί 6-0. Ο Χάουαρντ με τρίποντο έκανε το 83-81 με 30’’ για τη λήξη, ο Τζέιμς αστόχησε σε κρίσιμη βολή για την ισοφάριση και ο Οκόμπο διαμόρφωσε το τελικό 84-82, με τη Βιλερμπάν να πανηγυρίζει τη νίκη και παράλληλα την κατάκτηση του τίτλου.

Πηγή: onsports.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News