Εάν ο Ριτσόλι έκανε αυτό το «έγκλημα» στην Ελλάδα…

Εάν ο Ριτσόλι έκανε αυτό το «έγκλημα» στην Ελλάδα…

Το λάθος του Ιταλού διαιτητή Νίκολα Ριτσόλι στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα έδωσε τροφή για κουβέντα σε παγκόσμιο επίπεδο και φυσικά έδωσε λαβή για σχόλια ακόμη και στη δική μας Ψαροκώσταινα.

Ο 44χρονος αρχιτέκτονας από την Μιράντολα του ιταλικού βορρά δεν είδε ότι ο Γκάμπι έκοψε την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής (άρα πέναλτι) και υπέδειξε φάουλ εκτός περιοχής! Μάλιστα, για να τα λέμε όλα, ουδείς από τους συνεργάτες του – ούτε ο βοηθός που ήταν στην ίδια ευθεία- είδαν την παράβαση.

[ads2]

 

barcelona11

 

Παρά το τεράστιο λάθος, διοίκηση, προπονητής και παίκτες της Μπαρτσελόνα έδωσαν συγχαρητήρια στην Ατλέτικο Μαδρίτης για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Μετά από αυτό αναρωτιούνται αρκετοί γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο και στην Ελλάδα, όταν ένας διαιτητής κάνει λάθος; Και η μεγάλη πλάκα είναι ότι γι’ αυτό αναρωτιούνται οι φίλοι και το… περιβάλλον του Ολυμπιακού!

Η απάντηση είναι πολύ απλή. Η Μπαρτσελόνα και η κάθε Μπαρτσελόνα ξέρει ότι ο Ριτσόλι όταν κάνει λάθος είναι… λάθος. Δεν το κάνει για να τους αδικήσει, ούτε είναι μέρος ενός συστήματος που ευννοεί συνεχώς μια ομάδα. Ειδικά μια ομάδα όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης!

Στην Ελλάδα εννέα στους δέκα φιλάθλους, ακόμη και του Ολυμπιακού, ξέρουν ότι υπάρχει μονίμως μια ομάδα που ευννοείται. Μια ομάδα που σπρώχνεται από παντού για να πάρει τον τίτλο και να βάλει και άλλα χρήματα στο ταμείο της.

Στην Ελλάδα ο τελευταίος που είχε την έξωθεν καλή μαρτυρία ήταν ο Τάσος Κάκος και συμπτωματικά ήταν ο μοναδικός που ήταν στο στόχαστρο του Ολυμπιακού.

Οπότε φανταστείτε τι θα είχε συμβεί εάν υπήρχε ένας Ριτσόλι στην Ελλάδα και τόλμαγε να μην δώσει ένα πεντακάθαρο πέναλτι στον Ολυμπιακό, σαν και αυτό που ζήτησε η Μπαρτσελόνα;

Από αρχιτέκτονας θα βαφτίζονταν… μπετατζής, θα ήταν δακτυλοδεικτούμενος και θα έμενε στο «πάγο» για κανένα δίμηνο!

Ο Ριτσόλι είναι βέβαιο ότι θα σφυρίξει κάποια από τα επόμενα ματς του Champions League, ενδεχομένως και τον τελικό!

Πάντως για να είμαστε «λογικοί», εάν αυτή η φάση γίνονταν στην Ελλάδα, 99 φορές στις 100 θα ήταν… πέναλτι, εάν στη θέση του Ινιέστα ήταν ο Φορτούνης και… ακούσιο (ούτε καν φαουλ) εάν στη θέση του Γκάμπι ήταν ο Μποτία!

sportit.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News