Δυστυχώς για τον Ρόκα, εδώ δεν είναι Κύπρος...

Ρόκα για μεταγραφές: «Ανοιχτή πόρτα με Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Εσπανιόλ»

Γκρίνια μεγάλη για τον Τσάβι Ρόκα και μάλιστα από νωρίς. Από την Κύπρο αποχώρησε, ενώ επί των ημερών του η ΑΕΚ Λάρνακας πήγε καλά στο πρωτάθλημα, μπήκε “σφήνα” στους μεγάλους, έπαιξε προκριματικά Τσάμπιοννς Λιγκ, κατέκτησε κι ένα κύπελλο.

Στην Κύπρο δεν υπάρχει η πίεση που υφίσταται κάποιο μεγαλοστέλεχος τοπ ομάδας στα δικά μας εδάφη. Στο νησί συνήθως σου δίνεται αρκετός χρόνος να δουλέψεις.

Οι Κύπριοι στο ποδόσφαιρο έχουν αρκετά από τα δικά μας στραβά -κι αυτοί π.χ. δεν αφήνουν τους διαιτητές ήσυχους κι ασχολούνται υπερβολικά με τον τζόγο, με αποτέλεσμα να βλέπουν φαντάσματα. Εχουν, όμως, και παράγοντες με αγγλική παιδεία και αγγλικές παραστάσεις κι αυτό είναι σημαντικό: στην Κύπρο μπορεί να βρεις προέδρους που εμπιστεύονται προπονητές για χρόνια κι όταν λέμε εμπιστεύονται, εννοώ πως τους αφήνουν να δημιουργήσουν την ομάδα τους στη βάση ενός τεχνικού σχεδίου. Αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο παίκτες που φεύγουν από εδώ, πάνε στην Κύπρο και διαπρέπουν: αυτοί που τους διαλέγουν ξέρουν πώς θα τους αξιοποιήσουν, πρόχειρα μας έρχονται στο νου ο Τραϊανός Δέλλας, ο Σάκης Χιώτης, ο Γουστάβο Μαντούκα, ο Σάββας Πουρσαϊτίδης, ο Ούκαρ Πάρντο.

Επίσης, στην Ελλάδα θεωρούμε σκάουτινγκ να βρεθεί κάποιος παίκτης και να καταπλήξει αμέσως: στην Κύπρο σκάουτινγκ είναι να φτιάξουμε μία ομάδα αξιοποιώντας τον χρόνο και βρίσκοντας σε κάθε μεταγραφική περίοδο ένα ακόμα κομματάκι του παζλ.

Μόνο που το παζλ βασίζεται σε μία κεντρική ιδέα: αυτή να δείτε πόσο λείπει εδώ. Παρά τα όσα αρνητικά ακούστηκαν για εκείνον στο τέλος της θητείας του ο Ρόκα έκατσε τέσσερα ολόκληρα χρόνια στη Λάρνακα, κατορθώνοντας κάμποσα πραγματάκια.

Χρόνος όμως στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει για χάσιμο κι ο Καταλανός πήρε ήδη μια πρώτη ιδέα του τι πρόκειται να τραβήξει ειδικά αν οι προβληματικές εμφανίσεις συνεχιστούν.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News