Δούρου: "Έχει καταταλαιπωρηθεί ο κόσμος του Παναθηναϊκού"

Δούρου: "Έχει καταταλαιπωρηθεί ο κόσμος του Παναθηναϊκού"

Η Ρένα Δούρου μίλησε στο ραδιόφωνο του Sport24 για το γηπεδικό ζήτημα του Παναθηναϊκού, αλλά και για την προσωπική της ενασχόλησης στον αθλητισμό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

Για την ενασχόλησή της με το αθλητικό κομμάτι: «Όταν αναλάβαμε το 2014 το αυτονόητο ήταν η εικόνα της εγκατάλειψης όχι μόνο των Ολυμπιακών Ακινήτων από τους περιβόητους Ολυμπιακούς Αγώνες που ξέρουμε πολύ καλά ότι συνέβαλαν την κρίση της χρεωκοπίας, αλλά η κάθε μητέρα όταν άφηνε το παιδί της να παίζει στις εγκαταστάσεις του δήμου φοβόταν ότι θα της γυρίσει πίσω και θα έπρεπε να τρέξει για αντιτετανικό. Είπαμε ότι δεν μπορούμε να καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια και δεν μπορούμε να μπούμε σε μια λογική ότι όποιος δήμαρχος προλάβει και ζητήσει χρηματοδότηση για το 5Χ5 ή ένα γήπεδο μπάσκετ έχει καλώς. Για πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας κάναμε το αυτονόητο. Καταγράψαμε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις και στους 66 δήμους της Περιφέρειας Αττικής κάτι που δεν ήταν υποχρέωσή μας. Θέλαμε να είμαστε σίγουροι ότι τα λεφτά δεν θα κατασπαταληθούν. Αφού το κάναμε αυτό βάλαμε και κάποιες προτεραιότητες. Αθλητισμός δεν είναι μόνο οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ. Αθλητισμός για εμάς και προτεραιότητα είναι ο μαζικός και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός».

Για τη διαχείριση των αθλητικών εγκαταστάσεων: «Παρά την προσπάθεια που κάναμε όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια και έγινε γνωστό, με τα καλά του και με τα καλά του… Από εκεί που λέγαμε παλαιότερα τα παράπονά σου στον δήμαρχο, τώρα για τα διοικητικά όρια της Αττικής για όλα φταίει η Δούρου. Εμείς πήγαμε και υπογράψαμε μνημόνια. Συνηθίζω να λέω ότι είμαι πολιτικός που δεν φοβήθηκε να υπογράψει μνημόνια, έχω υπογράψει τα περισσότερα. Με την ομοσπονδία του χάντμπολ, με την ομοσπονδία του βόλεϊ και θέλω να τους ευχαριστήσω γιατί δεν μείναμε στη σχέση ότι η Δούρου δίνει λεφτά σε αυτά τα αθλήματα, για τα οποία δεν υπάρχει πολλές φορές ούτε ένα λεπτό τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού χρόνου παρά τις επιτυχίες, αλλά μας βοήθησαν ώστε το Πάρκο Τρίτση, το Πεδίο του Άρεως το οποίο επίσης το βρήκαμε σε άθλια κατάσταση, να γίνει εκεί τόπος διασκέδασης και αθλητικών δραστηριοτήτων. Το ίδιο κάναμε με τη γυναικεία σπάθη. Και βέβαια δεν μπορώ να μην πω ότι είμαστε υπερήφανοι για τον εκσυχρονισμό και τη συντήρηση γυμναστηρίων παρατημένων όπως το Πέτρος Καπαγέρωφ, το Θεμιστόκλειο, για τον Εθνικό Πειραιώς… Τις βρήκαμε με τις μαμάδες να κάνουν τον σταυρό τους μη γυρίσουν τα παιδιά τους με χτυπημένα από σκουριασμένα σίδερα. Στα Καμίνια, στο συγκρότημα γυμναστηρίων Σαλπέα. Μπορώ να σας πω για 140 έργα αθλητισμού, 217 εκατομμυρίων ευρώ από τους πόρους της Περιφέρειας. Μιλάμε για το 10% του τεχνικού προγράμματος. Και την ίδια στιγμή στην Ερασιτεχνική του Πανιωνίου, στην Ερασιτεχνική της ΑΕΚ, υπάρχουν πιστωμένα 7,5 εκατομμύρια για τον Ερασιτεχνική του Παναθηναϊκού. Δυστυχώς και μάλιστα πολύ μπλεγμένο στα πολιτικά πράγματα φαίνεται στο μυαλό όλων ότι είναι η ιστορία των ΠΑΕ και των ΚΑΕ και των προέδρων τους, δεν σημαίνει όμως αυτό ότι πρέπει να λειτουργήσουμε τιμωρητικά και να μην στηρίξουμε και τις ερασιτεχνικές ομάδες».

Για τη Λεωφόρο: «Δεν έχουμε κάποια τεχνική μελέτη μέχρι τώρα, λυπάμαι πάρα πολύ… Όταν αναλάβαμε η κοινωνία ήταν στο καναβάτσο, γι” αυτό και αναλάβαμε μια σειρά από κοινωνικές πολιτικές που δεν είχαν ξαναγίνει, όπως το ρεύμα για όλους με αποτέλεσμα 60.000 νοικοκυριά να μην ανησυχούν ξανά για το αν θα έχουν ρεύμα. Και ο αθλητισμός όμως είχε σταματήσει εκεί στο μακρινό 2004. Να σας πω ότι διεκδικώντας το 2016 το Φαληρικό Δέλτα πήραμε στην κατοχή μας και τα Ολυμπιακό Ακίνητα τα οποία ήταν ερειπωμένα, εστία παραβατικότητας και τα φροντίσαμε. Κάποια στεγάζουν πια δημόσιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής ώστε να μην πληρώνεται και εσείς και εγώ ως φορολογούμενοι πολίτες πανάκριβα ενοίκια. Από το 2014 τον αθλητισμό δεν τον αντιμετωπίσαμε συγκυριακά ή αποσπασματικά, αλλά ειδικά για τους νέους και τις νέες το αντιμετωπίσαμε ως ένα εργαλείο κοινωνικής συνοχής και προστασίας της ίδιας της οικογένειας».

Για την πρόθεσή της να βοηθήσει τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού: «Εγώ ξεκίνησα από αυτά τα προγράμματα και ευχαρίστησα τις ομοσπονδίες που μαζί τους έχουμε φτιάξει τέτοια προγράμματα για νέους και νέες και μικρότερα παιδάκια. Άφησα τελευταία τη συνεργασίας με τον ΣΕΓΑΣ. Το 2014 για τον κλασσικό αυθεντικό μαραθώνιο υπήρξε αποχώρηση πολλών χορηγών. Ήρθε η Περιφέρεια να αυξήσει την χρηματοδότησή της και με μεγάλη γενναιοδωρία ο ΣΕΓΑΣ αναγνωρίζει δημόσια πια ότι η συνεργασία αυτή συνέβαλε ώστε ο κλασικός αυθεντικός μαραθώνιος να αρχίζει να κοντράρει παγκόσμια δρομικά δρώμενα που στο όριο και χωρίς υπερβολή πατριωτισμού είχαν κεφαλαιοποιήσει τον ελληνικό κλασικό μαραθώνιο και είχαν προσελκύσει περισσότερους δρομείς. Χάρη στην παρουσία της Περιφέρειας με τη χρηματοδότηση και τη στήριξη ο κλασικός μαραθώνιος ξαναμπήκε με πολύ ανταγωνιστικούς όρους στον παγκόσμιο χάρτη των δρομικών δρωμένων. Κάθε χρόνο αυξάνονται τα νούμερα των αιτήσεων και αυτό αντανακλά και στο ΑΕΠ της χώρας. Με τον ΣΕΓΑΣ για τέταρτη χρονιά έχουμε διοργανώσει το kids athletic. Γίνεται σε διάφορους χώρους στο λεκανοπέδιο της Αττικής, κάθε εβδομάδα. Κάναμε πολλά και φτάσαμε μακριά και γι” αυτό ζητώ από τον κόσμο παρά το γεγονός ότι θα έχει καλό καιρό να έρθει να ψηφίσει αυτή την Κυριακή, άλλωστε αυτή τη φορά δεν θα έχουμε και σταυρούς. Είναι κρίσιμη αυτή η κάλπη. Την προηγούμενη Κυριακή τόσο για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όσο και για την Περιφέρεια Αττικής, πολλοί συμπολίτες την χρησιμοποίησαν για να στείλουν ένα μήνυμα στον κύριο Τσίπρα και στον κύριο Μητσοτάκη. Και ίσως χάθηκε το νόημα των Ευρωπαϊκών εκλογών και τον αυτοδιοικητικών. Όλα τα κομματικά επιτελεία πήραν το μήνυμα. Τώρα καλώ ακόμα και τους συμπολίτες μας που ψήφισαν τον κύριο Πατούλη, τον κύριο Σγουρό να προσέλθουν στην κάλπη και να δώσουν συνέχεια σε μια προσπάθεια που γίνεται εδώ και τέσσερα χρόνια και που δεν έχει προηγούμενο, είτε μιλάμε για τον αθλητισμό, είτε μιλάμε για την κοινωνική πολιτική, είτε μιλάμε για τις υποδομές όπως στο Φαληρικό Δέλτα».

Για το θέμα με το γήπεδο του Παναθηναϊκού που βρίσκεται στην επικαιρότητα: «Δεν έχω περαιτέρω ενημέρωση από αυτή που έχω διαβάσει. Οποιαδήποτε επιλογή πρέπει να παίρνει υπόψη της το περιβάλλον και την κοινωνική συνοχή. Να είναι συμφωνημένη να το πω απλά και λαϊκά. Και βέβαια την εργασιακή νομοθεσία, για να μην μπλέξουμε πάλι με μεγαλοεργολάβους, προέδρους και πάει λέγοντας. Αναφέρομαι στο όχι τόσο μακρινό παρελθόν που καταταλαιπώρησε τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Αν υπάρχει ένα μίνιμουμ συμφωνίας μεταξύ των εμπλεκόμενων είναι πολύ καλό νέο. Απλώς δεν μπορώ να υποδείξω, διότι έχω κάνει πολλά, σωστά ή λάθη, αλλά εχθροί και φίλοι δεν μου πιστώνουν ξερολίαση».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News