Δώρο στους αντίπαλους προπονητές αυτός ο Παναθηναϊκός

Δώρο στους αντίπαλους προπονητές αυτός ο Παναθηναϊκός

Πώς αντιμετωπίζονται οι καλά οργανωμένες αμυντικές ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος; Με δυο τρόπους. Ο πρώτος είναι να τους πάρεις την μπάλα και να τους βραχυκυκλώσεις αναγκάζοντάς τους σε πολλά άχαρα και αχρείαστα τρεξίματα.

Ο δεύτερος και πιο προσιτός, είναι να καταφέρεις να τους κάνεις να τρακάρουν σε ένα τείχος που έχεις χτίσει, το οποίο θα ξεκινά το πρέσινγκ από τον φορ και μέχρι να φτάσει η μπάλα στο κέντρο, ο αντίπαλος θα έχει ιδρώσει για να προωθηθεί.

Σε αυτή την περίπτωση για να έχεις τύχη χρειάζεσαι παραπάνω παίκτες από όσους έχουν οι αντίπαλοι στη μεσαία γραμμή και δεύτερον ασφυκτικά μαρκαρίσματα από τους φορ. Όλα αυτά είναι απλά και εύκολα, αλλά μόνο στη θεωρία.

Μέχρι τώρα δεν είδαμε ποτέ τον Παναθηναϊκό να κάνει ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι, σε κανένα ματς δεν κατάφερε να παγιώσει ρυθμό, ελάχιστα αξιοποιήθηκαν οι στημένες φάσεις και η άμυνα λειτούργησε μόνο αφού η ζημιά είχε γίνει.

Ο Παναθηναϊκός χωρίς ενέργεια και με απενεργοποιημένους τους Χουάνκαρ, Βιγιαφάνιες δεν έχει μυστικά: δεν χρειάζεται καν να τον δεις – είναι βιβλίο ανοιχτό. Προσεχώς ο Μπόλονι πρέπει να χαράξει πλάνο: σήμερα όλοι στη λίγκα ξέρουν πολύ καλά τι τους περιμένει απέναντί του και που πρέπει να χτυπήσουν.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News