Δώνης: «Πολλοί παίκτες προτίμησαν να μείνουν εδώ»

Δώνης: «Αυτό είπα στους παίκτες μετά τον αποκλεισμό»

Η οικογένεια Δώνη φιλοξενήθηκε στον τηλεμαραθώνιο του gazzetta.gr και του ΠΣΑΠ και μίλησε για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιώργος Δώνης τόνισε ότι το πιο σημαντικό είναι μέσα από αυτή τη δοκιμασία να βγούμε καλύτεροι άνθρωποι και να σκεφτόμαστε πάντα τον συνάνθρωπό μας: «Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία. Είναι μια πρωτόγνωρη και δύσκολη κατάσταση. Εμείς είμαστε σε σχέση με τον περισσότερο πληθυσμό σε πιο πλεονεκτική θέση. Ο περισσότερος κόσμος δεν έχει τις ανέσεις τις δικές μας. Θα πρέπει να ασχοληθούμε περισσότερο με τους ανθρώπους που είναι μόνοι στο σπίτι και αυτούς που δεν έχουν τα απαραίτητα. Όλη αυτή η προσπάθεια που γίνεται από την πολιτεία και τους γιατρούς είναι αξιέπαινη. Μακάρι να βγούμε καλύτεροι άνθρωποι από αυτή τη δοκιμασία και να δείχνουμε μεγαλύτερο σεβασμό στους συνανθρώπους», ανέφερε.

Για την επικοινωνία με τον Τάσο στη Γαλλία ανέφερε: «Μιλάμε σε καθημερινή βάση γιατί όταν το παιδί σου είναι μακριά έχεις μεγαλύτερο άγχος. Ο Τάσος θα έπρεπε να έρθει στην Ελλάδα και να μείνει σε καραντίνα και ήταν προτιμότερο να μείνει στη Γαλλία στο σπίτι μαζί με την κοπέλα του και να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα ξέροντας βέβαια ότι είναι και ένα παιδί του σπιτιού».

Για την επικοινωνία με τους παίκτες του Παναθηναϊκού υπογράμμισε: «Έχουμε πολλά νέα παιδιά στην ομάδα, τα οποία προτίμησαν να μείνουν εδώ και να μην πάνε στους δικούς τους. Και αυτά τα παιδιά είναι μόνα τους. Όλοι οι άνθρωποι από την ομάδα πρέπει να τους βοηθούμε γιατί το ψυχολογικό κομμάτι παίζει σημαντικό ρόλο. Η τεχνολογία βοηθάει στις προπονήσεις αυτές τις στιγμές, αλλά θα πρέπει να δούμε τι απόφαση θα παρθεί αργότερα σε σχέση με το ποδόσφαιρο».

Από τη μεριά του ο Τάσος Δώνης από τη Γαλλία στάθηκε στη βοήθεια που πρέπει να έχουν αυτές τις στιγμές οι γιατροί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή: «Σε όλη τη Γαλλία τα κρούσματα είναι πάρα πολλά και η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Μέχρι 15 Απριλίου είμαστε σε καραντίνα και κυκλοφορούμε με ειδική άδεια για τα βασικά. Γενικά είμαι τύπος του σπιτιού, η ομάδα μου έχει δώσει υλικό, βγαίνω έξω για τρέξιμο και περνάω χρόνο βλέποντας ταινίες. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον ΠΣΑΠ και σε εσάς για την πρωτοβουλία σας. Υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτές που θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο. Εύχομαι να κάνουμε με αυτήν την κίνηση τη δουλειά και τη ζωή τους πιο εύκολη».

Από την πλευρά του ο μέσος του Παναθηναϊκού, Χρήστος Δώνης τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές ενωμένοι προσφέρουν βοήθεια σε όσους το χρειάζονται: «Εδώ στο σπίτι έχουμε το μικρό που μας απασχολεί όλο το 24ωρο, αλλά προσπαθώ να αθλούμαι βγαίνοντας λίγο και έξω. Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία. Πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα και να είμαστε ενωμένοι όλοι οι ποδοσφαιριστές. Ο καθένας διαθέτει ένα ποσό για να βοηθήσει τους ανθρώπους που παλεύουν καθημερινά για μας και θα προσπαθήσουμε να τους ευχαριστήσουμε και να τους κρατήσουμε υγιείς».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News