Δώνης: «Μπορεί σε μερικούς να μην αρέσω καθόλου, ωστόσο υπάρχουν και φίλαθλοι που με αγαπούν»

Χρήστος Δώνης

Ο Χρήστος Δώνης, μιλώντας στη NOVA αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην κριτική που του ασκείται και τονίζει ότι στην αρχή τον πείραζε, ωστόσο πλέον είναι πιο δυνατός και αποφασισμένος.

Αναλυτικά:

Για τη νίκη επί του Ατρόμητου:

“Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη. Πέρα από το ψυχολογικό κομμάτι, χρειαζόμασταν και αγωνιστικά αυτό το αποτέλεσμα. Νομίζω ότι θα μας κάνει καλό, όμως δεν πρέπει να παρασυρθούμε και να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να πάμε το ίδιο καλά στο παιχνίδι με την ΑΕΛ”.

Για το αν θεωρεί ότι σταδιακά ο Παναθηναϊκός βρίσκει τον καλό του εαυτό:

“Σιγά – σιγά βρίσκουμε καλύτερα τα πατήματα μας και δουλεύουμε το πλάνο στον αγωνιστικό χώρο, έτσι όπως το μάθαμε στην προετοιμασία. Έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όταν έχουμε τη μπάλα και δεν δεχόμαστε πολλές ευκαιρίες. Έχουμε κάνει μια καλή σειρά αγώνων, ανεξάρτητα αν στο ματς με την Ξάνθη δεχθήκαμε ένα γκολ στο τέλος και ηττηθήκαμε. Η εικόνα μας είναι καλή και αν συνεχίσουμε έτσι θα πάμε ακόμα καλύτερα”.

Για τους λόγους της αγωνιστικής βελτίωσης του Παναθηναϊκού:

“Η απάντηση πάντα δίνεται στο γήπεδο. Καταλάβαμε κάποια λάθη που κάναμε, όπως ότι χάναμε πολύ εύκολα τη μπάλα, ότι δεχόμασταν πολύ εύκολα transition και πολλές ευκαιρίες από τον αντίπαλο. Ειδικά στα τρία πρώτα παιχνίδια και ενώ είχαμε την κατοχή της μπάλας, κάναμε εύκολα το λάθος και δεχόμασταν με ευκολία επιθέσεις. Νομίζω ότι αυτό μειώθηκε σε μεγάλο βαθμό και σταδιακά αποκτούμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση με τη μπάλα στα πόδια”.

Για τα “ηλεκτροσόκ” με την παρολίγο αποχώρηση του Γιώργου Δώνη και την απομάκρυνση του Νίκου Νταμπίζα και πόσο επηρέασαν την ομάδα:

“Όταν έρχεται ένα κακό αποτέλεσμα για την ομάδα, σίγουρα δεν πρέπει να φέρνουμε την καταστροφή, όμως την ίδια στιγμή θα πρέπει να μαθαίνουμε και από το αποτέλεσμα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι κάναμε ένα πολύ κακό ματς με τον Άρη και έπρεπε να καταλάβουμε κάποια πράγματα, γιατί δεν γίνεται αυτή η ομάδα να χάνει με κάτω τα χέρια με 4-0. Από την άλλη πλευρά, είναι αποφάσεις της διοίκησης η παραμονή του προπονητή ή η αποχώρηση του κ. Νταμπίζα. Είμαστε ποδοσφαιριστές και δεν μπορούμε να κρίνουμε, γιατί δεν είναι η δουλειά μας. Αυτό που πρέπει να κοιτάμε είναι η αγωνιστική μας βελτίωση και οι νίκες”.

Για το αν η ανανέωση του συμβολαίου του Χατζηγιοβάνη βελτίωσε και την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια:

“Ο Τάσος δεν έφυγε ποτέ για να τον κερδίσουμε τώρα. Είναι ένα καλό παιδί, ένας καλός ποδοσφαιριστής, επαγγελματίας… Το ότι δεν ανανέωνε ή είχε κάποια θέματα, ήταν προσωπικό του ζήτημα και δεν μπορούμε οι υπόλοιποι να επέμβουμε πάνω σε αυτό. Σίγουρα θέλουμε στα αποδυτήρια να είμαστε όλοι λίγο πιο αγαπημένοι και να γίνουμε πιο πολύ ομάδα. Σιγά σιγά το καταφέρνουμε και ελπίζουμε να το φτάσουμε σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο”.

Για το ματς με την ΑΕΛ:

“Σε όλα τα ματς υπάρχει κίνδυνος. Αν δεν είμαστε αυτοί που πρέπει, μπορεί να χάσουμε από οποιονδήποτε αντίπαλο. Κάτι που το είδατε… Η ΑΕΛ έχει δείξει ότι ειδικά φέτος έχει μια σκληρή ομάδα, η οποία δεν αφήνει κανένα ματς στην τύχη και θα πρέπει να μπούμε συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό για να καταφέρουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς”.

Για το αν έχει γίνει κάποια συζήτηση για την ανανέωση του συμβολαίου του, το οποίο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι:

“Προσωπικά δεν έχω μιλήσει με κάποιον και δεν ξέρω τι θα γίνει και αν θα μου μιλήσει κάποιος ή όχι. Αυτό είναι ζήτημα της διοίκησης, δεν είναι δικό μου. Η δουλειά μου είναι να δουλεύω και αν μου γίνει κάποια πρόταση, τότε θα το συζητήσω”.

Για το αν τον απασχολεί το θέμα της ανανέωσης:

“Δεν νομίζω ότι με απασχολεί. Πρέπει να κοιτάμε το τώρα και όχι μακριά στο μέλλον. Σίγουρα είναι ένα ζήτημα, όμως δεν τελειώνει ο χρόνος… Πρέπει να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε”.

Για την έντονη κριτική που δέχεται από μερίδα του κόσμου, με αφορμή την παρουσία και του πατέρα του στην ομάδα:

“Στην αρχή και ειδικά πέρυσι με ενοχλούσε. Νομίζω από το τέλος της περσινής σεζόν, αλλά και από την αρχή της εφετινής προετοιμασίας, το έχω αποβάλλει εντελώς από το μυαλό μου. Όμως αυτό που θέλω να πω είναι ότι μπορεί σε μερικούς να μην αρέσω καθόλου, ωστόσο υπάρχουν και φίλαθλοι, οι οποίοι μου στέλνουν την αγάπη τους. Δεν είναι μόνο ότι μπορεί κάποιος να με “μισήσει”. Υπάρχουν πολλοί που με αγαπούν. Οπότε νομίζω ότι μπορείς να το πάρεις όπως θες και εγώ έχω επιλέξει να κρατήσω τα θετικά από αυτή την κατάσταση”.

Για το αν αυτή η αμφισβήτηση τον αναγκάζει να δουλεύει “διπλά” για να αποδείξει πράγματα:

“Όλοι πρέπει να δουλεύουμε και η φιλοσοφία μου είναι ότι δεν πρέπει να δουλεύουμε για να αποδεικνύουμε πράγματα στους άλλους ή σε ξένους. Πρέπει να δουλεύουμε για τον εαυτό μας. Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός στον κόσμο και πρέπει να φτάνει στο επίπεδο που μπορεί. Το καλοκαίρι, όπως κάθε καλοκαίρι δούλεψα. Δεν είναι ότι.. ξύπνησα και είπα: “τώρα θα δουλέψω πιο πολύ”. Το κάνω καθημερινά και προσπαθώ να βελτιωθώ”.

Για το αν βγαίνει πιο δυνατός από αυτή τη διαδικασία:

“Νομίζω πολύ. Η αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή με επηρέαζε, όμως από αυτό μόνο πιο δυνατός μπορείς να βγεις”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News