Δώνης: «Μιλούσα με Παϊρόζ, ποτέ με Αλαφούζο - Τόσα λεφτά ο Ταϊλανδός - "Βόμβες" για Ρόκα»

Οι δηλώσεις Δώνη μετά το ματς με Ολυμπιακό

Ο Γιώργος Δώνης, μιλώντας στο Onsports Live, αναφέρθηκε στην εποχή που ανέλαβε τις τύχες του Παναθηναϊκού. Τι είπε για τα ποσά του μισθού και της αποζημίωσής του!

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ποτέ δεν έκανα συζητήσεις με τον Αλαφούζο. Μίλησα με τον Νταμπίζα, τον Παϊρόζ και τον Αβραάμ Γκραντ. Κάναμε τρία ραντεβού. Ο Αβραάμ Γκραντ είχε πληροφορίες για μένα. Συζητήσαμε διάφορα προπονητικά θέματα και ήταν σα να ξεκινούσε η συνεργασία. Δε θα ήταν αμέτοχος ο κ. Αλαφούζος, θα ήταν όμως από πίσω. Είχαμε να τρέξουμε ένα πρότζεκτ με συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα και από τη δεύτερη σεζόν θα είχαμε περισσότερα χρήματα και την τρίτη θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε Πρωτάθλημα. Το πλάνο δεν ήταν να αναπτυχθούν οι Έλληνες μικρής ηλικίας, αλλά να συμβεί αυτό με όλο το ρόστερ. Να φτάσουν στα όριά τους να δούμε ποιοι μπορούν να μείνουν.

Ο Παϊρόζ έχει βάλει κι ένα ποσό γύρω στις 800.000 ευρώ. Αυτή ήταν η πραγματικότητα».

Για το αν θα πήγαινε στον Παναθηναϊκό αν δεν υπήρχαν οι επαφές με Παϊρόζ και Γκραντ: «Πάλι θα το έκανα. Για μένα η απόφασή μου είχε να κάνει με τον Παναθηναϊκό όχι με τα πρόσωπα. Ο καθένας λέει πως ο Δώνης θα πάρει τόσα αποζημίωση. Ο Δώνης στον ΑΠΟΕΛ μόνο για τον εαυτό του μπορούσε να φτάσει 1.000.000. Ο Δώνης στην Αραβία έπαιρνε πάνω από 1.500.000. Στον Παναθηναϊκό τον πρώτο χρόνο πήρα 240.000 ευρώ. Και το λέω επειδή δεν κρύβω ποτέ απ’ την εφορία πράγματα. Και τα 700.000 ευρώ που λένε για αποζημίωση, πρέπει να ξέρουν πως όλο το τιμ είχε πολλά χρωστούμενα. Η αποζημίωση ήταν γύρω στις 250.000».

Για τις συναντήσεις του με τον Γιάννη Αλαφούζο: «Ποτέ δεν είχα επαφή την πρώτη χρονιά. Μόνο μετά τα ματς κάποια μηνύματα, συγχαρητήρια κόουτς. Είχα επαφή μόνο με τον Νίκο. Μία φορά μας έκανε το τραπέζι στον ΣΚΑΪ και άλλη μία φορά είχα πάει σπίτι του. Αυτή ήταν η επαφή που είχαμε».

Απ’ όλες τις μεταγραφές έβαλα το χέρι μου μόνο στον Ζαχίντ»!

«Όταν κάναμε ταξίδια στην ελληνική περιφέρεια, δεν παίρναμε μαζί μας τον διατροφολόγο. Δεν βάζαμε 150 ευρώ εισιτήριο για να μην έχουμε κόστος ένα εισιτήριο ή ένα δωμάτιο περισσότερο. Ή διαλέγαμε πιο φθηνό προπονητικό και ξενοδοχείο στο εξωτερικό για την προετοιμασία. Το άκρων άωτον για Παναθηναϊκό όταν θέλαμε να βάλουμε ένα σύστημα ανάλυσης. Ο Γιώργος Γεωργιάδης με τον Στέφανο τον αναλυτή μας μιλούσαμε με μία ολλανδική εταιρία, το είχα δει στη Μπεσίκτας και τη Γαλατά. Έκανε 10.000 το κατεβάσαμε στις 5.000 έκανα αίτημα απορρίφθηκε και είπα θα το πληρώσω από τη τσέπη μου. Τελικά το πλήρωσε η ΠΑΕ. Αυτό συνέβη το περασμένο καλοκαίρι. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι δέκα φορές και θα με έπαιρνε ο Μπουζούκης και θα κλαίει. Γιατί δεν μπορεί να ανανεώσει. Πήγα να προστατεύσω τον Χατζηγιοβάνη. Του έλεγα κάνε το καθήκον σου. Είναι καλό παιδί, αλλά και ιδιαίτερο. Δεν έχει τον τρόπο να εκφράσει αυτό που θέλει. Του είπα βγες και πες ότι θέλεις να μείνεις.

Δεν γίνεται να λες ο καθένας θα πάρει τα ίδια. Διαπραγματεύεσαι με τον καθένα ξεχωριστά. Εκεί είχα διαφωνία. Δεν γινόταν να λες σε όλους θα πάρεις 8.000 τον χρόνο. Αυτά γίνονταν. Τη δύναμη την έχει ο τεχνικός διευθυντής στον Παναθηναϊκό. Στον αγωνιστικό σχεδιασμό Ο Παναθηναϊκός δεν έδωσε ποτέ δύναμη σε μένα. Ήταν στον Νίκο Νταμπίζα και στον Ρόκα. Την πρώτη χρονιά δεν υπήρχαν μεταγραφές. Σε όλες τις μεταγραφές που έγιναν το χέρι μου το έβαλα σε μία. Στον Ζαχίντ. Όλες οι άλλες είναι των τεχνικών διευθυντών. Και σε ορισμένες με τεράστιες διαφωνίες. Το συμβόλαιο έγραφε ότι οι μεταγραφές γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη μου. Αν ήθελα να καταγγείλω το συμβόλαιο θα το έκανα 15 φορές».

«Δεν έχουν γίνει χειρότερες μεταγραφές όσο είμαι στο ποδόσφαιρο – Πουλάει παραμύθι ένας ξένος»!

«Όσα χρόνια είμαι στο ποδόσφαιρο, δεν έχουν γίνει χειρότερες μεταγραφές απ’ αυτές του περασμένου καλοκαιριού. Ούτε από αυτές του Γενάρη είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Για μένα οι μεταγραφές δεν ανταποκρίνονταν στο επίπεδο του Παναθηναϊκού.
Ο Νταμπίζας είναι έντιμος κι εργατικός. Θα έπρεπε να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο του. Όταν δαπανά τόσες ώρες πρέπει να έχει συγκεκριμένο ρόλο και να μην είναι απομονωμένος. Γιατί έρχεται ένας ξένος πουλάει παραμύθι και κάνει μεταγραφές των 500.000 ευρώ»!

Αυτά έγιναν με τον Βέλεθ!

«Με τον Βέλεθ μίλησα 5 Νοεμβρίου πρώτη φορά και το θυμάμαι γιατί τότε γεννήθηκε ο εγγονός μου. Είχα απορρίψει τον Μπρούνο Γκάμα δεν ήθελα έναν παίκτη στα 33 του στο ρόστερ. Μίλησα μαζί του και μάλιστα και οικονομικά. Ήταν χαρούμενος γιατί είχε μάθει καλά πράγματα και για μένα. Στη συνέχεια έδωσα την ατζέντα στον Ρόκα. Έλεγα να έχουμε 3-4 στόπερ που θα είναι σε καλό επίπεδο. Ο Ρόκα τις διαπραγματεύσεις. Όλα αυτά με τη λογική πως το μπάτζετ θα πάει στα 7 εκατ. ευρώ. Μου είπε ο Μπουτσικάκης ότι δεν θα ανέβει το μπάτζετ αρα δεν μπορούμε να δαπανήσουμε σε στόπερ και μετά να λείπουν εξτρέμ. Πηγαίνει λοιπόν ο Ρόκα χωρίς καμία ενημέρωση και τον υπογράψει κρυφά και το μαθαίνω μετά από 15 μέρες από τον Κωνστάντο.

Μετά μου είπαν ότι είναι over μπάτζετ. Δεν μπορεί να είναι οι προπονητές απλήρωτοι εγώ υπέγραφα συνέχεια μετακυλήσεις χρεών. Μέχρι και τον Γενάρη γίνονταν αυτά. Όταν διαμαρτυρήθηκα για τους συνεργάτες τότε εμφανίστηκε ο Μπουτσικάρης και τους πλήρωσε».

«Ο Αλαφούζος ήταν έτοιμος να πληρώσει μέχρι και τη ρήτρα των 4 εκατ. για Ανουάρ!»

«Πιο πολύ επηρεάστηκα όχι από την κριτική αλλά από τις αποφάσεις. Αυτό που έγινε με τον Χρήστο είναι ντροπή για τον σύλλογο. Ενώ είναι από τα σπλάχνα του Παναθηναϊκού και το έχουμε πει ότι θα ανανεωθεί. Μετά να του πούμε ότι θα αξιολογηθείς γιατί ο πατέρας σου είναι ο προπονητής.

Συνάντησα τον Αλαφούζο μία φορά τον Γενάρη για ένα δεκάλεπτο, αφού είχε έρθει Ρόκα. Προσπάθησε να με επηρεάσει για να παίζουν τα τρία νέα αποκτήματα, Νάγκι Ανουάρ, Αγιούμπ κι ότι ήταν έτοιμος να πληρώσει ακόμα και τη ρήτρα των 4.000.000 ευρώ για τον Ανουάρ. Ο Αλαφούζος ήταν επηρεασμένος από το κομμάτι του Χρήστου ή από τον τεχνικό διευθυντή σε σχέση με τον Ανουάρ.

Όλο αυτό επηρέασε τον ιδιοκτήτη. Ήρθε ο Φλεβάρης και χωρίς να έχει συμβεί κάτι ιδιαίτερο, μέσω του Κωνστάντου που τα είχε γραμμένα για να μην κάνουμε λάθος, μου είπε πως δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε εγώ και ο Χρήστος. Αν μείνω εγώ θα φύγει ο Χρήστος αν ανανεώσει ο Χρήστος θα φύγω εγώ. Και ότι ο προγραμματισμός θα γίνει από τον Αλαφούζο και τον Ρόκα.

Προσπαθούσα να επικοινωνήσω με τον Αλαφούζο και ποτέ μέχρι το καλοκαίρι δεν μου μίλησε. Δεν έχω ξαναδεί στη καριέρα μου να προσπαθεί ο προπονητής να μιλήσει με τον ιδιοκτήτη και αυτός να μην του σηκώνει το τηλέφωνο. Παρά μόνο μία φορά για ένα θέμα υγείας.

Ο Νταμπίζας ποτέ δεν θα άφηνε να συμβεί αυτό. Θα έμπαινε και θα το έλυνε. Να είμαστε ξεκάθαροι στη διαφορά Νταμπίζα-Ρόκα. Τον βόλευε τον Ρόκα αυτή η κατάσταση. Δεν μπορούμε να βρούμε 10.000-15.000 και ξαφνικά να γίνονται μεταγραφές 500.000 ευρώ. Αυτό στο μυαλό μου είναι μία μεγάλη κοροϊδία.

Είχε ψάξει ο Ρόκα το συμβόλαιό μου. Ήξερε ότι δεν μπορούν να γίνουν μεταγραφές αν δεν δώσω έγκριση».

«Ο Ινσούα ήθελε να μείνει με τα ίδια χρήματα μετά τον κορωνοϊό»

Για τον Φετφατζίδη: «Όταν ψάχναμε δύο εξτρέμ θέλαμε το ένα να πατάει περιοχή. Το άλλο ζήτησα να είναι καλό στο ένας εναντίον ενός. Υπάρχουν δύο παίκτες ο Τσιλιανίδης ο Φετφατζίδης και μου είπε ο Νίκος (Νταμπίζας) θα βρω καλύτερους. Τον είχε σε εκτίμηση και φοβόταν τις αντιδράσεις επειδή είχε παίξει στον Ολυμπιακό. Σκεφτείτε πήραμε τον Καμπετσή κι έλεγαν τα ίδια».

Για τον Εμμανουηλίδη: «Ο Δημήτρης έκανε 16 συμμετοχές την πρώτη σεζόν. Στον Πανιώνιο έκανε 22. Έπρεπε να πάει να μάθει το κανονικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να χτιστεί ένας παίκτης και στη νοοτροπία του. Να ακούει τον προπονητή να πειθαρχεί. Κι εγώ πήγα δανεικός. Εχει γκολ, αλλά ακόμα δεν έχει θέση. Τα σωματικά πρόσωπα δεν είναι για φορ. Έχει πρόβλημα στις κλειστές άμυνες και στο συνδυαστικό παιχνίδι.
Έπρεπε να εκπαιδευτεί στο κανονικό ποδόσφαιρο. Έπρεπε να εξελιχθεί, για να μπει με άλλη δυναμική. Να πειθαρχήσει και να ακούει τους προπονητές. Είναι σημαντικό ότι έχει το γκολ».

Για τον Βαγιαννίδη: «Έκανε τα πάντα για να τον κρατήσει η ομάδα. Τίποτα αρνητικό για Νταμπίζα ή ιδιοκτήτη δεν έχω να πω πάνω σε αυτό το θέμα. Μπορεί να υπήρξε ένας χειρισμός να σκέφτηκε το μέλλον του. Στη προσπάθεια που έκαναν όλοι έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους. Ο Βαγιαννίδης ήταν το ταλέντο με τη μεγαλύτερη προοπτική. Σοβαρός στη προπόνηση μετά τον Νοέμβριο βελτιωνόταν στο αμυντικό κομμάτι. Διαμορφώνεται το σώμα του, θέλει δουλειά».

Για τον Αποστολάκη: «Τεράστιο λάθος που αποχώρησε. Ο Παναθηναϊκός δεν εκτίμησε σωστά ούτε και το παιδί ούτε και τον πατέρα του. Ισότιμα να γίνονται όλες οι διαδικασίες και να συμπεριφερόμαστε κι στο παρελθόν με τον καλύτερο τρόπο. Για δεύτερο μπακ η πρόταση ήταν εξευτελιστική. Δεν του άφησαν κανέναν άλλον δρόμο από το να επιλέξει την φυγή. Ήταν άψογος στη συμπεριφορά του. 30.000 ευρώ, δεν είναι αυτή η πρόταση για δεύτερο μπακ στον Παναθηναϊκό».

Για τον Ινσούα: «Ο Ινσούα ζήτησε τα ίδια λεφτά με όσα έπαιρνε. Αυτό έγινε αμέσως μετά τον κορονοϊό και μου είπε να βοηθήσω και του είπα Εμάνουελ δεν ξέρω αν θα μείνω εγώ! Τα υπόλοιπα είναι κακοήθειες και στημένα. Στην αρχή είχε υπέρογκες απαιτήσεις και μετά τον κορονοϊό δεν τον κράτησε με τα ίδια χρήματα».

Για τον Γιόχανσον: «Είχε μεγάλο συμβόλαιο στη συνέχεια ήταν εξαιρετικός μετά τον Οκτώβριο τη μέρα που παίξαμε με την ΑΕΚ ήταν στο μπλοκάκι της εθνικής Σουηδίας. Αν δεν ήταν ο κορονοϊός θα ήταν στην επόμενη κλήση. Είχε μεγάλο συμβόλαιο για τα δεδομένα που υπήρχαν, με τα νέα δεδομένα είναι μικρό»

Για τον Καρλίτος: «Καλός παίκτης μέσα στο κουτί με καλά τελειώματα. Είναι οκτώ μήνες εκτός εξαιρετικό παιδί είχαμε την καλύτερη σχέση. Ο κόσμος πρέπει να κάνει υπομονή. Στο συνδυαστικό παιχνίδι όχι τόσο καλός όσο ο Μακέντα. Ρωτήστε τον νέο προπονητή πως θα ταιριάξει με τον Μακέντα».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News