Δώνης: «Με χάλασε η παρουσία του Αλαφούζου στο γήπεδο»

Παναθηναϊκός 2019-2020: Tα γκολ και οι ασίστ - Ποιοι οι κυρίαρχοι παίκτες (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Τα συναισθήματά του για τις πρόσφατες εμφανίσεις του Γιάννη Αλαφούζου στο ΟΑΚΑ εξέφρασε ο Γιώργος Δώνης στη μεγάλη συνέντευξή του στο Onsports.

Ο Δώνης είπε χαρακτηριστικά: «Εμένα η παρουσία του με χάλασε πάρα πολύ. Τον Οκτώβριο έκανα μεγάλη προσπάθεια να έρθει να μιλήσει στους παίκτες. Όταν αποφεύγεις συστηματικά αυτόν που έχεις στον πάγκο και ξαφνικά έρχεσαι στο γήπεδο, εμένα με χάλασε. Σε ό,τι αφορά την ομάδα, βέβαια, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να είναι κοντά.

Μου έκαναν ένα δώρο οι υπάλληλοι κι έλεγαν «ήρθες και πήρες την ομάδα από τις στάχτες, έπρεπε να την αναγεννήσεις για να τη βάλεις στον δρόμο που πρέπει και να δώσεις ελπίδα. Για να έρχεται ελπίδα πρέπει να υπάρχει συσπείρωση. Εδώ υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα. Όταν έχεις αμάθεια πρέπει να τη κρύβεις. Όταν τη φανερώνεις γίνεσαι επικίνδυνος. Δεν μπορώ εγώ να δώσω τα φώτα μου για το πως θα στηθεί ένα κανάλι. Υπάρχουν ιδιοκτήτες στο ποδόσφαιρο που έχουν αμάθεια, αλλά τη κρύβουν. Όταν τη φανερώνεις γίνεσαι επικίνδυνος.

Γι’ αυτό είπα για τον Μπουτσικάρη που είναι δίπλα του. Οι πρόεδροι είναι ιδιότροποι, ο περίγυρος παίζει σημαντικό ρόλο για να κρατάει μία ισορροπία και να μην λαμβάνονται περίεργες αποφάσεις. Όταν βάζεις 60-70-80 εκατ. ευρώ και δεν έχεις την αποδοχή του κόσμου σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Θα πρέπει να μελετήσει και να μάθει. Δεν το είπα προσβλητικά για την αμάθεια. Υπάρχουν ιδιοκτήτες που βάζουν λεφτά κι έχουν έναν περίγυρο που είναι ειδικοί. Δεν κατάλαβα πάντως ότι θέλει να δώσει τον Παναθηναϊκό. Τώρα υπάρχει επαναδραστηριοποίηση κι ελπίζω για το καλό του Παναθηναϊκού».

Ο πρώην τεχνικός του «τριφυλλιού» μίλησε επίσης: Για τη διαιτησία: «Οι Έλληνες διαιτητές πρέπει να βελτιωθούν σε πολλά πράγματα. Πρέπει να πάμε σίγουρα σε ξένους».

Για το τι θα άλλαζε: «Θα έπρεπε να έχω μία διαφορετική αντιμετώπιση με τον Νταμπίζα. Ας είχα και μία σύγκρουση για να λύναμε θέματα. Δεν θα έπρεπε να είμαι τόσο υπομονετικός».

Για τη δήλωσή του μετά το ματς με τον ΟΦΗ και το «τέλος της αρχής»: «Όταν κάτι το έχεις στη καρδιά σου και το αγαπάς δεν μπορεί να τελειώσει, γιατί το έχεις στη καρδιά σου. Το ποδόσφαιρο είναι ένας κύκλος. Νιώθω καλά μέσα μου. Το μεγάλο μου όνειρο έγινε πραγματικότητα να γίνω προπονητής στον Παναθηναϊκό. Το ξεχείλωσα».

Για τον Πογιάτος: «Δεν έχω άποψη. Ο κόσμος να του δώσει χρόνο, να του συμπεριφερθεί με σεβασμό. Θα πρέπει να του δώσει ένα περιθώριο να παρουσιάσει τις δικές του ιδέες».

Για το μέλλον του: «Δεν ξέρω ακόμα ειλικρινά. Θα έμπαινα στο αεροπλάνο για την Αγγλία, αλλά δεν με θέλει η Αγγλία. Με τη Χάντερσφιλντ είχα πρόταση για συνέντευξη. Υπήρχαν δύο προτάσεις, η μία ήταν από την Αλ Χιλάλ. Αυτά που κέρδισα δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό δεν θα τα ξεχάσω. Υπάρχει ενδιαφέρον από τη Μακάμπι. Είναι δέλεαρ οι όμιλοι, θα ήθελα να πάω σε διαδικασία ευρωπαϊκών παιχνιδιών. Μπορεί και την επόμενη εβδομάδα να ξέρω».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News