Δώνης: Η συγκλονιστική περιγραφή του για την κούρσα στο Άμστερνταμ

Δώνης: Η συγκλονιστική περιγραφή του για την κούρσα στο Άμστερνταμ

Σήμερα συμπληρώνονται 24 χρόνια από την σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού στην έδρα του Άγιαξ με 1-0 χάρη στο γκολ του Κριστόφ Βαζέχα.

Η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα «άλωσε» το Άμστερνταμ στον πρώτο ημιτελικό του Champions League χάρη στο γκολ του Κριστόφ Βαζέχα στο 87ο λεπτό μετά από την συγκλονιστική κούρσα του Γιώργου Δώνη, «γκρεμίζοντας» το αήττητο σερί του «Αίαντα» στην Ευρώπη.

Ο Γιώργος Δώνης σχολίασε εκείνο το βράδυ στην εφημερίδα Sportday. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Τι σκέφτηκα… Αν κάνουμε μία αναδρομή σε εκείνα τα χρόνια, ειδικό στο ελληνικό πρωτάθλημα, ήταν στο στυλ του παιχνιδιού μου να παίρνω την μπάλα και να ξεκινάω κούρσες. Και ο Χουάν (σ.σ. Ρότσα) ήταν ένας προπονητής που πάντα μας έδινε πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση και πίστευε στο ταλέντο μας. Επιζητούσε την ατομική πρωτοβουλία και το ίδιο επιζητούσα κι εγώ. Και ήρθε κι αυτή η φάση σε ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ με τον Αγιαξ. Πήρα την μπάλα από τον Αποστολάκη, με πλάτη στον αντίπαλο, λίγο έξω και δεξιά από τη γωνία της περιοχής μας. Αυτό που πιστεύω πως με βοήθησε ήταν το πρώτο κοντρόλ και το “τσίμπημα” με εξωτερικό φάλτσο, αλλά προς τα μέσα. Μου έδωσε την ευκαιρία να περάσω τον πρώτο αντίπαλο και να πατήσω γερά για να ξεκινήσω την κούρσα. Οταν πέρασα τη μεσαίο γραμμή και είδα μπροστά μου δύο παίκτες του Αγιαξ σκέφτηκα πως είχα δύο επιλογές: Αν έπεφταν πάνω μου και οι δύο αμυντικοί, θα έδινα την μπάλα στον Κριστόφ (σ.σ. Βαζέχα). Αν έπεφτε ένας πάνω μου, θα προσπαθούσα να τον περάσω και να βγω τετ α τετ. Τελικά ήρθαν πάνω μου και οι δύο, την έδωσα στον Βαζέχα και σκόραρε. Κατάλαβα πρώτος ότι μπήκε μέσα η μπάλα, διότι ο Κριστόφ είχε πέσει κάτω από την έξοδο του Φαν ντερ Σαρ».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News