Δώνης για Αλαφούζο: «Κάθε άνθρωπος κάνει τις επιλογές του στην ζωή»

Δώνης για Αλαφούζο: «Κάθε άνθρωπος κάνει τις επιλογές του στην ζωή»

Ο Γιώργος Δώνης ήταν ο καλεσμένος της εκπομπής του MEGA «Σούπερ Μπάλα LIVE» και αναφέρθηκε σε πολλά πράγματα.

Αναλυτικά:

Για τα πλέι οφ και τη μάχη της δεύτερης θέσης ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ: ”Η χειρότερη ομάδα πνευματικά στα πλέι οφ είναι ο Παναθηναϊκός. Η μεγάλη διαφορά του Άρη και του ΟΦΗ είναι πως ο Άρης έχει το μυαλό του και στο Κύπελλο που θέλει να πάρει την πρόκριση για τον τελικό. Έχει χάσει πολλούς παίκτες και τον προπονητή του. Και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ είναι καλές ομάδες. Ο ΠΑΟΚ έχει το μειονέκτημα ότι κατεβαίνει από την κορυφή. Έχει όμως σοβαρή ομάδα και καλούς ποδοσφαιριστές. Ο ΠΑΟΚ φαινόταν και στο χθεσινό παιχνίδι ότι βρίσκονται σε δύσκολες συνθήκες”.

Για τον Διούδη: ”Θεωρώ ότι έχουμε τον καλύτερο προπονητή τερματοφυλάκων που έχει βγάλει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τον Παναγιώτη Μαλιαρίτση. Αυτός ευθύνεται θεωρώ σε μεγάλο βαθμό για την εξέλιξη του Διούδη”.

Για την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού: ”Εγώ δεν είμαι στην ομάδα έξι μήνες, είμαι δύο χρόνια. Έχουμε δεθεί με τους ποδοσφαιριστές, κάποιοι νιώθουν ότι χάνουν ένα στήριγμα. Κάποιοι άλλοι ξέρουν ότι του χρόνου δεν θα είναι στην ομάδα. Πρέπει να σκεφτούμε και πως δεν έχουν κίνητρο οι παίκτες”.

Για την επιστολή Αλαφούζου: Οι ομάδες ανήκουν στους ιδιοκτήτες. Δεν μπαίνω στη διαδικασία του τρόπου, ο κάθε άνθρωπος κάνει τις επιλογές του σε αυτή τη ζωή. Θεωρούσα δεδομένο ότι δεν θα συνεχίσω στον Παναθηναϊκό από τον Ιανουάριο. Αν πω κάτι που θα ήθελα εγώ να διορθώσω, θα ήθελα το τρίπτυχο να έχει καλύτερη επικοινωνία. Προπονητής – τεχνικός διευθυντής – ιδιοκτήτης. Πέρσι είδα τον ιδιοκτήτη δύο φορές. Η μεγαλύτερη επικοινωνία που είχα με τον κύριο Αλαφούζο ήταν όταν έφυγε ο Νταμπίζας και λύσαμε κάποια θέματα μαζί.

Για το αν ανέβασε τον πήχη με τις δηλώσεις του το καλοκαίρι: ”Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό. Πρέπει να δούμε λίγο την αρχή, πριν δύο χρόνια. Εγώ ήθελα να έρθω στον Παναθηναϊκό στην πιο δύσκολη στιγμή στην ιστορία του. Ο Νταμπίζας προσπάθησε να με πείσει να υπογράψω για τρία χρόνια, ενώ εγώ ήθελα για ένα. Τότε είχαμε -6, δεν μπορούσαμε να κάνουμε μεταγραφές και δεν υπήρχαν πολλά παιδιά από την Ακαδημία. Πάνω σε αυτό το πλάνο, θα έπρεπε εμείς να κάνουμε μία ανταγωνιστική ομάδα μόνο με το DNA του συλλόγου και με τη δουλειά.

Για τον Τσάβι Ρόκα: ”Τον ήξερα από τη δουλειά του στην Κύπρο. Όταν κάναμε μία σύσκεψη εγώ, ο πρόεδρος, ο Κωνστάντος και ο Μπουτσικάρης, ο Αλαφούζος πρότεινε να πάρω τα κλειδιά της ομάδας μέχρι το καλοκαίρι. Εγώ αυτό δεν το δέχθηκα. Πρότεινα τότε ο τεχνικός διευθυντής να είναι από την Ιβηρική. Επίσης πρότεινα να δημιουργηθεί τμήμα σκάουτινγκ. Αν εξαιρέσουμε την περίπτωση του Βέλεθ, η συνεργασία μου με τον Ρόκα ήταν αρκετά καλή”.

Για τη συνέντευξη πριν τον Αστέρα: ‘‘Εγώ είμαι άνθρωπος που προσπαθώ να λύσω τα προβλήματα με επικοινωνία. Δεν είπα κάτι τρομερό εκείνη την ημέρα, είπα ότι δεν είμαι εδώ για να υπηρετώ τις ιδέες των άλλων. Αυτά είναι φυσιολογικά πράγματα στο ποδόσφαιρο”.

Για το διαζύγιο με τον Παναθηναϊκό: ”Υπάρχει διαφορετική προσέγγιση ως προς το πλάνο που θα ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός. Όταν ξεκινήσαμε το πρότζεκτ, ο Νίκος Νταμπίζας δεν μπορούσε να κάνει μεταγραφές πάνω από 200.000 ευρώ. Τώρα ο Παναθηναϊκός πάει σε μοντέλο με περισσότερους ξένους ποδοσφαιριστές. Εγώ έχω λειτουργήσει με πολλά διαφορετικά πλάνα”.

Για το αν σκέφτηκε να φύγει πριν τα πλέι οφ: ”Περίμενα να έχουμε μία επικοινωνία για να δούμε πως θα το λύσουμε. Σε κάθε συνεργασία υπάρχει και ένα συμβόλαιο. Το συμβόλαιο το υπέβαλλε ο Παναθηναϊκός. Αν εγώ έφευγα θα έπαιρνε πολλά χρήματα ο Παναθηναϊκός. Όσο περνάει ο καιρός η ρήτρα είναι μικρότερη”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News