Δομάζος: «Η αλλαγή προπονητή είναι θέμα του κυρίου Αλαφούζου»

Βραβεύουν τον Δομάζο

Στο Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε ο Μίμης Δομάζος, ο οποίος μίλησε για τον Παναθηναϊκό και το Γιώργο Δώνη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Αρχικά δήλωσε στην τοποθέτησή του για το ποδόσφαιρο, τον Παναηναϊκό και τον Δώνη:

«Στο ποδόσφαιρο της χώρας μας έχουμε και άλλους στρατηγούς μετά από εμένα αλλά δεν θέλω να πω ονόματα να μην τους «κάψω». Το στυλ του Χατζηπαναγή ήταν μοναδικό, αλλά δεν έκανε πρωταθλητισμό ούτε έπαιξε πολλά χρόνια. Οι πιέσεις που δεχόμασταν τα παλαιότερα χρόνια δεν συγκρίνονται καθώς τα παλαιότερα χρόνια κάναμε πρωταθλητισμό ενώ τώρα ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα «γωνιακό μαγαζί» και θα βρει τον δρόμο του. Η αλλαγή προπονητή είναι θέμα του κυρίου Αλαφούζου. Δεν είμαι υπέρ του Δώνη, είμαι υπέρ των Ελλήνων προπονητών. Σε μία ομάδα που κάνει ανανέωση και δεν υπάρχει η δυνατότητα για μεγάλη αλλαγή δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστή η αλλαγή προπονητών».

Για την ποιοτική βάση του Παναθηναϊκού, αλλά και της κάθε ομάδας:

«Δεν υπάρχει βάση στις ομάδες. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχουν τρεις ποδοσφαιριστές να είναι πάνω από τους άλλους; Ποιον έχει ο ΠΑΟΚ; Και ο Βιεϊρίνια τελείωσε. Τα παλαιότερα χρόνια υπήρχαν τρεις παίκτες πάνω από τους άλλους, είχε ο ΠΑΟΚ, ο Ηρακλής, ο Απόλλων Καλαμαριάς; Οι περισσότεροι ήταν Ελληνες τότε, τώρα περιμένουμε τους ξένους παίκτες. Στην εποχή μας, την εποχή του Γουέμπλεϊ κανείς δεν μας ήξερε στο εξωτερικό, θα ήταν το ίδιο αν έπαιρνε το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο Άρης. Δεν ήμασταν επαγγελματίες καθώς κάναμε και δεύτερη δουλειά για να ζήσουμε και μπαίναμε σε αυτά τα γήπεδα τα οποία είχαν μαρμάρινα μπάνια. Δεν υπήρχε ο φανατισμός αλλά η καζούρα, όταν έχανα ένα ντέρμπι δεν έβγαινα από το σπίτι καθώς ντρεπόμουν να δεχθώ την πλάκα».

Αναφορικά με τις εμφανίσεις των ομάδων στα Play-Off:

«Το ποδόσφαιρο που βλέπουμε στα Play-Off είναι κουραστικό. Υπάρχουν τα βαριά πόδια και οι άδειες κερκίδες. Αυτό δεν βοηθάει και τους ποδοσφαιριστές που βλέπουν μόνο τα τσιμέντα. Ακόμα και πέρσι που ο ΠΑΟΚ είχε καλύτερη ομάδα ο Παναθηναϊκός του έβαλε δύσκολα καθώς στα ντέρμπι παίζει ρόλο και η τύχη. Φέτος ο ΠΑΟΚ δεν είναι αυτός που ήταν. Ενδεχομένως να είναι και θέμα προπονητή αλλά και παικτών και το πώς τα βρίσκουν».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News