«Διπλό» στην Ισπανία για εξιλέωση! - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Λι: «Δεν μπορώ να το εξηγήσω»

Μπασκόνια – Παναθηναϊκός για την 23η αγωνιστική της Euroleague

Μπασκόνια και Παναθηναϊκό διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην «Fernado Buesa Arena» την Παρασκευή το βράδυ (21:30). Ο «εξάστερος» στην ολοκλήρωση της «διαβολοβδομάδας» της Euroleague θα ψάξει μία νίκη που θα αναπτερώσει το ηθικό.

O Παναθηναϊκός έχει νέα επικίνδυνη αποστολή στην έδρα των Βάσκων και καλείται να παρουσιάσει το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο. Απέναντι σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Η Μπασκόνια με ρεκόρ 12-10 έχει μπει γερά στο κόλπο της οκτάδας και μέσα στην έδρα της είναι… ακαταμάχητη με ρεκόρ 9-2.

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν ανταγωνιστικός με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη (83-68) και το ρεκόρ 8-14 τον καθιστά αρνητικό πρωταγωνιστή στην ουρά της βαθμολογίας. Οι «πράσινοι» σ’ ένα ακόμα ματς μπήκαν σαν θεατές στο γήπεδο και βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ. Ενδεικτικά στο ημίχρονο ήταν στο -18 με απογοητευτικά ποσοστά.

Το συγκεκριμένο λάθος επαναλαμβάνεται σε αρκετά παιχνίδια και αποτελεί «αγκάθι» για το τεχνικό επιτελείο. Η νέα εξαιρετική εμφάνιση του Πάρις Λι (17 π.) δεν έφτασε για να πέτυχει το «τριφύλλι» την ανατροπή. Ο Ντέγιαν Ράντονιτς περιμένει θετική αντίδραση από τους παίκτες του και να μπουν στο παρκέ με το μαχαίρι στα δόντια.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 21:30 και θα μεταδοθεί από τo Novasports Prime HD.

Χωρίς νέα προβλήματα, αλλά με κακή παράδοση

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να παρουσιάσει ανταγωνιστικό πρόσωπο κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, γνωρίζοντας ακόμα μια ήττα στην Ισπανία, η οποία ήταν η 15η διαδοχική επί ισπανικού εδάφους.

Εξ αρχής η αποστολή του Παναθηναϊκού ήταν δύσκολη απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, με την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς να γνωρίζει ήττα με… κάτω τα χέρια με 83-68. Αυτή η ήττα ήταν η 15η διαδοχική για το «τριφύλλι» επί ισπανικού εδάφους απέναντι σε Ρεάλ Μαδρίτης, Μπασκόνια κια Βαλένθια.

Η τελευταία νίκη στην Ισπανία, για το «τριφύλλι» ήταν στις 28 Φεβρουαρίου του 2019 απέναντι στην Γκραν Κανάρια, όπου οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει με 99-80 για την 24η αγωνιστική της Euroleague της σεζόν 2018-19.

Πάρις Λι: «Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί μπαίνουμε νωθρά»!

Ο Πάρις Λι αναφέρθηκε στο κακό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης και παραδέχτηκε πως δεν μπορεί να βρει εξήγηση για τον τρόπο με τον οποίο το «τριφύλλι» ξεκινάει τα παιχνίδια του. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού είπε στην κάμερα της συνδρομητικής.

«Στο προηγούμενο παιχνίδι αρχίσαμε νωθρά και πάλι. Πρέπει να είμαστε στην ίδια σελίδα συνέχεια. Είχαμε πει ότι πρέπει να μπαίνουμε δυνατά από τα πρώτα λεπτά. Εγώ σκέφτομαι πως μπορώ να κερδίσω απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Πρέπει να έχουμε αυτή τη νοοτροπία.

Δεν βρίσκω εξήγηση γιατί μπαίνουμε στο παρκέ τόσο νωθροί. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις γι αυτό. Πάντα βάζουμε τον εαυτό μας σε μια τρύπα και δεν δίνουμε κάποια ευκαιρία από την αρχή.

Βγήκαμε και παίξαμε με περισσότερο πάθος. Πρέπει να παίζουμε πιο σκληρά. Παίξαμε σκληρά επιστρέψαμε στο παιχνίδι αλλά μετά τα σουτ δεν μπήκαν. Δεν καταφέραμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο φινάλε».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News