Διούδης: «Όλοι ξέρουμε σε ποια ομάδα παίζουμε»

Διούδης: «Όλοι ξέρουμε σε ποια ομάδα παίζουμε»

Για την αλλαγή της εικόνας του Παναθηναϊκού, την προσωπική του απόδοση και τη συνέχεια του πρωταθήματος μίλησε ο Σωκράτης Διούδης.

Ο Έλληνας πορτιέρε ανέφερε πως άπαντες έχουν αντιληφθεί σε ποια ομάδα παίζουν, ενώ μίλησε και για την επιστροφή του Παναθηναϊκού για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο.

Αναλυτικά όσα είπε στη κάμερα της Nova:

«Προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι να βοηθάω την ομάδα μου και ο καθένας στον αγωνιστικό χώρο έχει έναν ρόλο κι όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο. Περίμενα τον ΠΑΣ αρκετά ανταγωνιστικό. Έχουν ταυτότητα στον αγωνιστικό χώρο, ξέρουν τι ζητούν στο παιχνίδι. Έχουν κάνει καλή δουλειά, θέλαμε να παρουσιάσουμε ένα καλό πρόσωπο, θέλαμε να έχουμε συνέχεια μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ. Δεν είχαμε καλό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο, όμως καταφέραμε να σκοράρουμε και φτάσαμε στη νίκη».

Για την ευκαιρία του ΠΑΣ στην αρχή: «Αν δεχτείς γκολ στο πρώτο λεπτό είναι δύσκολα τα πράγματα. Θέλαμε να κρατήσουμε το μηδέν, κάτι που δεν καταφέραμε στα τελευταία παιχνίδια και δεχόμαστε γκολ στα τελευταία λεπτά. Ήταν κάτι που θέλαμε να διορθώσουμε, είναι καλό που κρατήσαμε το μηδέν».

Για την κεφαλιά του Κάργα: «Είναι θέμα ετοιμότητας, γιατί είδα ότι ο ποδοσφαιριστής είναι μόνος, χάσαμε τον παίκτη στο κέντρο της άμυνάς μας που δεν πρέπει να συμβαίνει, θα μας το πει ο προπονητής μας σίγουρα στην προπόνηση. Δεν έχω καλό οπτικό πεδίο στη συγκεκριμένη φάση».

Για την αλλαγή της εικόνας του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να είναι Παναθηναϊκός. Όλοι αντιλαμβανόμαστε σε ποια ομάδα είμαστε, πρέπει να πρωταγωνιστούμε και να είμαστε ψηλά στη βαθμολογία. Δείχνουμε πως σιγά σιγά είμαστε σε καλό δρόμο και με τις εμφανίσεις μας και με τα αποτελέσματα. Με τον Ολυμπιακό είχαμε καλή εμφάνιση αλλά δεν πήραμε τίποτα, από εκείνη τη νίκη αρχίσαμε να πιστεύουμε περισσότερο στους εαυτούς μας και το βγάλαμε στον αγωνιστικό χώρο».

Για το γεγονός πως ένας ποδοσφαιριστής γίνεται πολύ εύκολα… παιχταράς, αλλά και… άμπαλος: «Είναι πολύ κακό που το αντιλαμβανόμαστε αλλά το συζητάμε ως δεδομένο. Ούτε ένας μέτριος παίκτης γίνεται παιχταράς με μια καλή εμφάνιση, ούτε ένας μέτριος γίνεται κακός με μία, δύο κακές εμφανίσεις. Κανένας ποδοσφαιριστής δεν θέλει να χάνει, δεν θα πρέπει να γράφονται εν θερμώ κρητικές. Ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να καταλαβαίνει, ο αγωνιστικός χώρος είναι καθρέφτης. Το ποδόσφαιρο είναι πολυσύνθετο, οι προπονητές το έχουν σπουδάσει, είναι δύσκολο να καταλάβεις πράγματα που φαίνονται τόσο απλά και πρέπει όλοι να είμαστε πιο ήρεμοι στις αντιδράσεις μας».

Για την γκρίνια στην αρχή της σεζόν: «Σίγουρα θα υπάρχει γκρίνια όταν δεν πηγαίνουν καλά τα πράγματα. Είμαστε ένας λαός που αγαπάει πάρα πολύ το ποδόσφαιρο. Όλοι το αντιλαμβάνονται αυτό, αυτό είναι καλό, αλλά πάντα μέχρι ένα όριο. Ο φίλαθλος πάντα θέλει να κερδίζει η ομάδα του, αλλά θα πρέπει να το βλέπουμε σαν διασκέδαση το παιχνίδι όπως στην Ευρώπη».

Για την επιστροφή στη Λεωφόρο: «Η Λεωφόρος ξέρουμε πόσο μεγάλη ιστορία έχει. Και μόνο η αύρα που υπάρχει στο γήπεδο, καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι να αγωνίζεσαι σε αυτό το γήπεδο και ξέρουμε πόσο σημαντική είναι η φυσική μας έδρα για τον κόσμο. Είμαστε χαρούμενοι που το συνδυάσαμε με νίκη».

Για το αν ο Παναθηναϊκός προλαβαίνει να πετύχει κάτι καλό στο φετινό πρωτάθλημα: «Σίγουρα προλαβαίνουμε, έχουμε έναν γύρο μπροστά μας, υπάρχουν πάρα πολλά παιχνίδια. Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα δούμε τι θα πετύχουμε. Είχαμε κι έχουμε μεγάλες βλέψεις γι’ αυτή τη σεζόν, στην αρχή δεν τα καταφέραμε, αλλά πλέον έχουμε ανέβει και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί: «Είμαστε όλοι έτοιμοι γι’ αυτό το παιχνίδι. Ζούμε γι’ αυτά τα παιχνίδια, όλοι μας θέλουμε να αγωνιζόμαστε σε αυτά τα παιχνίδια. Στην ομάδα υπάρχει καλύτερη ψυχολογία, οι νίκες μας έχουν δώσει ώθηση και σίγουρα όταν μας ανοίγει η όρεξη για περισσότερα πράγματα».

Για την επιστροφή του στην Θεσσαλονίκη: «Έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση με την πόλη μας, όμως περνάω πολύ ωραία στην Αθήνα, έχω συνηθίσει».

Για τα προκριματικά του Μουντιάλ: «Είναι κάτι που το θέλουμε πάρα πολύ μέσα στην ομάδα. Σχεδόν όλοι δεν έχουμε ζήσει μεγάλες διοργανώσεις κι είναι κάτι που λείπει κι από τον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Έχουμε πολλά χρόνια να πετύχουμε κάποια επιτυχία με την Εθνική ομάδα, αλλά βάση εικόνας πλέον μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό τώρα.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News