Διούδης: Ο νο1 της χώρας στο παιχνίδι κάτω από τα δοκάρια

Διούδης: Ο νο1 της χώρας στο παιχνίδι κάτω από τα δοκάρια

Με την απόδοση του στη νίκη του επί του ΠΑΣ ο Σωκράτης Διούδης θύμισε τον τερματοφύλακα που στο παιχνίδι κάτω από τα δοκάρια δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα.

Κάποτε θεωρούταν το next best thing των γηγενών γκολκίπερ. Πριν την ηλικία των 20, ήταν βασικός στον Άρη και νούμερο 1 της εθνικήςΚ19, η οποία συμμετείχε στον τελικό του Euro U19 2012. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Δεν στέριωσε στην Μπριζ, δεν καθιερώθηκε στον Πανιώνιο και χρειάστηκε να επανέρθει στον Άρη της Β’ Εθνικής, για να επανεκκινήσει την καριέρα του.Το καλοκαίρι του 2017, ο Μαρίνος Ουζουνίδης εισηγήθηκε την απόκτηση του, για να αντικαταστήσει τον Λουκ Στιλ ως αναπληρωματικό του Οδυσσέα Βλαχοδήμου.

Ο Διούδης πέρασε την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 ως δεύτερος, πραγματοποιώντας πέντε συμμετοχές στο πρωτάθλημα και τρεις στο Κύπελλο. Ωστόσο, ο Διούδης μετρούσε αντίστροφα, αφού ο Βλαχοδήμος είχε πωληθεί στη Μπενφίκα από τον Οκτώβριο του 2017 και η αποχώρηση του ήταν θέμα χρόνου.

Ο 27χρονος γκολκίπερ είναι ο αδιαμφισβήτητος βασικός στον μνημονιακό Παναθηναϊκό, επέστρεψε στην εθνική κι είναι θέμα χρόνου πότε θα κάνει το άλμα στο εξωτερικό. Αν βελτιώσει τις αντιδράσεις του με τη μπάλα στα πόδια δεν θα αργήσει η μέρα που θα τον ζητήσει ξένο κλαμπ.

Τον Ιουλιο του 2019 ο Παναθηναϊκός είπε όχι σε πρόταση για τον Σωκράτη γύρω στα 800 χιλιάρικα, ζητώντας πάνω από 1.2 εκατ. ευρώ με τον άμεσα ενδιαφέρομενο να είναι η Ρεάλ Μπέτις!

Τον Ιανουάριο ο παίκτης ανανέωσε ως το 2023, η συμφωνία έκλεισε σε ένα ποσό περίπου 270.000 ευρώ ετησίως συν μπόνους με το τριφύλλι να του κάνει μία γενναία αύξηση. Ο παίκτης αποφάσισε να πει το ναι στην πρόταση βλέποντας ότι παρά τα προβλήματα το σωματείο είχε πλέον δημιουργήσει ένα σταθερό, ελληνικό κορμό, ικανό να αλλάξει κάποια στιγμή επίπεδο τον Παναθηναϊκό.

Δείτε τις επεμβάσεις του Διούδη:

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News