«Δίκασε» τον Ολυμπιακό η ΠΑΝΑΘΑ την ημέρα της Ριζούπολης! (vids)

«Δίκασε» τον Ολυμπιακό η ΠΑΝΑΘΑ την ημέρα της Ριζούπολης! (vids)

Με υπογραφή Ιβάν Γιοβάνοβιτς και υποδειγματικό ροτέισον ο Παναθηναϊκός όχι μόνο παρέμεινε αήττητος, αλλά πήρε και διπλό… Ευρώπης στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 1-2 απέναντι στον Ολυμπιακό. Σκόραραν Παλάσιος – Σένκεφελντ. Δεν απέβαλε Αβραάμ ο διαιτητής, διακοπή στο ντέρμπι από καπνογόνα πριν το γκολ του Τικίνιο.

Οι γηπεδούχοι φάνηκαν απειλητικοί στο 7ο λεπτό, όταν από οριακό φάουλ του Βιγιαφάνιες γέμισαν στην περιοχή του Παναθηναϊκού με τον Παπασταθόπουλο να πιάνει κεφαλιά ψηλά. Δύο λεπτά αργότερα, από λάθος του Μπρινιόλι ο Αγκιμπού έπιασε ένα σουτ εκτός περιοχής με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ιταλού τερματοφύλακα.

Στην πρώτη του τελική προσπάθεια στο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός βρήκε ένα φοβερό γκολ με τον Σεμπάστιαν Παλάσιος να ανοίγει το σκορ στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο «Τούκου» πήρε την μπάλα από τον άξονα, ήρθε προς το πλάι και σούταρε με δύναμη με το δεξί στην απέναντι γωνία του Βατσλίκ για το 1-0 του Παναθηναϊκού στο Φάληρο.

Ο «Τούκου» βρέθηκε ξανά σε θέση βολής στο τέταρτο της συνάντησης, όμως, ο Βατσλίκ βρήκε αυτήν τη φορά απάντηση. Ο Ολυμπιακός βρήκε τελική προς την εστία στο 21ο λεπτό με τον Αγκιμπού να σουτάρει και τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει. Ο Ιωαννίδης αποχώρησε αναγκαστικά από το γήπεδο για να μπει ο Καρλίτος. Στα μισά του πρώτου ημιχρόνου ο Αϊτόρ εκτέλεσε φάουλ από καλό σημείο, όμως, έγειρε το σώμα του και η μπάλα πήρε ύψος.

Στο 32ο λεπτό ο Γκάρι Ροντρίγκες σούταρε από δύσκολη θέση, η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της πράσινης εστίας. Ο Μπρινιόλι χρειάστηκε να επέμβει σε νέα κεφαλιά του Παπασταθόπουλου αποσοβώντας τον κίνδυνο με διπλή προσπάθεια. Από ένα αχρείαστο φάουλ του Σένκεφελντ στον Ελ Αραμπί, ο Ρόνι Λόπες δεν σημάδεψε εστία από εξαιρετική θέση.

Ο διαιτητής Ρόι Ρεϊνσχρέιμπερ χάρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Αβραάμ Παπαδόπουλο σε τάκλιν από πίσω στον Σεμπάστιαν Παλάσιος. Ο Γιοβάνοβιτς έβγαλε στις αρχές του ημιχρόνου τον Αλεξανδρόπουλο για να παίξει ο Ρούμπεν Πέρεθ, ενώ ο Μαρτίνς τον Αβραάμ για να μπει ο Σισέ.

Οι «πράσινοι» βρήκαν γκολ με την πρώτη τους επίσκεψη προς το 1/3 του Ολυμπιακού και στο β’ ημίχρονο. Από μακρινό σουτ του Πέρεθ το κέρδος ήταν ένα κόρνερ. Ο Αϊτόρ εκτέλεσε υποδειγματικά το στημένο και ο Σένκεφελντ με καρφωτή κεφαλιά άφησε «άγαλμα» τον Βατσλίκ για το 0-2. Ακολούθησε τρίλεπτη διακοπή στο ντέρμπι λόγω καπνογόνων. Στο 63′ ο Γιοβάνοβιτς έκανε δύο αλλαγές, έριξε στη μάχη τους Χατζηγιοβάνη και Βιτάλ στις θέσεις των Αϊτόρ και Παλάσιος.

Μείωσαν οι ερυθρόλευκοι στο 71ο λεπτό με τον Τικίνιο να δίνει ενστικτωδώς πορεία προς τα δίχτυα του Παναθηναϊκού από γέμισμα στην περιοχή. Στο 86 σουτ του Καρλίτος πέρασε άουτ. Ωραίο σουτ δοκίμασε ο Παπασταθόπουλος, ο Μπρινιόλι μπλόκαρε σταθερά.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Αβράαμ, Σωκράτης, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά, Εμβιλά, Αγκιμπού, Λόπες, Ροντρίγκες, Ελ Αραμπί

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάρλια, Κουρμπέλης, Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Σάντσες, Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Παλάσιος, Ιωαννίδης

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News