Δικαιώνει κόσμο ο Νέντοβιτς

Δικαιώνει κόσμο ο Νέντοβιτς

Επίδοση που τον φέρνει στην τρίτη θέση των σκόρερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα καταγράφει στα πρώτα παιχνίδια του ο Νεμάνια Νέντοβιτς.

Με 15,6 πόντους είναι όγδοος καλύτερος στην Ευρωλίγκα φέτος και τρίτος στην ιστορία του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση, πίσω από τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα – 20π. σε 22 παιχνίδια (2001-02) και τον Μάικ Τζέιμς – 16,2π. σε 12 παιχνίδια (2017-18).

Ο συγκεκριμένος μέσος όρος δεν είναι ο κορυφαίος στην καριέρα του, αφού είχε 16,8 πόντους τη δεύτερη χρονιά στην Ουνικάχα (2017-18), αλλά, αν συνεχίσει στο ρυθμό των τελευταίων παιχνιδιών, θα γίνει. Ο Σέρβος γκαρντ είναι χαρισματικός, αθλητικός, εκρηκτικός είναι έμπειρος σε υψηλό επίπεδο, αλλά και φιλόδοξος ώστε να πετύχει.

Προερχόμενος από μια διετία στην Αρμάνι Μιλάνο όπου ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς κι από ένα σημείο κι έπειτα χάθηκε στη γενικότερη μετριότητα, η ευκαιρία του Παναθηναϊκού γι’ αυτόν είναι μεγάλη ώστε να αποδείξει ότι ανήκει σε υψηλό επίπεδο. Η διαδρομή του Ευρωπαίου …Ντέρικ Ρόουζ, όπως είχε χαρακτηριστεί από το ESPN, είναι γεμάτη από καλάθια αλλά πρώτη φορά του ζητείται να ηγηθεί ενός τόσο μεγάλου brand με τον Νεμάνια να έχει πάρει σοβαρά το ρόλο του και να βρίσκει άμεσα κωδικούς επικοινωνίας με τον προπονητή του τον οποίο γουστάρει με χίλια. “Ο κόουτς Βόβορας έχει πάρει πολλά από τους έμπειρους προπονητές που συνεργάστηκε.

Πάντα έχει έναν άσο στο μανίκι του, ειδικά μετά από τάιμ-άουτ. Ο τρόπος που προσεγγίζει ένα παιχνίδι σε επίπεδο τακτικής είναι άψογος. Ο κάθε αντίπαλος μας αναλύεται απόλυτα. Γίνεται καλύτερη ανάλυση από ότι με τον Έτορε Μεσίνα. Στην πραγματικότητα δεν παίζουμε την ίδια άμυνα σε δύο σερί παιχνίδια. Το απολαμβάνω”, είπε πρόσφατα ο αθλητής αποδίδοντας παράσημα στον νεαρό κόουτς. Όλα αυτά από έναν τύπο που έχει δουλέψει με τους Ντούσαν Ίβκοβιτς, Έτορε Μεσίνα, Σλέτισλαβ Πέσιτς και Μαρκ Τζάκσον.

Ο Νέντοβιτς εκτός του ότι βρίσκεται σε εξαιρετική μπασκετική ηλικία, ανήκει στην κατηγορία των παικτών που έχουν να αποδείξουν. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η περίπτωσή του θυμίζει λίγο από… Ούκιτς και Ματσιούλις το καλοκαίρι του 2012. Και τότε ο (αποδεκατισμένος) Παναθηναϊκός έψαχνε ποιοτικούς παίκτες που είχαν πράγματα να αποδείξουν και οι οποίοι αναζητούσαν αυτήν την ευκαιρία! Θυμάστε τι επακολούθησε; Αμφότεροι αποδείχθηκαν «κλειδιά» στην μετέπειτα πορεία της ομάδας, η οποία τη σεζόν 2012-13, τότε που όλοι την είχαν ξεγραμμένη, έφτασε μια ανάσα από το Final 4 της EuroLeague.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News